Opskrift: En Slags Eton Mess (Sig farvel til din bikini)

IMG_4834

IMG_4835

Desserten her var med i Danmarks Dejligste Slotshoteller i onsdags. Jeg lavede den på Damsbo slot. Den her bliver min død. Den er i hvert fald mere værd end bikinisæsonnen. Så ved du det! Stærkt vanedannende, afhængighedsskabende og fuldkommen perfekt. Den er dronningen af desserter. Bare prøv!

Den knaser, den er blød, den er sur, den er sød, og den indholder både chokolade og marcipan. Prøv lige at finde på noget bedre!

Her er opskriften:

Til en. Eller 8. Alt afhængigt af hvor glad du er for desserter.

Step 1: Begynd med marengs. Stil ovnen på 120 grader. Læg bagepapir i bunden af en bradepande og hæld 350 gram sukker på. Lad det stå i ca 15 minutter. Sukkeret skal lunes, men må ikke blive brunt.

Step 2: Pisk 8 pasteuriserede æggehvider sammen med sukkeret. Hæld en teskefuld eddike i mens du pisker. Det har min søster lært mig og det sikrer smukke blanke marengs. Pisk til det er så stift at du kan vende bunden i vejret på skålen uden at marengsmassen falder ud. Smag på det. Spis ca 8-10 spiseskefulde.

Step 3: Drik en kop sort kaffe mod den halsbrand, der kommer nu.

Step 4: Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel marengsmassen i ca 8-10 håndflade store klatter. Pas på klatterne ikke blive for høje, så tager de længere tid at bage.

Step 5: Stil dem i ovnen på 120 grader. De skal have ca 2 timer.

Step 6: Pisk en halv liter flødeskum, vask 500 gram bær, riv 250 gram mørk chokolade og 250 gram marcipan.

Step 7: Når marengsne er bagt laver du en slags lasagne af det hele.

Vupti.

12 kommentarer

 1. Mange tak for din opskrift – jeg vil servere og spise den en dag, hvor jeg er sikker på, at jeg har “fortjent” kalorierne

 2. Så skal man tage sukkeret fra bradepanden (som bare er varmt eller blevet flydende?) og hælde det op i en skål, hvor der er æggehvider i? Gør varmen det så ikke til røræg? (Ja, jeg er en marengs-roukie)

 3. Hej Mette – sukkeret bliver ikke flydende, det bliver bare lid mindre knasende og lettere at lave den perfekte marengs med.
  Tak Camilla K!
  Gør det, Susanne!
  Line B – det kan jeg heller ikke…
  KH
  J

 4. Så lækker dessert.

  Eller mad, den her kunne jeg leve af.

  Hvis der er rester lister jeg op om natten og spiser resten.
  Jeg er ikke engang flov over det

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.