Designinterview, Håndtegnede Prints & En Vinder Af Det Fineste Outfit

-3

-6

Det danske modebrand Jackpot fylder 40 år. Jeg har haft sådan et lidt on-off-kærlighedsforhold til brandet, fordi det nogle gange er blevet lidt for boheme selv til mig, gennem årene. De seneste år, har jeg dog været skudt i det: Det er lækre materialer, superfine prints og virkeligt gode pasformer. Jeg har endda nået at arbejde en smule for brandet for nogle år siden, hvilket var lidt af en fest. Imellemtiden er der sket det ganske vilde at Jackpot er blevet solgt til Coop. Så nu kan man købe deres tøj i kvickly. At man kan købe high end brands i supermarkeder er set længe i lande som USA og UK, hvor supermarkedskæden Tesco for eksempel laver så luksuriøse samarbejder at deres varer bliver solgt på webshoppen Net A Porter. At Danmark endelig er med i den usnobbede tilgang til, hvordan vi forbrugere i virkeligheden har tid og mulighed for at shoppe, synes jeg er så fed. Nå, men jeg har fået lov til at sende Jackpots designchef designchef Mia Wiltschut en række spørgsmål, som du her får svarene på. Og nederst i indlægget kan du se om du har vundet dette lækre sæt.

I fylder 40! Hvad er er Jackpots kerne? Og hvordan arbejder I med den til hverdag.

Farver, håndmalede print, høj kvalitet, god pasform og bæredygtighed. Dette er fundamentet i alt hvad vi laver, og det vi bygger kollektionerne op omkring.

 I har været igennem nogle meget store forandringer; hvordan påvirker det jer, at være tæt på forbrugerens hverdag på en anden måde nu? Og påvirker det designet?

Vi har taget hul på et helt nyt kapitel i Jackpots historie, men det er samtidig vigtigt for os at fastholde vores værdier og DNA.

Vi er et lille team af medarbejdere, de fleste af os har arbejdet hos Jackpot i flere år. Vi bruger også de samme leverandører som tidligere, for på den måde at sikre den samme gode kvalitet og standard.

Når det så er sagt, er det klart at det har krævet, og stadig kræver tilpasning ift. det nye univers vi befinder os i nu. Det er et helt nyt og uprøvet koncept at sælge modetøj i et supermarked i Danmark på denne måde. Det er også noget andet at lave kollektioner udelukkende til det danske marked ift. tidligere, hvor vi skulle omfavne et marked fordelt på 890 butikker i 16 lande.

Kollektionerne har skulle tilpasses både i størrelse, men også i valg af farver og print. Der er stor forskel på hvilke farver og print der sælger godt i Danmark ift. f.eks. lande som Finland og Polen.Derfor lytter vi selvfølgelig også til den feedback vi får fra butikkerne og kunderne, og tager det med os når vi udvikler nye kollektioner.

I har altid arbejdet meget med økologi i jeres produktion. Bliver I ved med det?

Bæredygtighed er en stor del af Jackpots DNA, og noget som vi fortsat vægter højt. Vi har bæredygtige styles med på alle vores kollektioner.

Vi kalder dem ”Your Green Choice”,  hvilket dækker over styles der er lavet i enten økologisk bomuld, økologisk hør  Tencel fra Lenzing, recycled polyester eller recycled uld.

Prints har så vidt jeg ved været en del af jeres kollektioner hver eneste gang. Hvordan udvikler i dem?

Vi har en meget dygtig tekstil designer Dorthe, som maler alle vores print til kollektionerne. Dorthe har arbejdet for os i mange år, og har derfor Jackpot helt inde under huden. Dorthe rejser, ligesom designerne til forskellige storbyer, og opsnuser hvad der rør sig indenfor print og mønstre. I et tæt samarbejde, finder vi derefter frem til hvilke print og mønstre vi skal bruge for at opnå den helt rigtige stemning på kollektionen.

Hvad er dine yndlingsitems fra jubilæumskollektionen og hvordan vil I bruge dem?

Mine personlige favoritter på jubilæums kollektionen er vores ”Casyans” velour buks. Super fit, lækker kvalitet og en rigtig fin farve til efteråret. Sammen med vores ”Kannika” skjorte med petit fleur print, og vores skønne jaquard strik cardigan  i Mohair blend udover. Hertil vil jeg bruge mine korte skind støvler uden hæl for et afslappet efterårs look.

-7

-5-1

Vinderen af sættet her er: BeritK. Tillykke! Send mig din postadresse på julia@lahme.dk, så skipper jeg det afsted.

6 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *