“Hun fødte helt uden smertestillende”

Glædelig ny uge, og velkommen til et indlæg jeg har gået og tænkt over i nogen tid. For er det bare mig, eller er det som om, der er opstået en ny disciplin man som kommende og nybagt mor (og far…) kan konkurrere i? Når jeg scroller ned i mit facebookfeed og når jeg hører nybagte fædre tale og fortælle, så er de ret stolte når deres kvinder / koner / kærester føder uden smertestillende. Som om det er sejere, stærkere, bedre.

Og ja, det er sejt!

Og  ja, det er flot!

Og det er helt sikkert på en eller anden måde (som jeg ikke ved noget om) en my bedre for moderen og barnet. Men måske er det ikke.

Og måske er det bare meget vigtigere om moderen har haft så god en oplevelse med den fødsel at hun vil overveje at gøre det igen – uanset, hvor dopet hun så har været eller ej.

Og måske er alle kvinder, der føder et barn bare så megaseje at det ikke er nødvendigt at starte en ny konkurrence om hvilken måde man føder på. I stedet burde vi måske glæde os over at der står så mange dygtige jordmødre, sygeplejersker og læger klar til at tage imod kvinder, mænd og deres børn, at der på trods af komplet rabiate nedskæringer stadig er kompetente hænder at blive guidet af. Måske skal vi lade være med at tro at hver eneste del af vores (kvinde)liv kan laves om til en konkurrence og bare være.

12 Comments
Previous Post
Next Post