Hverdagsaktivisme / Danmark Mod Fattigdom

To ting: Det første er, at det ganske ofte er sket, at jeg er blevet kaldt naiv, når jeg herude og andre steder har forsøgt at argumentere for vigtigheden af at hjælpe hinanden. Og det er helt ok. Jeg er nok lidt naiv, og jeg tænker faktisk at det i en kynisk verden, er noget man skal gøre noget for at holde fast i. Det andet er: At man kan tale nok så meget, være nok så utilfreds med tingenes tilstand, men at der ganske ofte ikke er så meget snak der hjælper. For det meste er man nødt til at handle, at gøre noget.

Tag nu for eksempel valget af Trump, som jeg bestemt ikke er blevet mindre bange for. Jeg læste i går, hvordan Obama har forklaret sine døtre, hvordan de skal forholde sig i en verden, hvor Trump har overtaget hans job (du kan læse hele artiklen her), og sådan sagde han:

And your job as a citizen and as a decent human being is to constantly affirm and lift up and fight for treating people with kindness and respect and understanding. And you should anticipate that at any given moment there’s going to be flare-ups of bigotry that you may have to confront, or may be inside you and you have to vanquish. And it doesn’t stop. … You don’t get into a fetal position about it. You don’t start worrying about apocalypse. You say, O.K., where are the places where I can push to keep it moving forward.”

Man er nødt til at gøre noget.

Og så er der kontanthjælpsloftet. Hvad gør vi ved det? Accepterer vi det stiltiende, synes vi bare at det er ok at det findes, mens regeringen opløser sig selv og skriver et nyt regeringsgrundlag, så vi alle glemmer at tænke over at der nu simpelthen findes mennesker i Danmark, der har det så fattigt, at de ikke kan betale husleje og mad? Er vi blevet så neo-liberale, at enhver er sin egen lykkes smed? At det er folks helt eget ansvar?

I hvert fald er det for første gang siden 1938 (!!!) blevet nødvendigt at lave en landsindsamling, der skal hjælpe danske fattige. Helt ærligt. Selvom skattetrykket er så højt at man ikke kan regne ud hvor ens penge bliver af, og Skat har råd til at miste 12,6 milliarder, så har vi ikke råd til at hjælpe de i forvejen udsatte. Det gør Kirkens Korshær noget ved, og den 27. november er der landsindsamling. Man kan enten samle ind, eller give hvad man kan. Det er også en måde at stemme imod. Læs mere om indsamlingen her.

 

 

10 Comments
Previous Post
Next Post