Mandagen & Loven om forældre-samvittighed

Jeg har det lidt som om jeg har været på Roskildefestival. Om vinteren. Med syge børn.

Du ved sikkert godt, hvordan det er: Når man skal noget, man har glædet sig til, bliver børnene syge. Hvis det ikke kan aflyses, kan man så straffe sig selv med dårlig samvittighed i spandevis indtil man smører rå mængder af nutella på alt, hvad børnene peger på, for at få det nogenlunde ok med sig selv igen.

Elias er syg på fjerde døgn nu; høj, høj feber, blanke øjne og hosten og ondt i halsen. Han har været sammen med Sofus hos Bedste Karen (som er superbedsten) i weekenden, mens vi holdt fest (ja, jeg kan godt høre, hvordan det lyder…= dårlig forældresamvittighed) i verdensfirmaet i torsdags.

Elias blev syg hen over weekenden, og Johan og jeg hentede ham og Sofus i går formiddags i Odense. Og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har sovet. For vi havde også planlagt en middag for og med gode venner i lørdags. Så jeg tror muligvis det var i tirsdags jeg sov sidst. Altså sov, sådan rigtigt. Men Elias er hjemme nu, og det er vinter, og alle er syge, og der er feber og snot i strømme, og  jeg kan huske det fra jeg selv var barn: Hver eneste gang der var mulighed for at kælke var jeg syg.

Sofus er i børnehaven, i hopla, og med fuld fart, og jeg krydser bare fingre for at den ene ikke overtager sygesengen når den anden slipper.

Hav en dejlig mandag, derude! (Og husk Echinaforcen!)

IMG_3936

10 Comments
Previous Post
Next Post