(Får Dine Unger Fisk Nok?) Gave Til Dig: Smagsprøve: Fiskehaps

Skærmbillede 2014-07-18 kl. 17.36.35

I dag kan du og din familie – hvis I er ret så hurtige – få en gratis prøve (faktisk to) på de helt nye Fiskehaps. Det er helt nye fiskeprodukter til børn med laks og torsk, der inviterer selv de mest kræsne til lidt mere fiskespiseri, både ude og hjemme. De små fiskehaps er nemlig pakket fint ind som små fisk og smagen er tilpasset børnenes smagsløg.

Skærmbillede 2014-07-18 kl. 17.36.55

De færreste af os er gode nok til at få vores ugentlige behov for fisk dækket gennem kosten, og endnu sværere er det ofte med børn. Børnenes sensitive smagsløg og fornemmelse for madens konsistens kan få dem til helt at afvise fisk.
Med Fiskehaps har Bornholms skabt et produkt, der imødekommer børnenes smagsløg og samtidig lever op til forældrenes krav om kvalitet og ernæring. De små Fiskehaps er baseret på fisk og krydderier, der tilsammen giver en lækker smag af god fisk. Konsistensen er blød og nem at tygge – ligesom børnene ønsker sig det.
Fiskehaps fås i to varianter.  Fiskehaps med torsk og gulerod eller Fiskehaps med laks – begge med en frisk og mild smag. Fiskehapsene er baseret på masser af fisk og krydderier og er uden konserveringsmidler og farvestoffer.

Det eneste du skal gøre for at være blandt de heldige, der modtager en pakke med posten med et net af hver af de to smagsvarianter, er at klikke her og skrive dig op.

Dine oplysninger slettes naturligvis når pakken er afsendt, og bliver altså dermed ikke videregivet.

KLIK HER.

Skærmbillede 2014-07-18 kl. 17.37.12

 

14 kommentarer

 1. Ej hvor fedt, har godt luret på dem i superbrugsen, men tør ik købe så noget når vi ikke rigtig er til fisk derhjemme. Men sønnen skal jo selvfølgelig have chancen 😉 Hvordan ser det egentlig ud når man åbner det? Det er nok det der skræmmer mig mest ved så noget der 😛

 2. Hmm
  Jeg prøvede at købe nogle til mine fiske-kræsne børn, men min mand smed dem direkte ud efter at have lugtet til dem, da vi prøvede at åbne den første. De lugtede meget kemisk og fiske-agtigt (fisk lugter kun når det er for gammelt – frisk fisk har ingen lugt..). Men måske har der været noget galt med dem vi havde købt?

 3. Vi har også allerede prøvet dem, og de er blevet forkastet. Da jeg åbnede en af dem, kan jeg godt forstå, at de ikke falder i knægtens smag. Pyha, de lugter kemisk, og jeg havde spontant INGEN lyst til at smage, så vi smed de resterende fisk!
  Ellers godt initiativ – men med mindre kemisk smag.
  De behøver ikke engang at ligge på køl .. det er lidt suspekt 😉

  Gitte K

 4. INGREDIENSER
  Torsk 51% (fisk), vand, kartoffelstivelse, gulerødder 3%, rapsolie, flødepulver, salt, glukosesirup, sukker, aroma, grønsagsblanding (løg, gulerod, persille, selleri, porre, purløg), maltodextrin, grønsagsekstrakt (gulerod, porre, champignon, broccoli, peberfrugt), krydderiekstrakt (selleri, rosmarin), krydderier.

  Jamen der er da hele 51% torsk i, vi får ovenikøbet at vide at det er…fisk!…..! Næh, en sand Chemical Shit Storm er det, ville aldrig servere dette for nogen, og da slet, slet ikke for børn. Køb noget ordentlig fisk og lær børn at spise ordentlig mad – sky restauranter osv. som serverer såkaldte børnemenuer – det ikke at udvise kærlighed at henvise børn til pommes frites, fiskepinde og klam remoulade. Det er at håne børn!
  Du som er så glad for GOD mad og høj kvalitet, Julia, som set i badehotellerne – hvordan kan du få dig selv til at reklamere for sådan et gustent skodprodukt?

 5. Kære Karen,
  Altså: For det første spiser mine børn gladeligt på Mc D – og det får de lov til en sjælden gang i mellem. De spiser også chokolade, der ikke er 100% økologisk og de går i tøj med plasticprints, når de er i de faser, hvor det er det de ønsker sig. De får også vingummi, og ja, også god lødig, ordentlig og masser af økologisk mad, kun økologisk kød og lærer at spise ved et middagsbord med stearinlyset tændt. Så hvis det provokerer dig at jeg vil drømme om at servere Fiskehaps for dem, så er det sådan det er.
  Dette er desuden min blog – og jeg skriver om hvad jeg vil. Når jeg med dette indlæg har mulighed for at tilbyde at andre kan prøve dem derhjemme, synes jeg ærligt talt det er et hit. Man kan jo bare lade være med at sige ja tak. Når det så er sagt, så får jeg ikke selv personligt noget for at stille pladsen til rådighed for denne uddeling. Det drejer sig om et tilbud til mine læsere, og det er jeg glad for at kunne give.

  Fiskehaps er et produkt der er tiltænkt de børn, der ikke er så glade for fisk, og som derfor vil have glæde af at spise fisk på andre måder. Fiskehaps indeholder ingen kunstige smags eller farvestoffer og er specifikt komponeret så børn vil kunne lide dem. De er endda testet på børn, og flertallet var glade for smagen – også børn der ellers ikke spiser fisk.

  Hvis jeg skal forsøge at forsvare produkterne (som mine unger spiser, og som jeg selv synes smager godt, så er det således:

  Det er korrekt at varianten med torsk indeholder 51% fisk og stort set resten er grøntsager og altså noget, som alle kan have glæde af at spise. Det er ikke meget anderledes end hvis du køber en torskerognspostej (ikke ren torskerogn, men den smørbare slags) i supermarkedet.

  Du har helt ret I at vi skal lære vores børn det bedste, også hvad madvaner angår, men fiskehaps ser jeg som et fantastisk alternativ til børn, der som mine ikke har lyst til at spise særlig meget fisk.

  Hvad der kan defineres som god og dårlig mad, er et personligt spørgsmål, og skalaen er helt klart bred. Jeg vil på intet tidspunkt definere fiskehaps som et skodprodukt. Tværtimod er der tale om fisk og grøntsager i børnevenlig indpakning.

  Og til jer andre:
  Gitte K – det er en ny måde at konservere på; ligesom torskerogn på dåse etc, hvor man rent faktisk koger fisken i emballagen (altså torskerogn), og derfor behøver det ikke ligge på køl

  Rebecca – øv hvor ærgeligt – jeg beder producenten sende jer et nyt parti. Kan du maile mig din adresse? julia@lahme.dk

  Rijah – nåede du at komme på listen?
  KH
  J

 6. Hej igen – jeg vil gerne lige understrege, at jeg hverken er såkaldt speltmor, øko-tripper eller på anden måde fundamentalistisk i mine holdninger til mad. Børnemenubeklagelsen var ikk møntet på dig og dine, men på det generelle billede man ser overalt, nemlig at børn henvises til pasta med kødsovs, i dårligt rasppanerede fiskefiletter (til dem som spiser fisk, de andre kan få en fiskehaps!) osv. Det er synd og skam at børn skal leve i et separat univers af særlige børneretter, fremfor at lære at smage, udforske, beriges af alt det vi voksne spiser når vi er på restaurant – og, for manges vedkommende, gælder det samme derhjemme.
  “Hvad der kan defineres som god og dårlig mad, er et personligt spørgsmål, og skalaen er helt klart bred. ” Dette er jeg totalt uenig i, en smørsteg rødspætte ER god mad, det er en fiskehaps IKKE – med mindre at man definerer kartoffelstivelse, flødepulver, maltodextrin, glukosesirup, sukker og aroma som værende god mad….! Javist er det DIN blog, og du kan selvsagt skrive om lige hvad du vil – men du kan, i dette offentlige rum, da ikke forvente ikke at få noget modspil, og dermed heller ikke forvente at vi allesammen skal klappe i hænderne og juble over tilbuddet om 2 stk.s fiskehaps? Jeg syns i øvrigt at de 2 første kommentarer her på din side, understreger hvad jeg har skrevet – at der er tale om et klamt produkt, der i lighed med “Fiskeduserne” snyder forældre og børn på værste vis – og skaffer producenterne af med affaldsfisk – men STOR fortjeneste. Men godt ord igen – og god fornøjelse med det.

 7. Kære Karen,
  For det første: Jeg beder ikke nogen klappe i hænderne. Det var et tilbud, som du valgte ikke at sige ja til. Fint.

  For det andet: Jeg har aldrig bedt om andet end modspil. Jeg elsker diskussionerne, hvor man rent faktisk lærer noget hinanden, får flyttet holdninger og tænkt sig om. Jeg synes vi mangler den type diskussioner i kvindelivet, især fordi hver enkelt kvinde tit føler sig stødt på manchetterne over den andens blotte differens i holdninger. Så ja, debatter endelig. Og tusind tak fordi du gør det her.

  Jeg er dog stadig ikke enig med dig – og det betyder så ikke, at jeg ikke kan tåle modspil. Det er nemlig noget andet.
  For det 3. Fiskehaps er ikke produceret af affaldsprodukter, tværtimod er de et produkt skabt af en dansk virksomhed, der har satset stort og skabt et helt nyt produkt. Det synes jeg skal roses. Innovation i den danske fødevaresektor findes næsten ikke fordi den er så kostbar. Du er helt sikkert uenig i dette, og det skal du være så velkommen til at være.
  KH
  J

 8. Hej.

  Mine unger er helt vilde med fiskehaps, de VIL have dem med i madpakken hver dag.
  Personligt syntes jeg det er super at de kan opbevares ved stuetemperatur, så ved jeg de ikke fejler noget når det bliver middag, og de skal spise dem.

  Desuden vil jeg gerne lige pointere at fisk lugter! Frisk fanget, frossen og optøet, eller daggammelt. Der er dog forskel på lugten, den bliver sur og harsk i lugten når den bliver for gammel.

  En frisk fanget fisk opbevaret korrekt på køl, kan holde sig i 4-5 dage før det begynder at lugte harsk.

  Behandlingen af fiskehaps er at den bliver kogt i emballagen, så den er konserveret som alt andet “dåsemad” Faktisk kan man sammenligne dem med ostehaps, bare sundere 🙂

  Jeg syntes det er et hit!!

  Brian

 9. Karen: Blot til info så er det påkrævet ifølge ny forordning EU1169 at alle allergener fremover i ingredienslisten skal fremgå tydeligt som f.eks med fed skrift og/eller i parantes – derfor står der FISK i parantes efter mængden. Mht sundt/ikke sundt børnemad, kan jeg kun sige at intentionen med fiskehapsen netop er at få børn til at spise fisk tidligt i deres opvækst. Fødevarestyrelsen anbefaler 2 x fisk som hovedmåltid om ugen, alternativt 1 hovedmåltid med fisk og 5 gange fiskepålæg om ugen, men kun alt for få efterlever dette. Fiskepålæg og også fiskehaps kan være med til at øge indtagelsen af fisk hos børn og især de børn hvis forældre ikke spiser fisk så ofte. Fiskehapsen er nøglehulsmærket og mængden af fisk er dels fastsat ud fra konsistens, produktionsmuligheder men også smag. Og ja produktet kan lugte lidt af fisk – fordi det ER fisk. Fisk pakket ind som fisk – som vi kalder det. Lugter de for meget af fisk, så er der noget galt og skal naturligvis ikke spises. Vi bytter gerne hvis nogle har været udsat for dette. Det har været en lang proces at finde frem til netop disse smage, og det vil være en umulig opgave at ramme alle på en positiv måde. Jeg kan kun sige at de børn vi har testet på har været yderst positive overfor produktet også selvom de normalt ikke spiser fisk. Min egen lille datter på 3 år spiser lystigt af dem hver dag – næsten som slik. Det var vores ønske at introducerer et nyt og mere sundt alternativ til de mange usunde snacks på markedet, som jeg faktisk synes at vi er kommet meget godt afsted med. Idet jeg håber at du/I vil give produktet endnu en chance, ønsker jeg jer en fortsat god dag.
  mvh
  Karina

 10. Kære Julia.
  Jeg har læst med på bloggen længe men plejer ikke at kommentere på dine indlæg. Men nu blev jeg nysgerrig.

  Hjemme hos os må man gerne spise forarbejdet mad og slik, til gengæld er jeg ikke meget for at købe konventionelt kød / mælk / æg da jeg mener vi skylder at behandle vores “produktionsdyr” ordentligt.
  Mht fisk synes jeg det er rigtig uigennemskueligt. Man kan kun nogle gange læse om fisken er fanget bæredygtigt (dvs om der tages hensyn til bestandens beståen) og aldrig læse om fangst-/aflivningsmetode, altså om fisken blev behandlet ordentlig under fangsten.

  Nu lyder det som om du har lidt kontakt til producenten – så jeg tænkte om du mon kan finde ud af dette. Altså jeg kan nok selv spørge dem men et spørgsmål fra dig har måske lidt mere vægt end fra en som mig som endnu ikke har købt deres produkter…

  Kh Henriette

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *