Vore børns privatliv

Jeg har et par gange udtalt mig i pressen og endnu flere gange her på bloggen, om at jeg synes man skal passe på med at vise sine børns ansigter på sociale medier. Det er faktisk noget af det jeg får flest hug, og gør folk mest kede af det ved at mene. For mange mennesker, som jeg holder meget af, har en helt anden holdning til det end jeg har. Men nu tillader jeg mig at bringe denne varme kartoffel helt hen til morgenkaffen igen-igen, for min søster gjorde mig i går aftes opmærksom på at tysk politi er enig med mig (og det er jo ikke et kvalitetsstempel, men blot et tegn på at man nogle gange skal lede MEGET længe for at finde nogen, der mener det samme som én selv).

En del af tysk politi har nemlig for nyligt postet en ret lang besked om at de vil anbefale at man med det samme stopper med at vise sine børn frem på diverse sociale medier. Frit oversat lyder overskriften på det pågældende Facebookopslag sådan her: Lad venligst være med at vise billeder af Deres børn til alle på Facebook & Co! Også Deres børn har en privatsfære!” Og som på tysk lyder sådan her:

Hören Sie bitte auf, Fotos Ihrer Kinder für jedermann sichtbar bei Facebook und Co zu posten! – Auch Ihre Kinder haben eine Privatsphäre!

KLIK HER og se hele opslaget.

Det er ikke nogen hemmelighed, at mine børn ikke er på de sociale medier, det er heller ikke en hemmelighed at jeg liker løs når andre viser deres lækre unger frem. Men at det er kommet så langt, at tysk politi nu advarer mod at man gør det synes jeg er ret interessant. Især vinklen: At vore børn også har ret til et privatliv, klinger godt hos mig. Problemet med denne diskussion er at argumenterne bliver lige så personlige som i ligestillingsdebatten – nemlig i retning af argumentationen om at når noget virker for mig, så er det rigtigt for alle. Og at man jo har ret til at vise sine unger frem og dele dem med verden, hvis man er stolt af dem, og det er man jo! At den glæde det giver en selv og andre at vise dem frem er det hele værd. Tysk politi mere end antyder i deres opslag at det ikke er det hele værd, at vi skal passe på vores børn og også på deres ansigter, og selvom jeg har dejlige venner, hvis dejlige unger jeg elsker at se på de sociale medier – så er jeg enig i det opslag, der nu er blevet set af mere end 10 millioner, måske, bare måske, burde man have respekt omkring det faktum at ens børn er private personer og har ret til at være private indtil de selv bestemmer sig for noget andet.

PS – læs ikke dette som om jeg siger, hvad du eller andre skal gøre. Jeg er bare meget sikker på at denne diskussion vil komme til at betyde meget når vore unger bliver ældre, og at det derfor er vigtigt at vi er os bevidste om hvorfor eller hvorfor ikke, vi gør som vi gør. Nøjagtigt som vi er det i rigtigt mange andre sammenhænge.

 

13 Comments
Previous Post
Next Post