På Besøg Hos Elsa Adams – Om Kjoler, Blonder, Håndværk & Når Mode Bliver Til Kunst

IMG_3062  IMG_3065 IMG_3056

I forbindelse med Det Hemmelige Projekt #2, skal jeg igennem virkeligt meget tøj. Min kære Julie Rosenkrands, som også hjalp mig med Danmarks Dejligste Badehoteller, er igen i gang med den store stylingopgave. I den forbindelse havde hun i dag arrangeret en fitting hos Elsa Adams, som jeg er så heldig at få lov til at låne noget særligt fint af.

Du kender sikkert hendes kjoler – en er for eksempel blevet båret til Oscar-uddelingen, og flere i Vild Med Dans.

Jeg fik gåsehud af at stå i hendes studie. Blonder, smukke smukke kjoler, tråde af glimmer og kyndige skræddere, for slet ikke at tale om Elsa herself, som bare ved at se på mig, kunne regne ud, hvad der klædte mig, hvordan hun ville skjule det der er pænest med tøj på og fremhæve det der kan tåle det.

Det var en meget særlig oplevelse, og jeg har taget så mange billeder, jeg er nødt til at dele med jer. Så ja, dette indlæg bliver langt. Men tro mig, jeg har i dag stået overfor en kvinde, der ikke bare forstår mode, stil og kvindekrop, men også kan gøre behovet for en kjole til en oplevelse af de helt store. Blonderne bliver simpelthen til kunst, og jeg er faktisk helt ærbødig overfor det, hun kan.

Så hermed: En rundvisning. Kjolen viser jeg frem så snart jeg må – og når den findes.IMG_3046

Kjoler som denne hænger rundt omkring i studiet. Fuldkommen eventyrligt. Studiet er lyst og hvidt, der dufter af blomster og citrus og stemningen er intens og koncentreret. Alle blonder er smukke,  vævede blonder. De er fremstillet i Europa efter ældgamle traditioner. Elsa forklarer her, hvordan de bliver lavet: Først bliver blonden vævet – uden for mange deltaljer, men som en slags bund.

IMG_3029

Så bliver der vævet og syet flere lag detaljer ovenpå, så blomstermotivet (som på denne blonde) kommer frem. De mindste detaljer til sidst.

IMG_3030

Ganske ofte pryder Elsa og hendes team selv blonderne yderligere, som for eksempel sådan her:

IMG_3053

Men, blonder er ikke bare blonder, og der findes mange vævninger og motiver. Desuden får  Elsa Adams dem selv farvet ind.

IMG_3047

Se, hvor smukt – gulvlang og i hvide nuancer.

IMG_3013

IMG_3055

Elsa er ikke alene om det – på sit hold har hun en håndfuld dygtige skræddere, som sad helt stille og fordybede i deres arbejde med de smukke stoffer. Alt produceres nemlig i Danmark af Elsa selv og af hendes kollegaer.

IMG_3066

IMG_3064

Og så skulle jeg måles. Det foregår helt klassisk og old school med målebånd og noter, og så er tricket at stå stille uden at trække noget ind…

Jeg er SÅ spændt på at se hvad der kommer ud af det – og stadig helt på røven over, at denne tilgang til mode stadig findes. At der er så meget håndværk og couture-kærlighed til stede i et lille, selvstændigt brand – eller rettere: Couturehus.

14 kommentarer

 1. Sikken et eventyr! Meget betagende. Stor respekt for godt håndværk.

 2. Kære Louise, Kære Susanne,
  Ja, sådan har jeg det også bare – der er noget med mennesker som kan deres kram, der bare aldrig holder op med at være fascinerende og relevant.
  Kærligst
  J

 3. Det må være en drøm at stå der og blive målt og betragtet, for til sidst at ende med en perfekt tilpasset kjole! Hvor er det fascinerende.

 4. Wauw! Det er jo en prinsessedrøm! Og så synes jeg personligt, det er det vigtigt at støtte godt håndværk. Kunne være man skulle spare op til at få syet til en af de kommende store fester.. Jeg har jo en god undskyldning: jeg støtter en uddøende branche..

 5. Hold nu fast hvor ser det fantastisk ud, man kan næsten mærke alt den kærlighed der er lagt i det hele, hele vejen ud gennem skærmen. Hvor må det være en hel særlig og eventyrlig oplevelse og stå lige der midt i de smukkeste sager

 6. Pyha altså hvor er det smukt… Var lige forbi hendes egen hjemmeside også.. Men hvad koster det??? Kan 15.000 gøre det?? For en af de lange? Aner ikke hvad kjoler i den kvalitetsklasse koster.. Men det må være det vildeste at have sådan nogle smukke og garanteret bløde blonder på.. Så kan man kun føle sig smuk og sensuel 🙂

 7. Kære Anne, Jeg har lige spurgt, og det ser sådan her ud:
  Kjoler ligger fra 8000,- og op, alt afhængigt af hvilket stof og hvor mange detaljer der skal på kjolen. Blondebluser fås fra 1800 og op til 3500. Brudekjoler koster fra 15000-25000 igen alt afhængig af materialerne.
  KH
  J

  Kære Sabrina – jeg glæder mig så meget til at have én på.

  Og ja! Man støtter om det gode håndværk – så mangler der vist ikke flere undskyldninger (host)
  Kærligst
  J

 8. Ved du hvor hun får leveret stofferne fra? Er meget interesseret i lignende blonder mm.
  Mvh, Sarah

 9. Jeg er vild med hendes tøj, kan man få at vide hvor man kan købe det henne?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *