Minus: “Vi vil gerne udfordre den gængse opfattelse af Skandinavisk mode”

Måske kan du huske denne kjole, som jeg boede i i sensommeren? Jeg elsker den. Den er designet af to kvinder, du skal møde her:

Irena Riberholt Jørgensen og Chalotte K. Bruun. To helt fantastiske kvinder, som jeg har kendt i mange år. De har begge arbejdet i modebranchen, og ved en ting eller fem om pasforme, kvaliteter, og de behov, vi kvinder har for tøj, der ikke bare ser rigtigt ud, men også sidder perfekt. For et par år siden sprang de ud som selvstændige, og overtog brandet Minus. Det de har skabt, holder fast i hvor brandet kommer fra, men tilføjer nogle helt nye sider.

Noget af det, jeg så godt kan lide ved brandet, er at hvert eneste design tager højde for at vi er nogle der lever komplicerede liv, hvor man både skal kunne sidde til et møde, kravle rundt på et klatrestativ, mødes med en veninde og drikke kaffe, og lige nå at lave mad, uden at man kan skifte tøj tre gange på en dag. Derfor virker deres tøj. Man føler sig feminin og velklædt; og det virker.

Jeg har bedt damerne om at vise os deres favoritter her nedenfor i indlægget. Jeg har fundet links til jer, til én webshop. Der er ikke tale om affiliatelinks, og grunden til at jeg valgte at lede jer hen til én butik er for nemheds skyld. Minus forhandles over hele landet, og du kan få oplyst nærmere forhandler her, hvis du vil prøve at tage en kjole på og føle dig velklædt med det samme.

I står bag brandet Minus, som har en ganske særlig designfilosofi. Vil I fortælle os om den?

”Minus er Skandinavisk mode redefined. Med det mener vi, at vi gerne vil udfordre den gængse opfattelse af Skandinavisk mode, som ofte forbindes med det superminimalistiske og enkle design. Vores tøj har et mere feminint snit og en højere detaljegrad. Og så elsker vi prints! Når vi bruger ordet feminint, så er det tænkt på den ikke-romantiske måde. Det er mere sat i sammenhæng med ordet sofistikeret eller kvindeligt. Vi ynder at lave flotte, men lidt diskrete detaljer, som gør hvert produkt unikt. Vi kan blive helt bløde i knæene over en basic skjorte eller en strik, hvor der er nørdet lidt med de små detaljer.”

 

I kan noget helt særligt med pasforme, og især jeres kjoler hitter. Forklar os lidt om de hensyn, I har taget.

”Et Minus-produkt skal altid være kendetegnet af god kvalitet og optimal pasform. Det er afgørende, at tøjet kan multitaske på alle måder. At kjolen, vi havde på til en fest lørdag aften, også kan fungere på kontoret ugen efter, bare stylet på en ny måde. Man skal også kunne bevæge sig i vores tøj, så eksempelvis derfor har vores blazere konsekvent strækbart for. Vi gør også alt for at sikre, at man får fremhævet de bedste sider af sig selv; At ærmet bliver skåret det rigtige sted, at kjolen ikke er for kort, at den måske skjuler den bløde mave på en god måde. Vi er jo på alle måder selv målgruppen, så det gælder om at prøve alt tøjet selv og om at forstå et behov.”

 

Hvad er vigtigst: Trend eller stil. Og hvorfor?  

”Det vil til en hver tid være stil. Vores målgruppe hviler i sig selv og ved med sikkerhed, hvad der er klædeligt. De bliver ikke nødvendigvis forført af en ny trend. Den gode smag er et produkt, hvor man føler sig godt tilpas, selvsikker og velklædt; Hvor man tør være sig selv.”

 

Hvad er det vigtigste, I har lært af at være selvstændige? Og er der noget, I ville ønske, I havde vidst på forhånd?

”Tålmodighed er det ord, der først melder sig, når vi skal sætte ord på. Ingen af os besidder af natur den egenskab, så den må vi sige, at vi har fået trænet. Tingene sker ikke altid i det tempo, man ønsker, og man skal turde være vedholdende omkring sin idé og sin strategi. Vores branche er fyldt med dygtige mennesker, med smukke kollektioner og ikke mindst gode brandhistorier. Så konkurrencen er benhård! Man skal have stærke mennesker omkring sig og en håndfuld gode sparringspartnere, som man stoler på vil det bedste for én. Det er altid sværere, end man tror, og det kan være svært at parkere bekymringerne, når man kører hjem til sin familie. Men ejerskabsfølelsen og det at vide, at vi selv sætter agendaen, det er en enorm stærk følelse.”

 

Hvad er jeres yndlingsstyles i den nuværende kollektion, og hvorfor?

Irena: ”Fra vores autumn/winter kollektioner, som er i butikkerne lige nu, har jeg elsket min Kela dress, fordi den både er smuk og klædelig. Har den faktisk i to farver, så den hitter virkelig for mig.  Den bløde cupro jersey har samme egenskab som silke, så den føles som den perfekte hverdags luksus. Og så fungerer den både med stiletter til fest og med sneakers til hverdag. Min Chloe blouse har sæsonens flotteste print fra Minus, og så har den et lille hint af noget 70’er stemning med lukningen i halsen og den feminine silhuet.”

kela-dress

 

Og så fungerer den både med stiletter til fest og med sneakers til hverdag. Min Chloe blouse har sæsonens flotteste print fra Minus, og så har den et lille hint af noget 70’er stemning med lukningen i halsen og den feminine silhuet.

chloe-blouse

 

Lotte: ”Ja, jeg synes jo så at Cari blouse har sæsonens flotteste print fra Minus! Så det er min favorit. Jeg elsker også, at den har en lidt ny shape med en anderledes hals – selvom den er høj, så draperer den klædeligt, så man ikke bliver lukket helt til.

cari-blouse

Kvaliteten er en viscose crepe, som er lækker blød og aldrig bliver krøllet. Så den er perfekt til at tage med i kufferten. Carma pant er vores nye bedst solgte buks, som er meget strækbar og blød, samtidig med at den er en anelse fast, så den har et godt hold. Den er tætsiddende og derfor super fin sammen med alle sæsonens lidt løsere bluser og jakker.”

carma-pant

 

Hvilken kjole skal jeg vælge til alle julens fester og hvorfor?

”Vores Annali dress (billedet nedenfor) er i sort velour, som jo må siges at være en metervare og en kvalitet, der for alvor har fået et comeback i denne sæson. Den har en ret enkel facon, men så har den til gengæld et meget sofistikeret twist, med indbygget blonde og lidt høj hals. Mathilda dress er en slå-om-kjole på den cool måde. Den lukkes med et spænde i siden, og så har den en flatterende halsudskæring.

annali-dress

 

Mathilda dress er en slå-om-kjole på den cool måde. Den lukkes med et spænde i siden, og så har den en flatterende halsudskæring.Mathilda dress er en slå-om-kjole på den cool måde. Den lukkes med et spænde i siden, og så har den en flatterende halsudskæring.

mathilda-dress

Men vores Alberta dress i blødt lammeskind med lidt høj hals er virkelig en kjole, vi er stolte af. Den sidder perfekt, fordi den har en anden kvalitet bagpå, som har stretch, så den holder sin smukke facon, selvom det er blødt skind. Så der er frit valg til at finde den kjole, som klæder dig allerbedst og så du bliver den bedste version af dig selv.”

alberta-dress

2 kommentarer

  1. Vi er helt enige; vi elsker Minus ❤︎ og i det hele taget har vi mange andre danske designere som vi holder tæt kontakt med, så vi kan få deres lækre tøj ud i butikkerne ❤︎

    Vh Thea og Superlove

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *