Snyd Dig Selv: Sund Slik

IMG_3211

Altså, jeg havde jo lyst til at begynde dette indlæg med en overskrift a la sunde kugler, men med den aktivitet der opstår på min blog, hver gang jeg skriver porno i en overskrift, så lod jeg faktisk være.

Desuden vil jeg på forhånd undskylde at jeg ikke er madfotograf – og jeg ved godt man skal være ca 400% bedre end mig med et kamera for at vove sig ud i noget så krævende som brune kugler på billeder, men ikke så meget snak – here we go:

Jeg har en MEGET sød tand. Jeg synes ikke at en 200grams plade Marabou er overvældende meget og jeg kan sagtens spise den selv uden at få det dårligt. Jeg er heller ikke bange for marcipan, slik eller andre ting – så længe det smager sødt. Men det går jo ikke i længden og i de mængder jeg foretrækker, så derfor lavede jeg forleden dag disse kugler som simpelthen blev så latterligt gode.

Og nej, jeg ved ikke om de rent faktisk er sunde, men de er vel heller ikke helt usunde? Desuden mætter de, så ikke engang jeg kan spise særligt mange uden en lille pause.

Det her skal du bruge:

200 gram dadler uden sten

2 store håndfulde mandler

3 spiseskefulde kakaopulver

1 håndfuld chiafrø

1 spiseske vaniljepulver (ikke sukker, men pulver – Urtekram har en)

4 spiseskefulde kogende vand

Chokolade til overtræk. Og eventuelt mandelmel til drys.

Det er ganske simpelt: Du blender det hele og triller til kugler. Stil dem i fryseren et kvarter og pensl dem eventuelt med smeltet chokolade.

IMG_3172

11 kommentarer

 1. Jeg er HELT med på hvad du mener med at en plade Marabou ikke er for meget – har selv en afsindig sød tand. Søde tænder, må det næsten være… Sundt slik må afprøves. Bruger du bare en almindelig blender? Prøvede på et tidspunkt med nogle abrikoser og figener, men synes bare at knivene kørte rundt og rundt uden at kunne få fat i noget, fordi der ikke er så meget væske ved…

 2. Tak for opskrift og endnu mere mange tak for Marabou-kommentaren! Jeg forholder mig altid stille, når andre kvinder taler om, hvordan de bliver helt oppustede og overmætte af en KitKat (det er jo hverken rigtig lækkert eller rigtigt usundt eller rigtig chokolade, for fa’en), så det er dejligt med noget ærlighed på den front også. Klistrede kugler kan man aldrig få nok af;-) – de må prøves i ferien!

 3. Ellers kan de hjemmelavede Snickers eller Bounty’s fra Madbanditten varmt anbefales. Min mand lavede dem en dag, og de smager bare helt vildt godt, og meget bedre end de klamme, man kan købe. De er ikke ligefrem kaloriefattige, men må da klart være bedre end chokoladebarer med E-numre og hydrogeneret olie, og så mætter de. 🙂
  Har endnu ikke prøvet ting med blendede dadler – selvom det åbenbart er det nye sort. Er virkeligt ikke særligt vild med dadler. Men det må prøves.

  By the way, når andre kvinder snakker om mad, og hvor meget (LIDT!) de kan spise, så forholder jeg mig ganske uforstående!!!!! Jeg har sgu’ altid plads til en chokolade mousse. 🙂

  Kh

  ps. Det er nok i dag, man skal tjekke opskrifter ud på nettet. Sidder på anden dagen på sofaen med den lille røde, der er syg. Magter ikke mere Ramasjang……………………

 4. Hej Christina, ja, nu må de stemmer stoppe, der messer at man bare har brug for et enkelt stykke. Jeg forstår det ikke! Og ja, jeg bruger en almindelig blender, men der er lidt vand i (5 skefulde varmt), og det hjælper.

  Hej Pernille – ja, jeg er virkelig heller ikke sart når det kommer til rå mængder af det søde.

  Hej Bitten – tørrede abrikoser virker også. Og ja en chokolademousse lægger et dejligt låg nede i maven… hvad er der med den lille? hvor er det synd! (også for dig…)
  KH
  J

 5. Hvor er det godt at høre fra en ligesindet at en plade Marabou nogle gange bare ikke er nok. Jeg har en plan om, at nu hvor vi tager ud i verden, så skal jeg prøve at holde mig til de lidt sundere alternativer, for ellers kan det godt gå lidt galt. Specielt når slik, chokolade og is koster mindre alle andre steder ift. DK.

 6. Ok. Abrikoser virker mere tiltalende. 🙂 Nej, Karl smed sig i går med tårnhøj feber, og han sov på sofaen det meste af dagen. Var bare SYG. Her til morgen startede han så lige dagen med at kaste den smule vand op, han havde drukket i løbet af natten. Men opkast var vist bare fremprovokeret af SULT, for siden da begyndte han at køre rå mængder skyr med æblestykker ned og så lige lidt chips (hans saltbalance må være skæv – siger jeg til mig selv), og nu har han spist rugbrød. Jeg tror, at han er ved at være rask igen! Det er et held, for i morgen skal vi have håndværkere i hele huset og have slebet gulv ned, og den lille røde og den store fagre skal på længeventet campingtur med farmor og farfar. 🙂

  Men føj, hvor er det øv, når de små er syge. Hader det stadigvæk – trods rutinen.

 7. Jeg kan også spise en plade Marabou, men min vægt kan ikke rigtig klare det. Jeg kommer omkring det ved at købe en minibouty hver dag, så er den søde tand tilfredstillet. Det lyder frelst, men det virker.

 8. Min mand har fundet en opskrift med dadler og peanutbutter ( tror også der er noget mere i) som også bliver blendet og rullet i kokos.. Smager fantastisk og alle 3 børn er vilde med dem. Og så er samvittigheden lidt bedre end hvis der bliver kørt en post Haribo mix ned:-)

 9. @Janne – det lyder fantastisk – skriv endelig, hvis jeg må prøve den…
  @Rosemarie – det lyder slet ikke som andet end en umådelig viljestyrke!
  @Bitten: Godt at han har det bedre! Og dejligt med nye gulve og unger på camping. Fandme dejligt med den slags bedsteforældre! Håber han bliver helt klar,
  @Laura – det ER en god plan. Så er man væk fra det hele og så må det bare prøves, det der med at gøre tingene anderledes.
  Kærligst
  J

 10. Efter i dag at have nedsvælget en basse og en kæmpe isvaffel er jeg helt klar til et sundere alternativ! 🙂
  Har ellers holdt mig på måtten, næsten, vha en bakke jordbær om dagen.

 11. Jeg ELSKER alt der smager sødt og har ingen stopklods. Derfor har jeg valgt at takke 100% nej tak til sukker de fleste gange og så en sjælden gang gå all in og spise præcis hvad jeg har lyst til 😉

  Dadler og nødder er super lækre og jeg elsker både hjemmelavede kugler og de forskellige rawbarer man kan købe. Desværre ender jeg altid med at spise ret store mængder af det og så ryger sundhedsfaktoren ret hurtigt, så de laves ikke så tit herhjemme 😛
  Hvis du vil lave dem ekstra lækre, så prøv at lave dem med enten choko/mint proteinpulver, lemon saft, rom essens, peanutbutter eller kokos – haps haps!

  Og nu er jeg lækkersulten, tak Julia 😉

  Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *