Søndag i tog, mail fra en læser og sandheden om gøglerlivet

sko

IMG_3979

Nøjagtig som sidste søndag, handler denne søndag om arbejde. Jeg er steget på toget på Hovedbanen og er nu på vej til Middelfart, hvor jeg skal holde seks (!) oplæg om sundhed. Denne gang ikke med en liter vodka i blodet og dansefødder, men på bagkant af en nat med Sofus, som havde feber. Igen.

Der er søndagsstemning i toget og der er ikke mange med, og verden står lidt stille i regn og blade der drysser ned fra træerne udenfor. Forleden fik jeg en mail fra læser af bloggen her, som skulle på weekend med sin kæreste. De har et barn sammen på fire år, og hun skrev og spurgte mig, hvordan jeg tacklede at være væk fra mine børn. Om ikke det er svært?

Og når jeg sidder her i toget på en højhellig søndag, hvor Johan, Sofus og Elias er på Zoologisk Museum og se den nye udstilling om mammutter sammen, så ved jeg at jeg går glip af noget. Jeg går glip af ungerne, af deres oplevelser og af familietid. Men gøglerlivet er mit, og jeg elsker det; jeg er også blevet virkelig god til at se det positive i at være væk ind i mellem, og i at mine unger lærer at både Johan og jeg har lyst til det vi laver, og til at være sammen med dem, både sammen og hver for sig. Jeg tror det er vores generations udfordring (en af dem…), at vi synes at vi skal både blæse og have mel i munden, at det hele ikke må koste noget.  At arbejdslivet ikke må gribe ind i familielivet. Men det gør det; og når Elias er med mig på arbejde, eller når Sofus sover under skrivebordet, så oplever jeg ikke at de går glip af noget, snarere tværtimod; de lærer at et arbejdsliv også er et dejligt liv, og at jeg som voksen både kan være lykkelig når jeg arbejder, og når jeg holder fri med mine unger.

 

 

17 Comments
Previous Post
Next Post