Hjemme igen: YinYogaRetreat I Italien: Det svære, det gode, det vidunderlige

Så er jeg hjemme igen. Efter en rejse, som jeg næsten ikke ved hvordan jeg skal beskrive eller forklare. Men jeg må hellere begynde med at understrege, at det her ikke er reklame, ikke en rabataftale, ikke noget der ligner. Jeg har selv betalt rejsen og yogaretreatet og ja, det er underligt, at man er nødt til at skrive det, men det tror jeg faktisk man er i dag.

Jeg købte rejsen i januar og har glædet mig lige siden. Jeg skulle følges med en veninde, men havde truffet det (kloge) valg at vælge enkeltværelser. Det var på alle måder godt, for selvom rejsen var hyggelig, så var det ikke ren ferie.

Jeg har nemlig været på intensivt YinYogaRetreat med meditation og mindfullnessøvelser, alle tre ting i en helt anden liga, end jeg har prøvet før. Det var ikke sådan at yogaen var svær – nej, den var klog. Gennemtænkte, lange, kloge forløb, hvor man forstår hvorfor en øvelse gavner, hvad den gavner og hvorfor den skal laves, og ikke mindst: Hvilken øvelse den leder hen til. Trine Hedegaard, som jeg rejste med var en formidabel underviser, og hendes forståelse af kvindekroppen, og hvad man som kvinde har brug for at tage sig ekstra af er helt vild. Det samme er Trines evne til formidling. På den måde kommer yogaen til at handle om mere end yoga, og meditationen til at handle om mere end meditation.

Det var udfordrende, men alt gav mening. Og måske er det sådan det bedst beskrives. At det ikke er en lille let ferie (som jeg måske havde forventet), men snarere en måde at ændre vaner, syn på sig selv, og syn på omgivelserne på med god støtte. Det undrer mig, hvor meget jeg fik ud af de små fire dage jeg var væk. Trine holder endnu et retreat i foråret, endda på Mallorca, og jeg vil virkeligt ønske for flere kvinder – med og uden stressede liv, med og uden lejlighedsvise tvivl på om man nu har regnet sig selv og sine ønsker godt nok ud, og med og uden ønske om at være endnu mere til stede – at de får muligheden for at tage med.

Du finder mere om Trine Hedegaard og hendes retreats her. 

Afslapning

1 kommentar

  1. Det lyder spændende – og helt fantastisk.
    Jeg har selv netop været på yogarejse med Trine Winther, gennem Spies, på Rhodos. Jeg var skeptisk fordi jeg synes det var mange penge og feriedage at bruge kun på mig, men det var Så givende med yinyogapas og mindfulness to gange dagligt. Og jeg håber at jeg kan bibeholde følelsen og effekten langt ind i efteråret.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.