(Børneliv) Fri tid og fritid

Jeg har valgt at åbne dette indlæg med et fredfyldt foto af solen der er ved at stå op over Sortedamsdosseringen klokken 0610 i morges, hvor jeg var ude at løbe. Eller løbe og løbe – det er jo ikke sådan at jeg styrter afsted, som trænede jeg til en iron man. Det er mere noget med at få pulsen op og bevæge mig i det helt fantastiske morgenlys. Men det er faktisk ret misvisende for det her, som er knapt så roligt.

Koordinering. Af. Børns. Liv. (Indsæt smiley der viser tænder)

Hold NU op, hvor er der meget – især her i begyndelsen af skolestarten. Jeg er (igen, I know) blæst bagover af de projektlederkompetencer der skal bo i en ganske almindelig husholdning. Det er jo helt blæst! Og nej, jeg er ikke alene om det, men der skal da også virkeligt mere end mit vaklende overblik til at finde ud af hvad rytmen i virkeligheden er, i det her liv, hvor det sidste jeg ønsker er at spærre mine børn inde i så mange fritidsaktiviteter at de sket ikke har noget af den tid der er fri. Så det er faktisk heller ikke det, det er mere noget med at fange systemet, rytmen, skemaet i alt det, der skal til for at få hverdagen lagt i en så rolig ramme som overhovedet muligt. Og for at skabe nogle tidslommer, hvor de intet skal ud over at sidde helt stille og lige finde ud af hvordan det er at være dem lige nu.

Så ja, roen om morgenen er vigtig, også for mig, og et fuldt program er nødt til at være udelukket hjemme hos os. Der skal simpelthen være fri tid, uden planer, uden pres og uden aftaler.

1 Comment
Previous Post
Next Post