206 knogler og fede fisk

 

Dette indlæg er sponseret, eftersom vi hos Lahme arbejder med de produkter, der indgår i indlægget. Jeg har dog hverken fået produkter eller honorar for at dele min oplevelse med jer.

Men altså, jeg begyndte for snart et par år siden at tage fiskeolie hver dag. Jeg har hurtigt mærket en forskel på min hud, som bliver mere gennemfugtet og ser friskere ud, men ganske ofte, hvis jeg rejser, glemmer jeg at tage dem med. Og det er simpelthen så dumt, for jeg kommer hurtigt til at føle mig som en rosin uden. Da det igen er sket efter min tur til LA, begyndte jeg at tjekke op på, hvad der egentligt er med den fiskeolie, og her nogle facts:

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk mindst to gange om ugen, i alt 350 g, hvoraf størstedelen skal være fed fisk som laks, ørred, makrel og sild. Har du svært ved at følge med det regnestykke, kan du supplere med en eller flere daglige Omega-3 kapsler. Omega-3 hjælper hjerte og hjernem fordi det indeholder fedtsyrerne EPA og DHA, som bidrager til en normal hjertefunktion.

Hvis du dyrker sport, kan du vælge FUTURAs Omega-3 Sport, som er en fiskeolie tilsat magnesium, D-vitamin og C-vitamin. FUTURA Omega-3 Sport indeholder minimum 60% Omega-3, og den daglige dosis er 3 kapsler.

Vitamin D vedligeholder en normal muskelfunktion, vitamin C bidrager til at vedligeholde immunforsvarets normale funktion under og efter intensiv fysisk træning,*** samt bidrager til normal dannelse af collagen, der har en betydning for normalt fungerende brusk. Magnesium bidrager til normal muskelfunktion, samt bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

 

Og så er der det med knoglerne.  Kalken. Her har jeg fået et wake-up call. De 206 knogler, som bærer musklerne oppe og dermed kroppen gennem motion, arbejde og praktiske gøremål, består af levende knoglevæv, som skal vedligeholdes, og det havde jeg faktisk ikke forstået. At man ligesom ikke bare HAR et skelet. For at sige det lidt groft, er det ikke alt, vi kan udskyde til i morgen – og derfor er det vigtigt, at vi får den kalk, som knoglerne har brug for hele livet. Calcium og magnesium bidrager til vedligeholdelse af normale knogler og tænder samt normal muskelfunktion. Så nu er jeg så også begyndt på 3 daglige tabletter FUTURA Kalk Premium, som giver 800 mg calcium, 280 mg magnesium, 75 mikrogram K1-vitamin samt 20 mikrogram D-vitamin. En sammensætning, som tager højde for, at mennesker midt i livet ikke altid er opmærksomme på at vedligeholde sunde knogler. Hos kvinder hjælper kalk og D-vitamin til at begrænse tabet af knoglemineral hos kvinder i den postmenopausale alder. Lav knoglemineraltæthed er en risikofaktor i forhold til knoglebrud, som følge af knogleskørhed. Hos kvinder opnås den gavnlige effekt ved et dagligt indtag på mindst 1200 mg kalk og 20 mikrogram D-vitamin fra alle kilder. Læg mærke til formen: Det er en mandelformet tablet, som er let at synke og derfor nemmere at gøre til en fast daglig rutine.

 

 

1 Comment
Previous Post
Next Post