Om Afhængighed og Den Ultimative Kaffekapsel (ja, den her vil du gerne møde)

Det er ikke nogen hemmelig at jeg elsker kaffe. Jeg elsker god kaffe. Og mellemgod kaffe, elsker jeg også. Der er visse varianter af frystetørret kaffe jeg næsten ikke kan drikke, og kold kaffe synes jeg er en særlig måde at selvpine på. Med mindre det er iskaffe. Med flødeskum (men er det så ikke nærmere en kaffedessert?). Derfor, og fordi jeg ikke har sovet en hel nat i snart otte år, er jeg meget, meget, meget afhængig af kaffe.

Og nej, jeg har ikke lyst til at stoppe. Måske husker du min ufrivillige kaffeafvænning for et år siden? Hvor jeg stod stille og græd? I flere dage? Der lærte jeg at koffeinafhængighed giver nogle af de værste afvænningssymptomer, og når man er oppe på 10-15 kopper om dagen, er der alligevel lidt at slås med. Men denne afhængighed, den nægter jeg pure at stoppe med. Jeg ER stoppet med marcipan som basisfødevare, og jeg ER stoppet med at ryge, og der er faktisk indtil flere andre ting, jeg også er stoppet med, så kaffen, den bliver.

Hjemme hos Johan og mig er der flere slags kaffe, og vi har også en nespressomaskine. Den bruger de kapsler, som man næsten ikke kan slippe af med, uden at begå en miljøsynd. Kaffen smager til gengæld godt. Nu har jeg så opdaget Peter Larsens (i forbindelse med et lille projekt, vi lavede for dem) kaffekapsler, som passer i nespressomaskinen, og som (tadaaa) kan smides direkte på din kompostbunke, så nedbrydelige er de. Kapslerne er simpelthen lavet af 100% komposterbare fibre fra økologiske sukkerrør, og kaffen er desuden også økologisk. Når det så er sagt, så smager kaffen himmelsk! Den er aromatisk, rig og uden den slags bitterhed, der lægger sig i ganen. Den er rund og mild, uanset hvor stærk du brygger den, og jeg er solgt. Du kan bestille Peter Larsen-kaffen i alle afskygninger i deres webshop, hvor du også finder den bedste instant-cowboy-kaffe, jeg til dato har smagt.

Kapslerne ligger på denne hylde.

 

 

IMG_8314

 

IMG_8325

5 Comments
Previous Post
Next Post