Vinderne af Gaveregn & Om De Små Ting, Og Om At Gøre Efteråret Lysere

IMG_3946

Det er blevet efterår med alt, hvad der hører til den slags. Jeg har planer for dette efterår; noget med flere farver, flere gode mennesker som jeg ser oftere, og (endnu lettere) til grin og fnis og dans. Det gik faktisk mere end godt i gang her. Min store plan går ganske enkelt ud på at hverdagen skal være endnu bedre, og at jeg skal være dygtigere til at opdage det, når den så er det.

I denne uge havde jeg et møde, som mindede mig om, nogle af de ting, der gør København så vidunderlig – uanset at det regnede og at det var koldere end jeg havde klædt mig på til (en frakke havde for eksempel været en god ide). Jeg kommer nemlig ikke nok ud – og da slet ikke i min egen by; når jeg rejser er det tit lettere at snige en time ind til at se og opleve, end når jeg kører på i hverdagen, og i virkeligheden bare gerne vil hente ungerne. Så det kan være nemmere at nå at se det fine i Vejle og Aarhus, end lige foran næsen på én.

Så mit arbejdsmøde blev til en lille fest; en lille outing, og en lille pause midt i hektikken. Nogle gange handler det om at se det store i det små, og jeg tror på det er vejen frem og ud gennem efteråret.

IMG_3945

Caféen The Royal er for eksempel konsekvent en god ide. Jeg elsker at de lader som om det er forår midt i efterårsregnen, med blomster på alle borde.

IMG_3948

Med notesbog og kaffe i en kop, som jeg nu ønsker mig.

IMG_3953

Jeg var pakket ind i min fine cardigan fra et af de mærker, jeg lærte at kende mens jeg var i gang med Det Hemmelige Projekt, og som jeg nu er ved at tømme webshops for. Det hedder Marie Sixtine og brilierer i gode kvaliteter til rimelige penge. Du kan se dele af kollektionenher .

Og ja, der er en del mere tøj og lir på bloggen – jeg har fået smag for det igen og det er der et halt indlæg (eller flere i), som jeg snart lægger på.

IMG_3935

Nederdelen er den jeg flashede her. Og de smukke solsikker kunne jeg simpelthen ikke gå forbi uden at se nærmere på, på vej tilbage fra mødet.

IMG_3951

Jeg lod solsikkerne stå, og investerede i den fineste rosenbuket. Jeg mener det – hverdagen holder; de små ting, følelser og møder. Alt det der får smil frem og ro i sjælen; man bliver nødt til at knibe sig i armen og huske det. Så bliver efteråret lysere.

IMG_3956

Og for at gøre det hele endnu bedre:

Maja – du har vundet silkeskjorten i str M

Og Janni – du har vundet den i str L. Tillykke til jer begge; send jeres postadresser til julia@lahme.dk

17 kommentarer

 1. Åh ja- elsker også the Royal cafe’ – og koppen, hvor er den smuk!
  Længe leve efteråret og hverdagen med alt det dejlige vi kan putte i 🙂

 2. Kaffe smager bare endnu bedre af kongeligt porcelæn, og Floraserien er særligt skønt – jeg samler på dem, med lilla blomster. Man må jo begrænse sig, når man samler på knap 10 royale stel og man er på SU (;

  – Anne

 3. Tak for et inspirerede indlæg. Jeg har det på samme måde som dig. Har tænkt meget over det på det sidste – altså hvordan man kan gøre hverdagen lidt sjovere, så der ikke går leverpostej i den. Jeg er begyndt at spice hverdagen op med noget meget mere liret tøj end det jeg normalt går i. Den står på stiletter, kjoler, nederdel og masser af farver. Sådan noget plejer jeg ikke at gå i på job, kun til fest. Jeg bliver ofte spurgt på job, hvorfor jeg er dress’et sådan op, og standard svaret er:” det er fordi der er onsdag..” eller hvilken dag det nu er. “Fedt, du ser godt ud” får jeg så af vide, og det er da bader for fedt.

  Men ellers skal vi virkelig huske, at tage os tid til at gøre de ting vi godt kan lide at lave. Drikke kaffe med veninderne, danse og synge, flirte, grine, spise god mad, dyrke masse af sex og have det sjovt.

  Som en eller anden klog sagde en gang:” du bliver født og du dør.. Hvad der sker der imellem bestemmer du selv”.

 4. Tak for indlægget. Jeg mangler i hvert fald farver i dette efterår. Den frygtede efterårs sygdomsplage er nu også nået til os – igen. Og mens jeg hektisk (hektikken er vel standardbegreb i småbørnsfamilier) tjekkede Politikkens bog om børn under meningitis/hjernehindebetændelse kl. 1 i nat, mens lillemanden var kogende af feber og hostede (åbenbart ikke en del af symptomerne ved meningitis, men jeg sov alligevel resten af natten på hans værelse) så var verden sgu’ ikke helt så sprudlende af farver. Men du har RET. Hvis ikke man selv fylder farver, gode oplevelser, latter og glæde på livet, så vil det forblive leverpostejfarvet. Vil dog vente et par timer med glimmeret kl. er 6 et eller andet, der er Bananer i Pyjamas på TV og udenfor rusker efteråret med regn og blæst.
  kh
  ps. For fede kopper. Har intet kongeligt eller fint – og hvis jeg havde blev det nok bare smadret. Men kaffen smager bare bedre af en smuk kop (uden Barbie, Cars eller Peter Plys på) 🙂
  pps. Jeg tror, at vores børn er syge asynkront i år. Når dine er raske, er mine syge!

 5. Line B – det er fandme sejt! Og det er vild som de små ting kan gøre en forskel. Men jeg har det simpelthen sådan at dette år skal det være anderledes. Jeg kan ikke holde til endnu et efterår, hvor alt er gråt og sort og feberramt. Vi må gøre noget nu! Og skriv endelig hvordan det går med det…
  Bitten – haha – når du har syge børn, har jeg også syge børn. Sofus har haft feber siden fredags, aner ikke hvad der er galt. Og PS – ejer heller ikke noget royalt. Men begynder at overveje om det ville gøre hele forskellen…

 6. Forresten, jeg håber på at kunne klare sygdommene i en 1:2 ration – altså, at mine kun er syge, hveranden gang dine er syge – der må sgu’ da være fordele ved, at de nu er 3½ og 7 år. Men Karl er bare SYG i dag. Kom i seng kl. 18 som en lille slap varmepude. Jeg prøver på ikke at have dårlig samvittighed over for jobbet i morgen, at tage det som det kommer – IKKE at prøve at overveje, hvordan man kan have syg 3½ årig i et klasselokale sammen 28 1.g’ere, mens man underviser, fordi man er flov over at ringe barn syg første dag efter “ferien” (hvor man – læs jeg måtte sende mand og børn væk 3 dage for at arbejde). ………… Hvordan sender man flinkepigen i skammekrogen?

  ps. jeg smed alle de gamle skårede kopper ud i dag. Vil købe nogle nye! Måske med blomster på. Ved det ikke. Men de skal fandeme være fancy! Orker ikke mere havregrød og leverpostejfarvet.

 7. BITTEN – min penneven, du ved jeg er vild med dig! Godt du smed dem ud. Jeg VIL også have noget fancy. Sig til når du ved, hvad vi skal ønske os.
  Og jeg tror den dårlige samvittighed bor der i hullet mellem det vi mener vi bør (arbejde) og det vi føler vi er nødt til (ungerne, passe på os selv etc). Er han syg er han syg; så er den ikke længere og hvis din søde mand ikke kan, så er der ikke noget at gøre. Når han er fem kan han sidde med en ipad; er det ikke sådan det er? En 3,5årig kan man ikke multitaske med – jeg har i hvert fald aldrig kunnet. Kram til dig. Og god bedring til Karl.
  Ps – 2:1 ratio lyder alt rigeligt.

 8. Tak tak. Hvis du ser noget smukt, så send lige en mail ikke. Jeg er bange for, at jeg ender med at købe noget i Netto (ikke, at der er NOGET i vejen med krus fra Netto) i et eller andet panikanfald. Trænger til at KØBE noget, det dulmer. Men er måske ikke videre hensigtsmæssigt. Manden min tog sidste sygedag, så turen er min, og da jeg har langt færrest lektioner i morgen er det også kun alt rimeligt. Der er bare så meget BØR hele tiden. 🙁 Nå, men tilbage til arbejdet. God søndag derude. Ps. i forhold til dit andet indlæg – så tror jeg faktisk, at jeg ikke helt har fattet det med blæse og mel! Jeg prøver i hvert fald desperat at gøre begge dele på én gang.

 9. Det gør vi vist alle – lidt for meget. Og ja, det dulmer, det køb! Har det på samme måde! Og prøver at tænke; Hellere en god ting fremfor tyve skramlede. Men lad os nu se om det holder.
  KH J

 10. Bitten og Julia. Nye kopper og masser af farver? Tjek lige disse kopper her:
  http://www.kochskaffebar.dk/145469231?i=65721782 cafeen ligger godt nok her i Ålleren, men man kan vist nok bestille online.

  Jeg har selv seks kopper, i tre forskellige farver. Elsker dem. Jeg bruger den store tekop til at drikke kaffe af – og nej den er ikke for stor. Kaffe skal drikkes af smukke kopper.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *