I gang igen: Yoga “The practise of quieten the mind”

Med til noget af det, jeg elsker allermest at gøre er yoga. Og alligevel har jeg ikke dyrket det siden jeg fik Sofus. Eller siden jeg blev gravid med ham faktisk, eller for at være helt ærlig, siden Elias var to (!). Hvorfor? Jamen fordi jeg ikke har haft tid. Og ja, det er en dum undskyldning, men jeg synes helt ærligt det har været mere end almindeligt vanskeligt at tage 90 minutter ud til mig selv i en i forvejen ganske almindelig børnefamiliepresset hverdag.  Og ja, så er vi tilbage ved den dårlige samvittighed, som har lagt sin sorte hånd over mit liv siden jeg fik børn. Men altså. Nu er jeg ved at komme tilbage. Én gang om ugen synes jeg slet ikke er nok, men det er det, jeg kan nå. Nu har jeg været i gang igen i nogle uger, og det gør alverden til forskel. Jeg er mest vild med hatha og med yin-yoga; begge dele kan dyrkes på forskellige niveauer. Det vigtigste at huske mig selv på omkring yoga er at det ikke er en konkurrencesport. Man kan ikke være dårligere end andre – mere smidig ja – men ikke bedre eller dårligere. Man kan udfordre sin krop i de forskellige stræk og positioner, men en god yogalærer vil altid tage hensyn til den enkelte krop. Det er heller ikke fitness – man er nødt til at være til stede i øvelserne for at kunne være med, og for at kunne få noget ud af dem, og det gør faktisk noget virkeligt godt for mit stressniveau. Jeg kan ikke tænke på to ting samtidig når jeg dyrker yoga, og jeg kan ikke planlægge eller koordinere noget som helst med den ene hjernehalvdel, mens jeg bruger den anden på at holde balancen på ét ben.

(Shortsne ovenfor er herfra, og perfekte til yoga, løb eller ture i haven. Og jeg går til Yoga hos Kbh Yoga, som er et lille, godt sted med de bedste undervisere. Og bare fordi det jo ind i mellem skal understreges: ingenting er sponseret)

7 kommentarer

 1. Yoga er skønt! Jeg har heller ikke gået til det i næsten 6 år. Har prøvet at prioritere cardio og styrketræning.
  En af de tungerevejende grunde til yoga stoppet er også manglen på gode yogaundervisere. Jeg havde en fantastisk underviser i fitnessworld tilbage i 2008-2009, og jeg cyklede gladeligt helt til Valby for at deltage. Men hun stoppede, og jeg har ikke kunne finde noget der var ligeså godt siden… De skal altså have en behagelig stemmeføring, ellers kan jeg slet ikke være med.

  Dejlig fredag til dig 🙂

 2. det er jeg så enig i, @CM – det er super-supervigtigt at man kan læne sig tilbage i vejledningen og bare være. Jeg forstår SÅ godt cykelturen til Valby! KH J

 3. Yoga har for mig været en måde at lære at håndtere den stress, jeg havde. Jeg kommer realistisk set også kun af sted 1-2 gange om ugen, men det er noget, jeg glæder mig til hver gang. Jeg dyrker vinyasa yoga, men er også vild med yin, og drømmer om at prøve både akroyoga og jivamukti. Nå ja, og så et yoga retreat…… I wish.
  Så namaste herfra. ☺

 4. Du giver mig håb, Julia 🙂 Jeg dyrkede også yoga to gange om ugen præ-børn og så kom der to børn, der ikke sover og som ville ammes HELE tiden… Nu er den yngste lige fyldt to og efter sommerferien MÅ det kunne lade sig gøre at slippe afsted (og have overskud til..) en gang om ugen!
  @CM: Hvis det stadig er en mulighed at cykle til valby, kan jeg varmt anbefale Iben, som har Yoga i Valby på Valby Langgade 🙂

 5. Kære Bitten; hvor er du god – 2 gange om ugen! Så sejt. Ja, yoga hjalp også mig, da jeg havde lidt rigelig hjertebanken over ting, jeg ikke kunne overskue. Og jeg kan faktisk mærke, hvordan yoga også forebygger at jeg får det sådan igen.
  KH
  J

  Kære Anne . Min kære søster plejer at sige at det ikke kan betale sig at ærgre sig over det man ikke når, og så i stedet fejre, når man når det. Så én gang om ugen – eller måske bare hver anden – kan vel sådan set også gøre en forskel. Kram J

 6. Jeg kan også rigtigt godt lide yoga, men synes det i nogle tilfælde er blevet lidt elitært og ikke bare en form for motion, man kan dyrke for motionens skyld. Jeg har i hvert fald lidt svært ved at overskue det nærmest spirituelle eller religiøse forhold, og de mange forskellige typer yoga…

 7. Hej Lise – det kender jeg så godt. Og man har ikke lyst til at blive del af et småreligiøst fællesskab, men jeg synes at der er rigtigt mange steder, der slet ikke har den slags. Faktisk har jeg hørt om noget som netop slet ikke har den dimension med, som er ved at åbne mange steder i Danmark – https://www.joga.dk/ – jeg tror det er værd at tjekke ud. KH J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *