Down Dog – den bedste yoga-app jeg har prøvet

Yoga og løb. Det virker for mig. Det, der ikke virker for mig er at det er så pissesvært (pardon my french) at få det ind i mit liv. Jeg arbejder ikke på en måde, hvor jeg ved at jeg altid kan gå klokken 17 onsdag eftermiddag, eller at fredag er en god dag at gå til noget på. Sådan er det bare ikke. Jeg kan heller ikke prioritere det 100% hvis en af vore kunder har brug for at jeg står et andet sted i Danmark, alt for langt væk fra Kbh Yoga (jeg ELSKER det sted) til at jeg kan nå at ligge på en måtte klokken 1630. Så løb er noget jeg gør 4-6 morgener om ugen. Jeg står op før ungerne vågner, løber en halv time, og når hjem til at vække dem, og til at have en rolig morgen, hvor mit løb ligesom ikke “går ud over” familien, tiden, og alt det man skal nå på en travl / rolig morgen.

Inden sommer fik jeg gang i yoga igen, som jeg også har skrevet om det her. Det giver mig ikke bare pænere arme, mere styr på mormaven, og større smidighed, men også ro og glæde. Endorfinerne summer rundt i kroppen bagefter og jeg har ikke nær så mange af de gigantiske hovedpiner, jeg ind i mellem får. Men så gik sommeren i gang, og det blev svært at komme ned til timerne hos Kbh Yoga, og de skalerede også ned i udbudte klasser, og pludselig gik det i ged. Så foreslog Johan at jeg fandt en app, og da jeg begyndte at lede nåede jeg at hente fem før jeg fandt noget der virker. Og det har jeg så fundet. Down Dog er en guidende yogapp. Altså: Alle stillinger forklares. Hvordan man kommer ind i dem, og hvordan man kommer ud igen (ret vigtigt). Så nu gør jeg det, mellem timerne hos Kbh Yoga, når jeg har tid og brug for det.

Man kan indstille den på sværhedsgrad – jeg startede fra begynder 1, og på hvor mange minutter man ønsker. Man kan også få forskellige yogaformer, endda restorativ. Man instiller her:

Så er der musik til, som ikke er hverken hvalsang eller klimpen på krystaller, men noget med omkvæd. (De prøver faktisk at lave lidt fis med hele det der krystalshow, så se på det første billede i indlægget her. Jokesne er ikke lige gode allesammen… Eneste kritik, men på sin plads.)

Efter en halv time er kroppen hamret igennem og efter 45 minutter føler man sig virkelig sej.

Du kan hente den i appstore og den hedder som sagt down dog. Man får 14 dages gratis prøvetid.

5 kommentarer

 1. Hvor skønt at du har fundet den App, for jeg leder selv lige i øjeblikke efter en app til pilates, men det tager da lidt at finde den rette:-)
  Kender alt til det med ikke at ville lade sin træning ‘gå ud over’ familien. I 20 år trænede jeg fitness hver morgen foran TV’et fra 5.30 og indtil mine piger skulle vækkes…det var perfekt for mig, men nu har jeg som du et arbejdsliv som varierer vildt meget og kan ikke rigtigt få det til at fungere regelmæssigt – men jeg går vel på pension en dag…???

 2. Hvor er det bare sejt! Men bliver du ikke vildt træt om aftenen, hvis den står på løb før kl. 6 om morgenen? Det kan godt være at jeg er lidt vattet, men jeg har virkelig svært ved at hænge sammen helt indtil frokost, hvis jeg har løbet om morgenen *vattetsmiley*

 3. Sejt nok. Jeg er desværre ikke god til selv-træning. Jeg skal have et hold at komme afsted til. Lige nu er jeg på jagt efter det helt rigtige. Det er virkelig svært, når ungernes sport kræver en del kørsel og koordinering. Kh.Birgitte

 4. Kære Kamilla, godt! den er virkelig god! KH J
  Kære Birgitte – det er jo dét! Jeg når det for lidt i forhold til, hvad jeg ønsker mig.
  Kære CM – jeg blev træt i begyndelsen, men nu synes jeg faktisk ikke det er et problem. Men det er sindssygt tidligt. Især om vinteren, hvor alt er svært i forvejen…Men jeg er også uklædeligt stolt når det lykkes for mig.
  KH
  J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *