Ordmagi (Der Kom En Mail)

Glædelig lørdag derude.

Tror du på ordmagi?

Jeg gør. Jeg tror at man er nødt til at kalde tingene ved deres rette navn, for at de bliver som man ønsker. For eksempel: Når man siger “Jeg elsker dig”, skal man mene det med hele sin krop når man siger det. Når man siger “vi ses”, skal man mene det, for at det bliver til noget (godt). På samme måde tror jeg at det er vigtigt at kalde tingene ved deres rette navn. “Stress” er et af mine yndlingseksempler: Mange kalder sig stressede, når de i virkeligheden er pressede. Stress er en sygdom, en behandlingskrævende lidelse. Pres er det man – sundt, som usundt – føler, når de praktiske ender ikke mødes, eller når man gerne vil gøre sig umage.

Så når jeg modtager en mail om dette indlæg, om at man ikke kurerer depression med en kage (host), eller med lyserøde vægge, så må jeg sige: Undskyld. Det var dumt. Ret dumt faktisk. Og ikke med vilje. Vinterdepression er nemlig noget andet, end den pøl af gråhed, jeg ind i mellem bruger februar (og januar og november og lidt af marts) på at komme igennem. En behandlingskrævende tilstand. Man skal mene hvad man siger, og gøre sig umage for at kæle nok med de ord man skriver, til at kunne stå ved.

(Så nu vil jeg lukke vintersolen ind, og bage en røvfuld af noget med sukker til, til Elias fødselsdag for hans klasse i morgen. Det bliver en fest sammen med klassen (min store dreng har en klasse – vildt ikke?!), som han holder sammen med klassekammerat Esther, som er den stærkeste pige i klassen, stærk nok til at løfte Elias.)

7 Comments
Previous Post
Next Post