En anden måde at skrue barslen sammen på

Vi tror tit her i Danmark at vi er foran på ligestilling, på måder at indrette familielivet på, og på hvordan virksomheder og stat arbejder sammen. Men i går læste jeg så en nyhed, som for det første bekræfter teorien om at virksomheder får større indflydelse på vore liv, end de lande vi bor i (og betaler skat i) har. Streamingtjenesten Netflix indfører nemlig nu verden over nogle helt fantastisk barselsregler for deres medarbejdere. Både kvinder og mænd får et år ved adoption eller fødsel. Med fuld løn. Det år kan de fordele som de vil. De kan også komme tilbage fra barsel på deltid, hvis det er det de ønsker, eller de kan dele barslen op, som det gavner dem og deres familier bedst.

I betragtning af hvor svært og ufleksibelt det kan være at strukturere et børnefamilieliv, selvom vi har gode institutioner i Danmark, selvom vi betaler meget i skat, og selvom virksomheder gør hvad de kan, så tænker jeg at det her, virker som noget man kunne lære noget af. Her i Danmark er det svært t få den fleksibilitet man kan have brug for – jeg kender mange – mig selv inklusive – der har haft svært ved at få arbejde og børnefamilie til at gå op i en højere endhed. Især i de år, hvor det ikke hedder barnets første sygedag, men barnets 12.

Læs mere her.

1 Comment
Previous Post
Next Post