Ferien er på vej – gode links til når du rejser med børn

Børnenes sommerferie fra skoler er i gang, og for mange af os voksne er disse dage og uger skruet helt op i tempo. Det er som om man skal løbe ekstra hurtigt inden de store ferier, som om arbejdsmarkedet falder ud over en kant så snart ferien nærmer sig. Og den nærmer sig, gør den. På lørdag tager ungerne, Johan og jeg en uge på ferie, og jeg kan nærmest ikke forklare hvor usigeligt meget jeg glæder mig. Alle billeder til dette indlæg er fra vores ferie på Sicilien i påsken, og selvom det jo ikke er lang tid siden, må jeg indrømme at jeg har godt af at kigge på billederne og minde mig selv om, hvor vidunderlig den tur var.

Men fordi det jo ikke er ren leg og afslapning at rejse med børn, har jeg samlet nogle links ind her, der kan gøre turen lidt nemmere:

Jeg er uhyggeligt dårlig til at pakke – som i voldsomt dårlig. Jeg pakker konsekvent det forkerte til mig selv. Når vi pakker til ungerne og Johan er med inde over, går det lidt bedre, men hvis du vil høre fra virkeligt erfarne rejsende, hvad der skal med i kufferten for at få en god ferie, så klik her.

Download lydbøger til børn her. Hvis dine unger (også) bliver køresyge og derfor ikke skal bruge hele transporttiden på at kigge i en skærm, så klik dig ind her. Man kan købe rigtigt gode høretelefoner til børn, som ikke giver den fuld gas på volumen, for eksempel her.

Hvis dine unger er til labyrinter, opgaver og små udfordringer på papir, så klik her og print af hjertens lyst, så er der underholdning til mange timer i enten transport eller regnvejr.

MYG! Hos os er myggestik et kæmpeproblem, og især når vi rejser. Sofus suger myg til sig, og har flere gange fået så mange myggestik, at han har fået feber af dem. Derfor har vi nærmest prøvet alt, hvad der findes, der kan holde myg på afstand, men også som man afhjælpe når man er blevet stukket. Jeg ved ikke om det er lovligt at anbefale håndkøbsmedicin, så hvis du ved at man ikke må, så skriv lige til mig, så fjerner jeg det. Men vi pakker altid dette fra apoteket. Det er til når skaden er sket. Vi bruger citronellaolie til at sørge for at myggene ikke bliver helt så grådige. Det kan du læse mere om her.

Og nu vi er ved det: Solcreme. Der er megen snak om, hvad man må bruge og ikke må bruge. Hvad der er hormonforstyrrene og hvad der ikke er. Men jeg bliver solskoldet med det samme, og derfor er jeg rimelig sippet i forhold til ungerne. De har soltøj på, men vi bruger også litervis af solcreme. Den her, er hverken økologisk eller særlig helseagtig, men den holder til vand, sand, sved og er nem at fordele på ungerne.

Og ellers: Rigtig god ferie.

9 kommentarer

 1. Kære Julia,
  Har du prøvet at give børnene et ordentlig skud af B-vitaminer i en måned op til ferien og så fortsætte. Det som kroppen ikke optager, tisses ud. Myggene skulle efter sigende ikke kunne lide B-vitamin-duften fra kroppen eller i blodet. På os hjælper det – meget.

 2. Jeg ønsker jer alle fire en dejlig og myggefri ferie! Nu er det første sommer, jeg følger din blog, så jeg ved ikke om du sender indlæg! Hvis ikke må du sende os varme tanker, det trænger vi til(varme) og tanker jeg tog vinterfrakken på min tur nr to i dag med min hund, da jeg snerrende skyndte på hende på tur nr et og det fortjener en glad lille cairn ikke! Vel I må også ha’ en dejlig “lille bitte burgerfest! Kh Rikke J

 3. Ønsker jer en mega-god ferie!

  Kender alt for godt det rod med at pakke til sig selv. Jeg undlader nærmest at rejse af samme årsag. Hvis jeg er nødt til at pakke kuffert til mig selv, trækker jeg det altid til sidste øjeblik, lukker øjnene og kaster noget tilfældigt ned i den. Nogle gange går det godt.

  Og fin radio udsendelse i går på P1. Du bliver en mega sej mor med store drenge på festival om nogle år. Meget inspirerende. Jeg må lære det.

 4. Jeg kender også alt for godt det med at pakke det forkerte til mig selv. Eller at pakke for meget…
  Dejligt for jer at I skal holde ferie sammen, hvor går turen mon hen? Forhåbentlig til et sted med lidt bedre vejr end her hos os med vores ustabile sommervejr.
  God sommer til jer alle fire 🙂

 5. Eiiii – det der B-vitaminråd MÅ jeg stjæle!! Jeg er altid blevet ædt op af myg uanset hvor vi har været som barn. Er samtidig en lille smule allergisk, så da jeg var barn var et omvandrende meget hævet myggestik hver eneste sommer. Desværre har min ældste arvet den del fra mig – han klør og kradser og spørger altid om vi skal et sted hen med mange myg. TÆNK hvis et kæmpe skud B-vitamin er løsningen! Tak Pia – og tak Julia for indlægget som gav det råd 🙂

 6. Ha en rigtig dejlig ferie!

  Vi skal til Norge midt i Juli. Vi kører igennem Sverige en lille bid, og dér har de noget crazy god myggebalsam. US622 hedder det, så mundret.
  Det indeholder et stof DEET som ikke længere må bruges i danske myggemidler, men så vidt jeg kan læse mig til er det ikke fordi det hverken er skadeligt for miljø eller huden.

  Vi køber det med, og måske også nogle myggespiraler hvis vi ved vi skal sidde udenfor.

  Jeg suger nemlig også myg til mig, som en magnet. Det samme gør Isaac.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *