Hvilket retreat skal du vælge? Hvis noget?

Efter det sidste indlæg, er der kommet en del spørgsmål her bag om bloggen, til hvorfor man overhovedet skal tage på et retreat? For det første, det SKAL man jo ikke. For det andet: Det er vanvittigt priviligeret at kunne, og det KAN være helt vanvittigt lækkert at prøve. Det kan også være ganske rædsomt. For det er ikke nemt, det her med at trække sig væk og ud af hverdagen, men det kan være så vidunderligt, at man nærmest bliver afhængig af det.

Ideen er at tage væk for at fordybe sig. Nogle gange i noget fagligt, andre gange i sig selv. Jeg har prøvet det et par gange. Første gang var jeg fem dage på skrive-retreat på Klitgården i Skagen, da jeg skulle skrive min bog Manifest, færdig. Det var ganske fantastisk, virkeligt hårdt at være væk, og jeg FIK faktisk skrevet bogen færdig. Men Damen i Midten isolerede jeg mig både i kolonihaven (en iskold maj måned) og i et lille bitte hotelværelse i Nice. Begge dele virkede.

Nu hvor jeg for alvor har fundet ud af yoga virkeligt gør det for mig, har jeg været på et par yoga retreats. Retreatsne er først og fremmest en god måde at komme i gang med yoga på, virkeligt fordybe sig i det, og mærke hvad det gør ved en. Hvis du tager afsted med en du holder af, er det også en virkelig lækker miniferie, som giver muligheder for at lave noget sammen, som rækker ud over det sædvanelige. Det kan også være en smule hårdt, både fysisk, men også psykisk at isolere sig fra den verden og hverdag man kender og holder af.

The Glow Institute holder, hvad jeg vil kalde det ultimative pause retreat i Italien. Så vidt jeg kan gennemskue skal man absolut intet ud over at være blid, blød og lade sig forkæle. Her er der ikke yoga eller ting på faste tidspunkter. Du kan læse mere om det her. Og for en god ordens skyld: Jeg har ikke prøvet det, og jeg skal heller ikke med.

Tina Kaare – min faste yogalærer som underviser i vidunderlig haha yoga, afholder et skønt (!) anti-afholdenheds retreat med lækker yoga flere gange om dagen, lækker mad flere gange om dagen, og endda et glas vin. Det HAR jeg prøvet, og det var fantastisk. Du kan læse meget mere om det her, og dét får mine varmeste anbefalinger. Og du kan kontakte Tina for yderligere info.

Trine Hedegaards retreats er yin-baserede. Her er der fokus på blidhed, på retræten, på at give kroppen en meget tydelig pause. Første gang jeg prøvede det, var det decideret hårdt (!), men jeg fik sindssygt meget ud af det, og skal HELT sikkert med igen. Hun holder et lige om lidt på Mallorca, og du kan læse meget mere om det her. Du kan også læse mit interview med Trine lige her.

PS – nej, jeg har ikke modtaget et retreat som gave eller lignende. Jeg er bare stor fan af disse damer, af deres kunnen, deres virke, og af hele ideen.

2 kommentarer

  1. Jeg var i skriveeksil, frem til at jeg skulle aflevere min phd-afhandling, og jeg fik skrevet virkelig meget. Et retreat vil jeg dog ikke kalde det – i hvert fald ikke ‘treat’ – men det var effektivt. Jeg drømmer også lidt om et ophold på Klitgården, ultimativt om statens legatbolig i Paris 😉

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *