Kvinder, Køn og Kroppe, der bliver brugt! Mød: The Fourth Trimester Bodies Project

 

Mens nogle kvinder nærmest ligner supermodeller to minutter efter de har født, er vi andre, der har måttet erkende at syd er en retning meget af os søger mod.

Samtidig lever vi i en tid, hvor naturlighedsbegrebet er under forandring, og hvor det at have en naturlig krop er et subjektivt spørgsmål og kan involvere alt fra rynkecreme til nye bryster og hårfave.

På den anden side er naturligheden heller ikke velkommen alle steder – altså den helt naturlige, naturlighed. Den hvor maven har blå mærker / strækmærker og ar, og den hvor brysterne hænger som to theposer efter benhård amning af bebserne. Vi ser den i hvert fald ikke så tit. Det er ofte den, vi gemmer væk.

Amning er også under angreb – vi kan ikke nødvendigvis forvente at vi må amme diskret de steder hvor HTbusserne kører forbi. Altså de HTbusser der har et enormt og meget lidt diskret klistermærke på siden, med muligheden om at få nye, pæne bryster ved et kirurgisk indgreb – eksemplificeret ved et meget nøgent, struttende bryst. (Og nej, jeg peger ikke fingre af nye bryster – det er bare mærkeligt at amning er SÅ slem en forteelse i forhold til de reklamer…)

Amning er bandlyst og det samme er ofte den rynkede røv. Det er ikke bare i Danmark det er sådan, det er sådan rigtigt mange andre steder. Derfor har to amerikanske (så vidt jeg kan regne ud) kvinder (dét er jeg til gengæld sikker på, de er), startet et projekt, hvor de fotograferer voksne kvinder – halvnøgne, med børn. De gør det for at sætte fokus på kvindekroppens foranderlighed, på amning, på at det at få børn har konsekvenser, og at de konsekvenser også kan være smukke. Det er debatskabende billeder med kvinder, der tør. Du kan læse mere om projektet her, og billederne er lånt samme sted.

Kvindernes fotos og historier kan læses her.

1460413266462

1458345427894

1460402242248

7 Comments
Previous Post
Next Post