På Besøg Hos Elsa Adams – Om Kjoler, Blonder, Håndværk & Når Mode Bliver Til Kunst

IMG_3062  IMG_3065 IMG_3056

I forbindelse med Det Hemmelige Projekt #2, skal jeg igennem virkeligt meget tøj. Min kære Julie Rosenkrands, som også hjalp mig med Danmarks Dejligste Badehoteller, er igen i gang med den store stylingopgave. I den forbindelse havde hun i dag arrangeret en fitting hos Elsa Adams, som jeg er så heldig at få lov til at låne noget særligt fint af.

Du kender sikkert hendes kjoler – en er for eksempel blevet båret til Oscar-uddelingen, og flere i Vild Med Dans.

Jeg fik gåsehud af at stå i hendes studie. Blonder, smukke smukke kjoler, tråde af glimmer og kyndige skræddere, for slet ikke at tale om Elsa herself, som bare ved at se på mig, kunne regne ud, hvad der klædte mig, hvordan hun ville skjule det der er pænest med tøj på og fremhæve det der kan tåle det.

Det var en meget særlig oplevelse, og jeg har taget så mange billeder, jeg er nødt til at dele med jer. Så ja, dette indlæg bliver langt. Men tro mig, jeg har i dag stået overfor en kvinde, der ikke bare forstår mode, stil og kvindekrop, men også kan gøre behovet for en kjole til en oplevelse af de helt store. Blonderne bliver simpelthen til kunst, og jeg er faktisk helt ærbødig overfor det, hun kan.

Så hermed: En rundvisning. Kjolen viser jeg frem så snart jeg må – og når den findes.IMG_3046

Kjoler som denne hænger rundt omkring i studiet. Fuldkommen eventyrligt. Studiet er lyst og hvidt, der dufter af blomster og citrus og stemningen er intens og koncentreret. Alle blonder er smukke,  vævede blonder. De er fremstillet i Europa efter ældgamle traditioner. Elsa forklarer her, hvordan de bliver lavet: Først bliver blonden vævet – uden for mange deltaljer, men som en slags bund.

IMG_3029

Så bliver der vævet og syet flere lag detaljer ovenpå, så blomstermotivet (som på denne blonde) kommer frem. De mindste detaljer til sidst.

IMG_3030

Ganske ofte pryder Elsa og hendes team selv blonderne yderligere, som for eksempel sådan her:

IMG_3053

Men, blonder er ikke bare blonder, og der findes mange vævninger og motiver. Desuden får  Elsa Adams dem selv farvet ind.

IMG_3047

Se, hvor smukt – gulvlang og i hvide nuancer.

IMG_3013

IMG_3055

Elsa er ikke alene om det – på sit hold har hun en håndfuld dygtige skræddere, som sad helt stille og fordybede i deres arbejde med de smukke stoffer. Alt produceres nemlig i Danmark af Elsa selv og af hendes kollegaer.

IMG_3066

IMG_3064

Og så skulle jeg måles. Det foregår helt klassisk og old school med målebånd og noter, og så er tricket at stå stille uden at trække noget ind…

Jeg er SÅ spændt på at se hvad der kommer ud af det – og stadig helt på røven over, at denne tilgang til mode stadig findes. At der er så meget håndværk og couture-kærlighed til stede i et lille, selvstændigt brand – eller rettere: Couturehus.

14 Comments
Previous Post
Next Post