Afrika uden iPad; men med Whimpy Kid

Det er World Book Day i dag, og derfor denne historie og anbefaling:

Hvis Elias selv kunne vælge ville han til hver en tid vælge en skærm: Is eller skærm? Skærm. Pool eller skærm? Skærm. iPad, nintendo, you name it; han elsker det og han er god til det. Jeg har været super-liberal hvad angår skærme til ungerne, og tænkt at selvfølgeligt bliver de trætte af det, ligesom vi andre, men da de ikke gjorde, blev jeg træt af deres skærmforbrug. Derfor er vi blevet nogle rimeligt skærm-skrappe forældre hjemme hos os. Så da Elias og jeg planlagde rejsen til Afrika, var mit store krav til ham, at det var uden skærm. Gerne på flyveturene, men ellers intet. Nix, Nada, Nul skærm. Han gik med på det, og vi tog bøger med til ham. Grunden til at jeg indførte den regel, var at jeg gerne ville have at han var til stede; også i alle udfodringerne. Var nærværende i det sociale, i ventetiderne, i den kedsomhed, der kan være, når voksne snakker, i det hele taget: Var der 100%. Og det var han; men han forsvandt også ind i sine bøger. Whimpy kid blev den store vinder, og hvor end vi ventede for længe, hev Elias en bog frem og begyndte at læse. Han klukkede af grin undervejs, og jeg må indrømme at jeg også blev ret vild med dem. Det er et cool mix af tegninger, man skal arbejde lidt med at forstå humoren i, ind i mellem, og en slags Emil-fra-Lønnebergsk historiefortælling, om en dreng, der hele tiden vil gøre det rigtige, og aldrig rigtigt lykkes med det. Elias mener at det er den absolut bedste serie han nogensinde har læst (og det er trods alt hans fjerde, så jeg tænker, han udtaler sig med vægt). Du kan læse mere om serien her.

5 Comments
Previous Post
Next Post