SommerGæst: Anne-Sophie Lahme

_T2Q1932 Her er Anne-Sophie. Hun er min højtelskede søster og min vanvittigt dygtige kollega. Og så blogger hun her. Jeg har bedt hende deltage i denne sommerkavalkade af sommergæster, og her her hendes svar på de samme fem spørgsmål, jeg har stillet mange af mine andre gæster (klik på tagget SommerGæst nedefor, hvis du vil møde de andre). Mit invitationsprincip er ganske simpelt: Kvinder, der imponerer mig, og Anne-Sophie er én af dem. Hun blogger om mad, madpolitik og tendenser her.

2014-07-19 13.57.40

1.Hvilken sommer bliver det for dig i år? Hvem skal du dele den med, og hvad er vigtigt for dig i år?

Jeg er netop kommet hjem fra en uge i Italien sammen med min mand og vores fælles gode veninde. Vi havde lejet en lejlighed i en gammel by udenfor Rom, hvor vi spiste herlig mad, tog på ture og spiste endnu mere herlig mad. En virkelig dejlig ferie, på alle måder. Og ja man kan spise pænt meget tiramisu på en uge, men jeg ku godt spise en portion til, lige nu!

I virkeligheden synes jeg det gode ved sommeren er at det på en eller måde er nemmere at være impulsiv. Lige mødes efter arbejde over en omgang mad inde i Torvehallerne, eller cykle til stranden om aftenen med en madkurv under armen. Faktisk er det de ting der gør sommeren til noget særligt for mig – den følelse af frihed som det varmere vejr bringer med sig.

200ml body lotion

Hvad er dit bedste sommertip?

Jeg har en tilbagevendende og rimelig gigantisk sommerkrise: Mine ben. Der er nemlig to muligheder 1) Stænger der er blege som døden selv eller 2) gulerodsfarvede selvbruner-fiaskoer i sandalerne.

Men jeg har helt seriøst fundet løsningen: pHformulas body lotion, med en lille smule selvbruner og solfaktor 15 i. Den lugter ikke af selvbruner, den trænger hurtigt ind, og farven er så mildt doseret at jeg bruger den over hele kroppen, uden gulerod til følge.

2014-07-19 16.29.29

3. Må vi se det sommertøj, du elsker højest – og få at vide, hvorfor?

Når det kommer til tøj, så er jeg faktisk meget lidt fan af sommer. Jeg synes det er svært når det både skal være let og lækkert, fungere på job, og i det skiftende danske sommervejr. Derfor er det altid de lette skjorter jeg tyer til – både de hjemmesyede og lækre sager fra Black Swan Fashion eller Kokoon for eksempel. De fungerer super godt sammen med et par løse bomulds eller silkebukser eller en nederdel og man er stadig klædt på til hvad dagen nu bringer. Og så kan jeg slet ikke undvære mine store solbriller og lidt tingeltangel – især om sommeren, hvor det altså er svært at tilfredsstille sin pyntesyge med tøjet alene.

Screenshot 2014-07-15 21.26.44

4. Hvilken bog kan du anbefale mig at læse under æbletræet i kolonihavehuset?

Kun en? Det er godt nok svært at vælge, men jeg har lige læst en fantastisk amerikansk roman ”The Goldfinch” af DonnaTart. En skildring af en dreng der mister sin mor under et terrorangreb på The Metropolitan Museum of Art i New York. Han er selv på museet når det sker, men klarer sig ud og kommer i kaoset til at stjæle et uvurderligt kunstværk, der kaster en skygge over resten af hans liv. Fantastisk velskrevet og spændende drama på højt niveau.

2014-07-19 16.36.18

5. Hvilken sommer var den vigtigste for dig – og hvorfor?

For filan et svært spørgsmål! For hvad betyder det? Jeg har ikke de der drømmende minder om en sommer i tjekket bikini ved pool med en drink i hånd. Jeg er nok verdens dårligste til at lave ingenting, og det der med at være halvnøgen offentligt, det er ikke lige mig.

 

Tilgengæld har min mand og jeg rejst rigtig meget sammen, og der var mange år hvor ethvert større indkøb blev udregnet i flybilletter ”Har vi nu brug for det sofabord? Vi kan komme halvvejs til Indien for de penge”- Agtigt. Og hver eneste af de ture har betydet alverden for mig. En rejse er dog særlig vigtig for mig, nemlig vores tur rundt i Syrien for 5-6 år siden. Det smukkeste land, med de sødeste mennesker og en helt særegen kulturarv. Det hele er væk nu, og det skær mig i hjertet at tænke på hvad der sker dernede. De stjerneformede øreringe med diamanterne på billedet ovenfor er købt af en gammel mand i Damaskus, og er et dyrebart minde fra den tur, og et land der ikke er længere.

 

 

4 kommentarer

  1. Hej Annette!
    Tal fordi du spørg! Det er fra danske Gustav som laver super smukt tøj. Nu ved jeg ikke hvor du bor, men de har en butik inde i magasin på kongens Nytorv og det er virkelig super pænt det hele.
    Kh
    AS

  2. Tak, Anne- Sophie 🙂 Godt jeg bor i København. Jeg synes også at Gustav laver super fine ting 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *