Om Modebranchens (Høje) Tempo & Vores Behov For Ting, Der Holder

IMG_5500

IMG_5502

Jeg har lige tjekket VILA.com, og kan se at blazeren her ovenfor fra VILAs 20års jubilæumskollektion, stadig kan fås i et par størrelser. Jeg har boet i den de sidste 10 dage, og jeg er simpelthen så glad for den. Der er noget over tøj, som er tøj, og ikke bare mode: Ting, der er perfekte på den måde, at de ud over at fine og brugbare også er lavet i en kvalitet der holder.

I dag er vi meget hurtigt videre fra den ene sæson til den næste. Da jeg begyndte at arbejde med mode, talte man om maksimalt fire kollektioner, som blev leveret ud i butikkerne i et nogenlunde adstadigt tempo; i hvert fald i et tempo, der gjorde at du kunne få øje på noget den ene uge og regne med at det stadig fandtes to uger senere. I dag har de fleste high street mærker minimum 8 hovedkollektioner om året. Derudover kommer der en masse mindre kollektioner, som ligger spredt ud over året, og oveni alt det, er der nye leveringer hver eneste uge. Modeblogsne verden over har haft en betydning for at tempoert er skruet i vejret, det samme har internethandlen, og nu også instagram. Vi har travlt, og vi vil have nyt. Men samtidig er der noget andet på vej, som også Valentine Gauthier-kollektionen for VILA er udtryk for, nemlig at vi gerne vil have noget der holder, noget, der varer ved. Du kan sikkert selv mærke det! At vi trænger til at have noget på, der er lavet af silke frem for et polyestermix. At vi gerne vil passe godt på vores ting, fremfor at købe nyt. Vi ønsker os noget, hvor kvaliteten på den ene side er så høj, og stilen / trenden er så personlig og særlig, at tøjet skal slides ned, i stedet for at man “bare” bliver træt af det, og smækker det på trendsales efter to måneder, så man kan drøne ud og købe nyt.

Jeg kan i hvert fald mærke det – kvaliteten betyder mere og mere.

Disse ting er nogle af dem, jeg har været mest glad for at have købt de sidste sæsoner. Og intet af det har været decideret billigt:

IMG_5504

Blødt, uld og cashmere-tørklæde, fra FWSS. Sko fra Isabel Marant med den perfekte hælhøjde både til kontor, hverdag og lange togture. Og her nedenfor: Simple øreringe fra Susanne Friis Bjørner. Guld og grå og store uden at være prangende.

IMG_5508

6 Comments
Previous Post
Next Post