Hvad Jeg Lærte Af Mit Retreat i Østrig

IMG_6650

IMG_6656

IMG_6657

Nu hvor jeg er landet herhjemme. Nu hvor jeg ikke er sulten mere, og nu hvor koffeinhovedpinen er væk, har jeg lært en ting eller ti på mit ophold i Østrig:

Vi spiser ikke altid så det tjener vores kroppe bedst. Det er jo ikke fordi, jeg ikke vidste det, men alligevel – det er helt godt at blive mindet om.

Den måde vi ser kroppen på i Danmark, og den måde vi ser på sygdomme på, er måske i Danmark ind i mellem bagvendt. Hos F.X. Mayr, ser de det hele omvendt: Ikke kun på sygdommen, når den er der, men på hvad vi kan gøre for at forebygge på en måde, hvor vore kroppe i en eller anden grad kan modstå dem.

Stress sidder i kroppen, ligeså vel som i psyken. Ikke at jeg ikke vidste det, men det har været noget af en oplevelse at blive lagt i dvale, eller nærmest at blive puttet ind i en puppe.

Det handler ikke om at være tyk eller tynd. Det handler om at have en krop, der kan hjælpe os til at leve et godt liv, og ikke er en hindring for os. Stephan Domenig, lægen der har skrevet Alkalinebogen og som leder stedet, er næsten lige glad med vægt. Det siger intet, mener han. Det er mere relevant, om tarmen fungerer.

Jeg er mere vild med yoga end jeg husker. Dét var altså virkelig en optur. De dyrke restorativ yoga på stedet, HVER dag.

Vil jeg anbefale dig at tage derhen?

JA! Hvis du trapper ned på mad og kaffe og sukker inden, og gør dig klart hvad du vil have ud af et ophold. Hvis du har mulighed for at være der minimum 10 dage, så du får opturen med, og hvis du eksempelvis bliver tit syg, oplever at du er stresset, eller hvis du trænger til en åbenbaring i retning af, hvordan man også kan leve sit liv. Så ja.

Du kan læse mere om stedet her.

 

 

3 Comments
Previous Post
Next Post