Om Rolige Morgener & Opskrift På Honningristet Müsli

IMG_5524

IMG_5529

Denne weekend har været ret anderledes. For det første, har den været uden børn. Ungerne er nemlig på Efterårsbesøg hos Bedste Karen. Vi afleverede dem der lørdag formiddag, og fra lørdag til søndag sov jeg så 12 timer. Søndag gik Johan og jeg på arbejde, for at nå lidt af alt det, der er svært at nå når man skal hjem og kysse sine unger til hverdag. Men Det gik så op for mig, hvor meget tid man har, når tiden ikke går med ungerne – der ligger jo oceaner af vidtstrakte timer forude selvom klokken er 17, og man i  har været på arbejde? Tænk, hvis man vidste, hvor meget tid man havde inden man fik børn?

En anden ting er morgenerne. Vi er ret gode til rolige morgener, til at stå tidligt nok op til at børnene ikke skal jages ud af huset (for det meste…), og gode til at sidde sammen og spise morgenmad langsomt. Men når ungerne ikke er hjemme, kan det gå endnu langsommere, og man kan vågne inden man taler, suge roen ind, drikke kaffen, vente, drikke lidt mere kaffe…

Og ja, nu HAR vi så prøvet det, og det er virkeligt godt at ungerne snart kommer hjem, for jeg savner dem alt for meget. Noget af det jeg har fået tid til er at lave müsli. Jeg spiser den med skyr, bær og når det går vildt for sig sirup. Den er virkelig nem at lave, og smager som slik. Her er opskriften:

500 gr blandede nødder og kerner. Hak de store let, ikke for fint.

En vaniljestang flækkes og kornene hældes i 200 gram Honning, en spiseskefuld olie (noget der kan tåle opvarmning, kokosolie er virkeligt godt her), og en spiseskefuld vand. Det blandes i en kasserolle under omrøring indtil det skummer.

Bred nødderne ud på en bageplade med bagepapir på, og hæld den varme honningblanding hen over.

Ristes i ovnen ved 200 grader, hvor du vender massen ind i mellem.

IMG_5527

IMG_5525

 

5 Comments
Previous Post
Next Post