37 – SYV-Og-Tredive!

IMG_0774

IMG_0772

IMG_0775

I går havde jeg fødselsdag, og jeg fyldte 37. Det kan jeg seriøst ikke forstå.

Jeg har to børn, TO?!

Jeg er blevet voksen!

Jeg er tættere på 40 end på 30 – jeg er ikke mere et ungt up-and-coming talent, nej jeg er voksen og det kan forventes af mig at jeg kan finde ud af at være det. Og i hvert fald at jeg gør mig umage.

Og det gør jeg – selvom jeg som i går, ikke har sovet mere end et par timer flere nætter i streg, og selvom jeg – som i går – ikke kan finde ud af at dække bord, fordi jeg er for træt. Så en lille tæt fejring med dem man elsker, og kaffe og kage og kram, og så er alt så godt.

Da min mor blev 37 vidste hun ikke at hun ville nå at blive mor til min søster. Hun vidste heller ikke at de bedste år var på vej, og at der ikke ville blive så mange af dem, som vi kunne håbe på.

Med andre ord: Vi ved ikke en skid. For mit vedkommende handler det næste år om at gøre det endnu bedre end det foregående, gøre mere, handle mere, nyde mere, være mere sammen med dem, der er mine, og dem der gør mig til mig. Pleje venskaber og inspiration og bare huske at trods søvnløshed og vinterbrok, så er man hvor man er fordi man har truffet nogle valg, stået i nogle omstændigheder og at det der kendetegner hvordan det hele bliver er ikke hvad der sker for en, men hvordan man håndterer det. Jeg tænker at jeg er voksen nok (nu) til at huske på det hver dag.

IMG_0764

IMG_0763

(Og så længe min søstersød gider lave (glutenfri) desserter som den her, så går det nok).

32 kommentarer

 1. Tillykke med dagen i går!!!
  Måtte bare lige skrive til dig, at jeg på det personlige plan, har haft mine allerbedste og mest fantastiske år efter jeg blev 40(!!!)
  Om man er voksen, når man bliver 37? Voksen er et gammeldags, støvet ord – at the end of the day, handler det jo lige præcis om, som du også skriver, at træffe sine beslutninger med hjertet og stå ved dem, hvad andre synes og mener, tjae…
  God solskinsdag
  V

 2. Tillykke! Trods træthed, så lyder det som en virkelig dejlig måde at fejre dagen på. Fine tanker du gør dig om både dig mor og det kommende år. Kh L

 3. Kære Vibeke – det har jeg hørt før, det med de 40 – og jeg glæder mig til de år også. Jeg glæder mig til at se ungerne klare sig selv mere og mere, og til at skulle følges med dem på en ny måde. Der er faktisk ikke noget af det, jeg ikke glæder mig til. Tak for dig Vibeke, og du har ret: Det handler om at nyde solskinsdagen! Kærligst J

  Kære Løvinde,
  Tusind tak – og tak fordi du læser med her. Kærligst J

 4. ooooog nu blev jeg lækkersulten!
  Men hey, kæmpe tillykke! Jeg synes det lyder som om du er et fantastisk sted i livet, og nu hvor vi er blevet de voksne kan vi jo selv bestemme, hvordan “voksen” skal se ud, ikke?

 5. Kære Julia
  Stort tillykke med fødselsdagen. Ser ud til du havde en dejlig dag.
  Meget enig i at det er hvordan man (vælger at) håndterer det der liv er udslagsgivende for hvordan det så også bliver. Jeg har selv rundet de 40, har små børn, store bonusbørn osv osv. Havde jeg regnet med at det var sådan mit liv formede sig – nok egentlig ikke, men det er mit liv og det er mig der håndterer det (og det synes jeg egentlig jeg gør meget godt :-)).

  KH Dorte

 6. Tillykke med din fødselsdag i går. Tillykke med dit liv og din familie. Dejligt at læse dit indlæg. Livet er ikke altid som vi ønsker det skal være men så meget desto mere gælder det om at nyde de dage vi har og alle de små glæder som de indeholder. Mit liv har budt på kroniske smerter de sidste 14 år (og et skønt ægteskab en dejlig datter og et flyt som gjorde hverdagen meget bedre. ) For første gang i mange år har jeg håb om at også min “kropssituation” vil bedre sig i det kommende år. Igen tillykke og ønske om godt helbred for dig i det kommende år.

 7. Tillykke med dagen i går!

  Og både det med alder og det glutenfri kan håndteres, eller det er i hver fald det jeg siger til mig selv som midt i 40’erne og med samme spisebegrænsning. Det er netop der vi skiller os ud som “voksne”, for vi lægger os jo ikke hylende på gulvet, men er i stedet supertaknemmelig for en fin dessert;-)

 8. Kære Helle – hvor er du sød. Jeg tænker at jeg måske snart kan gøre mig forhåbninger om at være en dame…KH J

  Kære Gravidgrahvad – spot on! KH J

  Kære Dorte – ja, vi får ikke altid, hvad vi tror vi vil have – men er det ikke noget med at så længe vi er kærligt og opmærksomt til stede, og så nærværende overfor andre og ikke mindst os selv som muligt, så er vi egentligt ret heldige. Det jeg vil sige er vist mest noget med at det handler om hvordan vi tager imod det vi får…. Hvis det giver mening? KH J

  Kære Bettinna – TAK – jeg er SÅ taknemmelig – for det hele! Jeg ønsker dig alt det bedste; og et godt helbred!!!! KH J

  Kære Liselotte – det KAN godt håndteres. Flødeskum gør underværker. Kh J

 9. du er den sejeste 37-årige, jeg kender. og med helt styr på hjerteprioriteringerne til inspiration for os andre. hurra for dig, J!

 10. Tillykke med fødselsdagen.) Jeg er alt for tæt på de 40 men det er nu ikke det der fik mig til at tude ukontrolleret for et par uger siden. Næ, det gik pludselig op for mig ældstebarnet til sommer – 9ÅR!!! Det kan jeg ikke lige rumme…

 11. Tillykke – og ja, hos mig sætter en fødselsdag også tit tanker i gang. Men jeg nyder at være fyldt 39 og glæder mig til de 40.
  Ligesom @Mette synes jeg dog det er vildt underligt, at min ældste lige om lidt bliver 13! Wow, det er vildt 🙂
  Kh. B
  PS. Pæn kop – den har jeg også 😉

 12. Tillykke med i går! Du er en stor kilde til inspiration og mange gode grin, og så er din blog grunden til at jeg midt i min barselsboble opdagede at Caitlin Moran var i Danmark, så jeg kunne komme ind og opleve hende live – tak for det 🙂
  Jeg vil ønske dig et dejligt 37. år fyldt med solskin, glimmer og god karma.

 13. Kære Julia

  Stort og varmt tillykke. 37 er jo ingen alder. Også tillykke med dit nye program som jeg lige har set på nettet. Glæder mig til at se resten af programmerne

 14. Mange gange tillykke med fødselsdagen!! Jeg har læst med gennem lang tid efterhånden og man føler jo snart at man kender dig. Bare sådan lidt:-) tak for den bedste blog, med lige dele mor,børn,stiletter, velgørenhed og hang til sko. Jeg tror dybest set de fleste af os kan spejle sig i den slags små-skizofreni 🙂
  Nyd dagen med alle dine kære

 15. Jamen tillykke da! Lyder som en dejlig dag, trods træthed. Det voksne består vel blandt andet i at indse sine begrænsninger og planlægge derefter, samt selvfølgelig at glæde sig over det man har. Man behøver ikke længere at stræbe så meget, men kan bedre hvile i det som er. Nyde at være lige der, hvor man nu er. Det synes jeg, at alderen har hjulpet mig til. Men jeg er også en gammel dame på 54 år :-). Din blog har blandt andet hjulpet mig til at huske, at selvom min mand og jeg har været gift i 32 år og er lykkelige for hver dag sammen, så behøves jeg ikke at daske rundt i joggebukser altid i forsikring om at jeg er tryg i mit forhold. Man kan godt oppe sig og gøre ham glad med lidt glimmer-onsdag! 🙂

 16. Tillykke med i går. Vil have dig i tankerne når jeg bliver 37 næste gang. Tak fordi du er så god at dele ud af alt det der giver livet mening. Skønne billeder på din blog og glimt fra en hverdag der rummer alt den kaos og kærlighed vi andre kan nikke genkendende til og samtidig vide der er andre en en selv der går med søvn underskud.

 17. Tillykke med dagen igår – og tak for et dejligt, tankeigangsættende indlæg. Og wauw! for hvad du har nået i en alder af 37.

 18. Tillykke med dagen igår, runder selv de 37 om et par måneder, men hey heldigvis er det jo kun et tal 😉
  Håber du havde en fantastisk dag..

 19. @Linda – Tak! Hvor er du sød, altså. TAK
  @Mette – det er da også helt vildt. Tænk, at du har en på 9. Det er jo vidunderligt! Sejt!
  @Tak Kære Simone!
  @Birgitte – så fedt at høre, begynder også flytte ind i tanken om det store 4-0 – er faktisk på ingen måde aldersforskrækket, men jeg bliver sådan lidt underlig om hjertet når jeg selv har fødselsdag. Når andre har føles det som noget der skal fejres med champagne og hornorkester.

  @Susanne Simonsen – jeg bliver simpelthen så rørt. Hvor er du sød, og tænk at du fortæller mig det. TAK!!!

  @Grith – vi er mange om netop underskuddet! Og vi klarer det! Og TAK fordi du læser med!

  @Linnea – TAK – og sådan føles det ikke her. Bliver imponeret når jeg ser andres liv…
  @Maria – tillykke med dig; og ja, det er kun et tal, men tænk at der igen er gået et år… Det er måske i virkeligheden det der er svært at forstå…
  Store kram
  J

 20. God eftermiddag søde fødselar:-)

  Et højt hurra skal lyde og stort tillykke med dine 37 smukke forår.
  37 er ingen alder, hver alder sin charme og ja ingen af os ved hvor længe livet varer ved, så det er om at nyde nuet.
  Smukke roser du har fået!

  Forårs hilsner herfra.
  Tina

 21. Kære Julia!
  Hjertelig, omend forsinket, tillykke med fødselsdagen. Dejligt at se at du både nød kage og kaffe, blomster og først og fremmest nærvær med dine kære. Tak for din gavmildhed her på bloggen – jeg nyder at læse med 😉

 22. Kære Julia.
  Stort tillykke med fødselsdagen i går. Dejligt at blive fejret med sine nærmeste!
  Selvom fødselsattesten siger 37 år, så ligner du én der er meget yngre. Jeg tænker at vi er jævn aldrende 🙂
  Hilsner fra Dianna

 23. Kære Julia,
  Stort tillykke med de 37 i går. 🙂 At skrive, at livet handler om valg er som at læse Jean Paul Sartre, som siger, at vores essens skabes af valg og fravalg, og at vi selv har ansvaret for de valg, vi træffer. At vælge at være mere sammen med de nære i livet, og de mennesker, som er gode for én kan kun være et godt og eksistentielt valg.
  Mit næste hjørne er 35, og jeg kan ikke længere sige, at jeg er “først i 30’erne”. 😉 Men det gør nu ikke så meget.

  Kh
  ps. Lækker dessert.

 24. Tillykke Julia. 37.. Du er jo en vårhare.

  @ Bitten, jeg blev 35 sidste år, og der gik jeg også at sagde til mig selv, at nu gik den ikke mere – det med at være i starten af 30erne.

 25. Forsinket tillykke!
  Jeg vil benytte lejligheden til at rose dig for din blog, og din personlighed, der virkelig stråler igennem skærmen! Tak for din ærlighed, at du ikke pakker noget ind, men inspirerer til at være den bedst mulige udgave af sig selv og turde stole på, hvem man er, og hvad man mener.
  Jeg fylder 24 i år, og jeg føler, jeg skal til at blive “rigtigt” voksen, så det er dejligt at høre, at man måske godt kan vente lidt. I hvert fald med følelsen 😉
  Omvendt mistede jeg sidste år min far, og dét sætter sine spor på godt og ondt. Jeg er ked af det på dine vegne over tabet af din mor, men jeg tror på, at det at miste i det mindste har den positive effekt, at man sætter mere pris på livet, og måske også bedre forstår andre mennesker.
  Det blev en længere kommentar! Håber du har en skøn fredag 🙂

 26. Tillykke med fødselsdagen, nachträglich 😉
  Hvor er det pragtfuldt at kunne fejre, at man fik endnu et år føjet til sit liv. Hvor er der meget at være taknemmelig over, også selvom det ikke blev som man havde forventet. Livet rummer så mange facetter, og hvor er det godt, at vi ikke kan regne dem alle ud på forhånd.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *