Mellem Dårlig Samvittighed & Konkret Handling Ligger Hverdagen

I disse dage, er det lige før man får dårlig samvittighed over at leve et liv, hvor ting er mulige. Hvor der er mad på bordet, og hvor man ved hvor bordet står. Hvor man ved hvor man skal sove, og hvor det at nå at lave lektier er dagens store udfordring. Hverdagen. Det er den jeg, og de fleste andre, inderst inde ønsker mig, den hverdag, hvor problemer ikke handler om at komme væk, at løbe væk med et barn på ryggen, eller at dukke sig for politiet i Ungarn.

Vi er nogle der er heldige at have den hverdag, og de liv, der kan leves. Og det er lige før man får dårlig samvittighed over det. Nu har jeg i forvejen let til dårlig samvittighed, men den her, den her mærkelige skyldfølelse, er en underlig en. For den eneste måde den kan lindres på, er at gøre noget. Det er at se på verden og tage aktivt stilling til den.

Det er ofte blevet sagt om min generation, at vi ikke GØR noget. At vi ikke engagerer os, at vi går mere op i IKEAs katalog end den politiske dagsorden, men nu, nu ser det ud som om at mellemrummet mellem den dårlige samvittighed og den konkrete handling er blevet fyldt ud af noget der ligner aktivisme. Ovenikøbet i en tid, hvor for meget nogle gange handler om os selv. Kvinder med familier og børn praktiserer civil ulydighed og hjælper flygtninge videre; vi har doneret så megen mad og tøj og så mange klapvogne, at vi nu bliver bedt om at holde lidt igen med sagerne. Vi bruger tid, penge og omsorg på at gøre en forskel for de mennesker, der har fundet vej herop, og det er fantastisk. Det er som om den regering de fleste stemte ind, alligevel ikke har ramt så plet, nu da det galt, og det er som om, det har efterladt et tomrum i agendaen, hvor vi finder ud af at alt ikke bare bliver fikset, men vi er nødt til at gøre det selv. Vi er nødt til at skabe en hverdag, for dem, der har mistet deres, og jeg håber vi husker det, når strømmen aftager og familier skal have hjælp i det lange seje træk, hvor vores egen hverdag vender tilbage, og de nye danskere skal finde deres.

Derfor: Her er der en liste over ting, som du og jeg faktisk kan hjælpe med. Også når det hele bliver hverdag igen. Klik her.

Og HER kan du og jeg hjælpe de mange, der IKKE er kommet ud af helvedet i Syrien. Læger uden grænser står der nemlig stadig når de fleste andre er væk.

3 Comments
Previous Post
Next Post