En vinder, en feberramt Sofus, en træt voksen og en hverdag

Vi tager det bedste først: Vinderen. Vinderen af oliven, olie og smagen af sol er Birgitte B! Tillykke. Alle andre kan kvit og frit læse videre i denne smukke sag. Birgitte, send meget gerne din postadresse til Nanna@lahme.dk, så sørger hun for at præmien når dig.

Og nu tilbage til hverdagen:

Da jeg var barn missede jeg flere fastelavner. På grund af fåresyge et enkelt år. Kan I huske den? Den børnesygdom hvor man voksede om halsen og ikke kunne synke? Den var rædsom. Men også på grund af omgangssyge, og alt muligt andet. Og jeg husker det som værende på linje med at gå glip af sin egen fødselsdag.

Sofus var syg i søndags, men feberfri i går, og var derfor afsted og med til fastelavn. Udklædt som en krydsning mellem en ninjaturtle (som i forvejen jo er en krydsning) og en figur fra Star Wars. Det hævner sig så i dag.

Ingen stemme; han lyder som en gammel mand efter 14 dage på druk i en havn i Nordtyskland, og feber. Men ikke ked af det, og med udsigt til at blive passet af et yndlingsmenneske, med forkælelse og alt det bedste Netflix og den lokale Irma har at tilbyde, var Sofus ganske godt tilfreds da Johan og jeg tog afsted i morges.

At Sofus bliver syg falder naturligvis sammen med møder, der har været planlagt i månedsvis, med foredrag, med opgaver, med alle den slags ting, som man ikke bare kan trække stikket på. Den slags, som jeg som selvstændig er dybt afhængig af at kunne deltage i. Og som Johan er nødt til at være med til. Så må man sno sig og bede om hjælp, og holde tungen lige i munden, og det er heldigvis også muligt. (Men når nogen spørger mig om ikke bare det har været så fedt at være selvstændig med små børn, er det ganske svært at smile overbevisende og råbe, JOOO, skynd dig bare ud i det.) Det er kropumuligt at være børnefamilie uden de perioder, hvor ingenting hænger sammen, eller hvor man må være både kreativ, fleksibel og imødekommende; uanset hvilket job man så vælger. Jeg kan ikke lade være med at tænke over at vi burde vænne nogle ting om; at efterlønnen burde komme sammen med 10 timers hjælp til en børnefamilie om måneden eller noget. Noget hvor man hjælper hinanden lidt mere, end der er lagt op til, i den model vi kører nu. Men det er en anden snak. (Hvis du vil være med til at tale om danske børnefamiliers vilkår, og hvis du vil spare udgiften til bleer, så klik forresten her.)

3 Comments
Previous Post
Next Post