Tips fra erfarne rejsende: Sådan pakker du til ferie med børn

Vi er ikke eventyrlystne når det kommer til at eksperimentere med rejseformer. Jeg vill muligvis nok ønske at vi var, men så længe børnene er hvor de er, og så længe det at rejse, er noget vi gør for at slappe af, og for netop ikke at bruge en sommer på kontoret og / eller i musikstudiet, så tager vi ikke så mange chancer. Marianne og Jonas er parret bag GulliverRejser. Hos dem har vi købt årets ferie, men eftersom de beredvilligt allerede HAR svaret på spørgsmål herude på bloggen, hev jeg fat i dem igen, for at bede om deres bedste rejsetips, når man er en familie, der rejser med børn. Ud over at arrangere rejser for andre, er de også den slags mennesker, der stikker af 3 måneder med børn og rygsække for at indtage nye verdensdele. Men læs med her, og lær. Jeg blev selv ret glad for at hvidvin indgår som del af besvarelserne…

5 tips til hvad du skal have og ikke have med på din familieferie:

Udover alle de obligatoriske ting man som familie skal have med på sin ferie såsom badetøj, solcreme og godt humør, er der et par tips vi kan give som garvede rejsende med børn.

 1. Når man pakker sin kuffert er det lige så vigtigt at tænke på hvad man ikke skal have med som hvad man skal have med. Generelt bruger de fleste for eksempel meget mindre tøj end de regner med. Folk har tendens til at pakke alt for meget. Som finger regel bruger man ca. halvdelen af det tøj man tager med. Så hvis du tænker økonomisk når du pakker, kan man spare sig selv for en del slæb på rejsen.
 2. Når man rejser gælder det om at have ting med der ikke fylder, men har høj herlighedsværdi. Her er lydbøger er altid en god idé. Når ungerne skal i seng efter en lang og begivenhedsrig dag, er det den perfekte måde at geare ned på. De kan også høres i flyveren og findes på e-reolen.dk, hvor de er gratis.
 3. Hvis man har små børn er det rimelig nemt at have sin egen paraplyklapvogn med man kan have hele vejen med ud til gaten. Man letter sig selv for en masse skrig og skrål når de små bliver trætte i benene.
 4. Hvis man har lejet en bil på sin ferie kan man gratis tage sine egne børnesæder med. De er en del bedre en dem man finder hos mange biludlejere og man spare en del penge. Hvis du tager sæderne med skal du bare huske et par store plastikposer og noget tape så de kan sendes gratis med odd size.
 5. En klassiker som nogle måske glemmer til fordel for IPads er familiespil. Domino og yatzy fylder meget lidt og har givet os mange gode timer sammen – specielt når man venter på maden på en restaurant eller i lufthavnen.

 

Vi skal pakke til en tre en halv timers flyvetur og en uges badeferie, så derfor er det store spørgsmål:

Hvordan overlever man bedst en flyvetur med børn? 

Vi har efterhånden fløjet rigtig meget med vores børn og udover de obligatoriske brækposer – vores ældste bliver flyvesyg i det øjeblik han kommer ind i lufthavnen – så er der altså ingen erstatning for Ipaden. Hvis man har sørget for at få hentet et par gode film og høretelefoner til begge børn, så går det nok. Sidst vi var i Vietnam opgraderede vi med et dobbeltstik til høretelefonerne så ungerne kunne se filmen sammen uden at skulle slås om hvem der skulle høre lyden fra filmen. Derudover plejer vi også at have noget med hvor de kan tegne på hvis ungerne føler sig kreative. Evt. en god og spændende madpakke, hvis det er fly uden servering, så går der også lidt tid med det)

Hvilke tre ting skal man have med i tasken, når man rejser med en otteårig og en fireårig, hvis man har som mål at man vil læse i ti minutter for sig selv?

Det man skal bruge for at få lidt tid til at slappe af og læse en bog kan man ikke pakke i en taske. Børn er selvfølgelig forskellige. Der er nogle der kan sidde og tegne for sig selv i timevis eller læse blade, men det absolut bedste man kan gøre for sig selv og børnene er at sørge for at der er andre børn de kan lege med.

Med det sikret er det faktisk lykkedes mig at læse hele 2 bøger på en uges ferie.

Hvad er det vigtigste – bortset fra solcreme og badetøj – at have med på en badeferie i Sydeuropa med børn?

Børnene kan ofte også godt lide at spille kort med hinanden så nogle kortspil og et UNO så skulle man være godt kørende. Derudover plejer vi også at tage forskellige legetøj med som børnene kan dele. Selvom vi godt ved det bliver danskere alligevel ofte overrasket over hvor stærk solen er. Vi har altid bade T-shirts med til børnene så de kan bade længere uden at bekymre sig om solen. Man skal måske lige huske at tage lidt plaster med på ferien da der er masser af fri leg og der altid er nogle af ungerne der skraber et knæ undervejs. Hvis man har børn der ikke kan svømme endnu er det en god ide at købe en badedragt med flyde emner i så ungerne kan løbe og lege ved poolen uden at forældrene skal have hjertet oppe i halsen hele tiden. Disse dragter beskytter samtidig mod solen. En lille badehat til de små unger er også en god ide

Hvad er jeres bedste råd til en fantastisk familieferie med behov, der stritter i 7 retninger?

Det vigtigst er først og fremmest at forventningsafstemme, så man kan sørge for at alle kommer til at opleve noget på ferien der giver dem værdi. Her er det jo ofte at ønsker og behov går i hver sin retning. Børnene vil gerne lege og have det sjovt og forældrene vil gerne slappe af og nyde atmosfæren og den gode mad sammen med et godt glas vin til aftensmaden. De to behov kan være svært forenelige. Det er præcis derfor vi stiftede GulliverRejser – for at lave ferier hvor der var plads til alle familiemedlemmernes behov. Både dem der vil have gang i den med swimmingpool og leg og dem der vil nyde en bog med et køligt glas hvidvin på terrassen. Hvis man derudover sørger for at der er nogle sjove oplevelser man kan dele som familie har du opskriften på en rigtig god familieferie, hvor man ikke er mere træt når man kommer hjem end da man tog af sted.

4 kommentarer

 1. Det med at pakke mindre er et rigtig godt tip.. Jeg prøver virkelig at efterleve det, og vores seneste tur til rom, måtte jeg faktisk i gang med at vaske noget af ungernes tøj, fordi vi var løbet tør for rent.. ups!

  Og ellers er det skønt at booke et sted gennem airbnb eller lign, hvor der er en vaskemaskine! Så behøver man kun at pakke til 3-4 dage. Det er guld værd, når man rejser med en 2 -og 5 -årig.

  Selve flyveturen bliver aldrig min favorit ting, men det kan sagtens gøre tåleligt. Især hvis man timer afgangen med børnene lure, og tager bøger og ipad med. Jeg bliver selv frygtelig flyvesyg, så jeg er altid halvt bedøvet på Marzine, når vi flyver, så det er meget min bedre halvdel som står for underholdningen 😉

 2. Jeg plejer at finde alt det tøj frem vi skal have med på ferie (ja, jeg pakker for hele familien:-)) og placerer det på et bord eller lignende. Når så jeg er helt klar, så begynder jeg nedpakningen i kufferter. Det giver mig lejlighed til at vurdere det tøj jeg har fundet frem endnu engang og jeg sorterer altid en del fra i processen. Til flyrejsen kan jeg varmt anbefale trunky kufferter – mine unger syntes det var fantastisk at blive trukket rundt på dem i lufthavne og så kan man også ha’ ungernes legetøj med hvis der er ventetid imellem flyvninger. Og så synes jeg iøvrigt det med at rejse med børn lige som så meget andet er en disciplin man bare bliver bedre til med øvelsen, så det er bare at springe ud i det:-). KH Dorte

 3. Hej Dorte, jeg har godt set de kufferter – tænker mine er lidt rigeligt store til dem, men det er virkeligt en god ide!

  Kære CM – det har du helt ret i. Jeg plejer at køre noget vask i håndvasken. Jeg pakker konsekevent for meget og forkert. Fire par sko til mig selv, eksempelvis, hvor jeg maximalt når at bruge de to…

  Kære Cille! JA! Jeg tror det bliver SÅ godt!

  KH
  J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *