(Børneliv) Fri tid og fritid

Jeg har valgt at åbne dette indlæg med et fredfyldt foto af solen der er ved at stå op over Sortedamsdosseringen klokken 0610 i morges, hvor jeg var ude at løbe. Eller løbe og løbe – det er jo ikke sådan at jeg styrter afsted, som trænede jeg til en iron man. Det er mere noget med at få pulsen op og bevæge mig i det helt fantastiske morgenlys. Men det er faktisk ret misvisende for det her, som er knapt så roligt.

Koordinering. Af. Børns. Liv. (Indsæt smiley der viser tænder)

Hold NU op, hvor er der meget – især her i begyndelsen af skolestarten. Jeg er (igen, I know) blæst bagover af de projektlederkompetencer der skal bo i en ganske almindelig husholdning. Det er jo helt blæst! Og nej, jeg er ikke alene om det, men der skal da også virkeligt mere end mit vaklende overblik til at finde ud af hvad rytmen i virkeligheden er, i det her liv, hvor det sidste jeg ønsker er at spærre mine børn inde i så mange fritidsaktiviteter at de sket ikke har noget af den tid der er fri. Så det er faktisk heller ikke det, det er mere noget med at fange systemet, rytmen, skemaet i alt det, der skal til for at få hverdagen lagt i en så rolig ramme som overhovedet muligt. Og for at skabe nogle tidslommer, hvor de intet skal ud over at sidde helt stille og lige finde ud af hvordan det er at være dem lige nu.

Så ja, roen om morgenen er vigtig, også for mig, og et fuldt program er nødt til at være udelukket hjemme hos os. Der skal simpelthen være fri tid, uden planer, uden pres og uden aftaler.

1 kommentar

  1. Det kræver nogle vilde skills! Jeg har gang i et større projekt på arbejdet, og mine kolleger er ved at koge helt over pga tidsplanen. Men fordi jeg netop har dyrket børnetetris i 7 år nu ( 7 år, niller!), så føles arbejdet ikke specielt presset, eller umuligt at få til at gå op. “Vi skal nok nå det” er mit mantra. På hjemmefronten er mine projektkolleger meget mindre medgørlige. I projekttermer er vi altid i “storming” fasen ,og kommer aldrig rigtig til bare den første milepæl..

    Og så er det en balance at vælge de fritidsaktiviteter, for børnene (mine børn hvertfald) vil gerne gå til alt! Jeg har sat et max på 2 ting om ugen. Resten er fri leg.. Jeg tror de bliver glade for det på sigt. Men der er brok lige indtil vi når dertil 😉

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *