Ferien er på vej – gode links til når du rejser med børn

Børnenes sommerferie fra skoler er i gang, og for mange af os voksne er disse dage og uger skruet helt op i tempo. Det er som om man skal løbe ekstra hurtigt inden de store ferier, som om arbejdsmarkedet falder ud over en kant så snart ferien nærmer sig. Og den nærmer sig, gør den. På lørdag tager ungerne, Johan og jeg en uge på ferie, og jeg kan nærmest ikke forklare hvor usigeligt meget jeg glæder mig. Alle billeder til dette indlæg er fra vores ferie på Sicilien i påsken, og selvom det jo ikke er lang tid siden, må jeg indrømme at jeg har godt af at kigge på billederne og minde mig selv om, hvor vidunderlig den tur var.

Men fordi det jo ikke er ren leg og afslapning at rejse med børn, har jeg samlet nogle links ind her, der kan gøre turen lidt nemmere:

Jeg er uhyggeligt dårlig til at pakke – som i voldsomt dårlig. Jeg pakker konsekvent det forkerte til mig selv. Når vi pakker til ungerne og Johan er med inde over, går det lidt bedre, men hvis du vil høre fra virkeligt erfarne rejsende, hvad der skal med i kufferten for at få en god ferie, så klik her.

Download lydbøger til børn her. Hvis dine unger (også) bliver køresyge og derfor ikke skal bruge hele transporttiden på at kigge i en skærm, så klik dig ind her. Man kan købe rigtigt gode høretelefoner til børn, som ikke giver den fuld gas på volumen, for eksempel her.

Hvis dine unger er til labyrinter, opgaver og små udfordringer på papir, så klik her og print af hjertens lyst, så er der underholdning til mange timer i enten transport eller regnvejr.

MYG! Hos os er myggestik et kæmpeproblem, og især når vi rejser. Sofus suger myg til sig, og har flere gange fået så mange myggestik, at han har fået feber af dem. Derfor har vi nærmest prøvet alt, hvad der findes, der kan holde myg på afstand, men også som man afhjælpe når man er blevet stukket. Jeg ved ikke om det er lovligt at anbefale håndkøbsmedicin, så hvis du ved at man ikke må, så skriv lige til mig, så fjerner jeg det. Men vi pakker altid dette fra apoteket. Det er til når skaden er sket. Vi bruger citronellaolie til at sørge for at myggene ikke bliver helt så grådige. Det kan du læse mere om her.

Og nu vi er ved det: Solcreme. Der er megen snak om, hvad man må bruge og ikke må bruge. Hvad der er hormonforstyrrene og hvad der ikke er. Men jeg bliver solskoldet med det samme, og derfor er jeg rimelig sippet i forhold til ungerne. De har soltøj på, men vi bruger også litervis af solcreme. Den her, er hverken økologisk eller særlig helseagtig, men den holder til vand, sand, sved og er nem at fordele på ungerne.

Og ellers: Rigtig god ferie.

9 Comments
Previous Post
Next Post