Om Stylingen Til Danmarks Dejligste Badehoteller & Om Min Bløde Mave

I forbindelse med Danmarks Dejligste Badehoteller-programserien får jeg hver mandag aften og tirsdag formiddag en bunke mails. De går på mange forskellige ting, men to ting bliver der især spurgt til:

1. Tøjet

2. Hvordan det er at stå på landsdækkende TV i en badedrag.

I dag har jeg tænkt mig, at vi snupper svaret på spørgsmål 1, nemlig hvordan jeg fik det til at lykkes med tøjet. Det var ikke noget jeg fik til alene, nej, jeg fik hjælp til det. På daværende tidspunkt var Julie Rosenkrands, stylist på opgaven, ikke min kollega, men det er hun heldigvis nu. Jeg hyrede Julie ind til opgaven til at hjælpe mig med at få styr på de vanvittigt mange sæt tøj, jeg skulle have med.

Jeg har spurgt Julie om mange af de ting, I har spurgt om, omkring stylingen, og her svarer hun på det hele: Inklusive, hvad jeg skulle skjule på tv (min bløde mave – ikke nemt i badedragt, men den tager vi en anden gang).

Skærmbillede 2014-05-06 kl. 11.00.33

Du tog over på stylingen af mig til Danmarks Dejligste Badehoteller, da jeg var ved at brænde sammen over det. Der skulle bruges minimun 3 sæt pr hotel, dvs seks sæt pr afsnit. Hvad tænkte du om opgaven, inden du gik i gang?

Jeg blev først og fremmest rigtig glad for at blive spurgt. Jeg synes, at det er et stort ansvar, du lagde i mine hænder og en kæmpe tillid, du viste mig. Enhver vil jo gerne tage sig ud fra sin bedste side på tv.
Samtidig vidste jeg også, at du jo er ret ferm til selv at sætte tøj sammen, så jeg kunne også se, hvor det var jeg kunne byde ind og gøre en forskel for dig – ikke så meget på det kreative, men mere i forhold til dos and dont’s både på og udenfor skærmen.
Og så var det da ikke uden ærefrygt, at jeg gik til en opgave, der skulle vises på landsdækkende tv.

Hvilke hensyn tog du da du planlagde stylingen? Har du et tip, til andre, som for eksempel skal planlægge outfits til en rejse, en fest eller lignende?
Først og fremmest har jeg lært, at man altid skal prøve sættene på inden man pakker, hvis man ikke har prøvet det sammen før. Det et ikke den nemmeste vej, men den sikreste. Tøj som fungerer som sæt i ens hoved fungerer ikke altid i praksis. Jeg var jo ikke med dig på Badehotellerne og derfor var det også vigtigt, at du havde alternativer med. I sidste program skulle du fx sidde og læse i haven og se afslappet ud og så var det jo heldigt, at vi havde taget højde for det, så du ikke kun havde blazerjakker med.

Et andet godt rejsetip er, at man ruller sit tøj sammen til en pølse (såvidt muligt uden folder), så undgår man at det krøller mens det ligger i kufferten og det er pænt, når man kommer frem.

Og tilsidst: medbring altid et tyndt stort tørklæde – allerhelst noget med lidt uld eller cashmere i. Det kan bruges i stedet for en cardigan, når man er i varmen og fylder ikke særligt meget.

Bare vær ærlig: Hvad skulle skjules da du planlagde mine outfits? Og fremhævede du noget? Alle kvinder har noget, de gerne vil skjule. Desværre er vi kvinder ofte for dårlige til at se det, der er flot på os. Hos dig ville jeg gerne flytte fokus lidt fra din mave – uden dog at være hysterisk med det. For det er du nemlig ikke selv, hvilket er ret befriende.

Du er ret slank med de flotteste markerede stænger, smalle hofter, en lille bagdel og pæne arme, så det forsøgte vi at fremhæve i stedet.

Jeg var jeg bevidst om ikke at give dig alt for stramme bluser og kjoler på og også gerne bruge en figursyet jakke til lige at stramme looket op. Den rigtige blazer eller jakke kan redde et helt look.

Der var jo masser af ting at fremhæve: alt det ovenstående: ben, arme, dit hår og ansigt. Så alt i kjoler (gerne korte) og stramme bukser.
Du havde kun ét par løse bukser med, for meget løse bukser fungerer ikke så godt på dig, fordi de skjuler dine ‘assets’, som man siger.

Derudover var det vigtigt for mig, at tage udgangspunkt i din skønne farverige stil. Det skulle se ud og føles som dig. Bare i din bedste version.

Der er en del styles, der bliver brugt flere gange i forskellige udsendelser – og en læser har tidligere spurgt her på bloggen, hvordan du planlagde det?

Det var egentlig ikke noget problem. For en jakke kan tage sig meget forskelligt ud alt afhængig af, hvad den er sat sammen med og så går vi begge to ind for genbrug. Alle kvinder har jo nogle yndlings tøjdele, som de ved virker og det måtte stylingen også gerne afspejle.
Var det en svær opgave?

Jeg ved ikke, om jeg vil sige, at det var en svær opgave. Det var en stor og omfattende opgave. For vi havde, trods genbrug, rigtig meget tøj gennem hænderne – og der kom ofte ændringer i planerne, så vi var nødt til at ændre på sættene.
Men du var en nem og sjov ‘opgave’, fordi du lyttede og var frisk på at prøve noget nyt.

Hvad er vigtigst for dig, når du arbejder med styling?

Det vigtigste er helt klart at jeg får kvinden, jeg styler til at føle sig smuk. At få hende til at kunne se sine egne forcer og give nogle tips med, som hun kan bruge når hun går hjem.

Og så tror jeg meget på, at lytte og tage udgangspunkt i kvindens egen stil og præferencer, men også udfordre hendes opfattelse af sig selv. Hvorfor kan du fx ikke gå med højttaljede bukser? Kjoler? Og give hende nogle helt nye garderobe favoritter, så hun bagefter har en større pallette at vælge fra.

8 kommentarer

 1. Hun lyder bare rigtig dygtig hende Julie:-) Jeg trænger gevaldigt til at blive inspireret på ny efter tre børnefødsler og manglende tøjkøb gennem længere tid. Ved du om det er muligt at booke Julie til private stylings? At få kigget garderoben igennem og evt. tage på shopping efter nyt passende tøj?

 2. Kære Nina – Julie er ret fantastisk. Hun laver ikke (endnu) private konsultationer, men du kan booke hende via Black Swan Fashion, som hun også er konsulent for. Der drysser hun også tips ud af ærmet.

 3. Jeg ønsker mig også Julia som stylist 🙂 Det lyder jo magisk, sådan som hun fremtryller de bedste sider i kvinder:)

 4. Jeg synes, hun har stylet dig super godt til programmerne. Det virker som “dig” og det er meget afgørende – både for at du opnår troværdighed men også for at du kan føle dig “godt tilpas” når du sådan er “på”.

  Godt gjort Julie – du har gjort Julia mega lækker! 🙂

  Bedste hilsner
  Anne

 5. Det må være lækkert at prøve at have sådan en stildame 🙂 .
  Må indrømme at jeg ikke lagde mærke til, at du skiftede tøj, før du selv skrev det på bloggen…
  Håbløst forelsket i sociologien….

 6. Øv altså – hvad er der galt med at have en blød mave? Og har du egentlig overhovedet det Julia Lahme? Du giver så tit ud tryk for at du gerne vil være en god rollemodel for andre kvinder men at tale om en blød mave når man er åleslank – ja i det hele taget – det er altså ikke opbyggeligt.

 7. Der er ikke noget galt i en blød mave. Jeg er glad for min. Og stolt af den. Der har boet to børn derinde. Og NEJ – jeg har aldrig bedt om at være en rollemodel for nogen, Kære Speltmor. Jeg har issues, tosserier, ting jeg er glad for og ting, jeg er ked af, ligesom alle andre, men min pointe er at jeg står ved. Jeg HAR en blød mave, men vil heller ikke af med den.

  Fantastisk Susanne! Så er det hele lykkedes!
  KH
  J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *