Afrika uden iPad; men med Whimpy Kid

Det er World Book Day i dag, og derfor denne historie og anbefaling:

Hvis Elias selv kunne vælge ville han til hver en tid vælge en skærm: Is eller skærm? Skærm. Pool eller skærm? Skærm. iPad, nintendo, you name it; han elsker det og han er god til det. Jeg har været super-liberal hvad angår skærme til ungerne, og tænkt at selvfølgeligt bliver de trætte af det, ligesom vi andre, men da de ikke gjorde, blev jeg træt af deres skærmforbrug. Derfor er vi blevet nogle rimeligt skærm-skrappe forældre hjemme hos os. Så da Elias og jeg planlagde rejsen til Afrika, var mit store krav til ham, at det var uden skærm. Gerne på flyveturene, men ellers intet. Nix, Nada, Nul skærm. Han gik med på det, og vi tog bøger med til ham. Grunden til at jeg indførte den regel, var at jeg gerne ville have at han var til stede; også i alle udfodringerne. Var nærværende i det sociale, i ventetiderne, i den kedsomhed, der kan være, når voksne snakker, i det hele taget: Var der 100%. Og det var han; men han forsvandt også ind i sine bøger. Whimpy kid blev den store vinder, og hvor end vi ventede for længe, hev Elias en bog frem og begyndte at læse. Han klukkede af grin undervejs, og jeg må indrømme at jeg også blev ret vild med dem. Det er et cool mix af tegninger, man skal arbejde lidt med at forstå humoren i, ind i mellem, og en slags Emil-fra-Lønnebergsk historiefortælling, om en dreng, der hele tiden vil gøre det rigtige, og aldrig rigtigt lykkes med det. Elias mener at det er den absolut bedste serie han nogensinde har læst (og det er trods alt hans fjerde, så jeg tænker, han udtaler sig med vægt). Du kan læse mere om serien her.

5 kommentarer

 1. Hej Julia

  Vi er efterhånden også blevet ret skærm skrappe herhjemme, og vi må også bare erfare, at jo mindre skærm jo mere harmoniske unger. Min søn, som er på alder med din, er også blevet bidt af Whimpy Kid, og det er en sand fornøjelse at finde ham læsende i sofaen om morgenen, da han er et ret udpræget A-menneske. Han lader os sove til kl.7 fordi han synes, det er hyggeligt med egenlæsning inden vi andre står op. Så ja, jeg er også blevet fan af Whimpy Kid 🙂

  Kh
  Maria

  PS, hvor lyder jeres tur til Afrika skøn

 2. De er altså også virkelig gode. Begge mine drenge har læst dem og vi brugte også den engelske udgave til at få den ældste skubbet i gang med at læse engelske bøger 😉
  Kh. Birgitte

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *