Overskud i 2014, Linklove og Mindre Brok

IMG_6095

IMG_6098

Jeg har bestemt mig for at være i 2014 med alt det overskud, og al den positivitet, der er nødvendig. Det lyder måske sådan lidt jubelidiotagtigt, men jeg mener det. Det er hundekoldt, det er vinter, og det gør ondt i ansigtet at hente børn, eller på anden vis vove sig udenfor. Elias har ligget syg to dage i denne uge, Sofus er hæs, og jeg falder i søvn hver aften, mens jeg putter. Der er med andre ord ikke basis for ret meget af alt det, jeg også holder af: Læse, sy, se en film, lægge neglelak, bage noget… Men jeg har truffet en beslutning om ikke at brokke mig og i stedet hælde alt det overskud ned over hverdagen jeg overhovedet kan, indtil det lysner igen. Hvis bare jeg sørger for farver, glimmer, kaffe (og rødvin) nok, kan vinteren i år ikke få krammet på mig, eller tvinge mig i knæ og gøre mig til den småsure milimeterdemokratiske emhætte, der bor i brystet på mig. Its over.

(Heldigvis er der overskud mange steder. Alt glimmeret og bjælderne på billederne her, kommer for eksempel fra Sara, som laver min virksomheds visitkort. Hun sendte en overskudshilsen sammen med en ny sending visitkort, og det er det overskud, jeg har taget billeder af her. Overskud findes også i linklove – og jeg vil også hælde mere af det ned over bloggen her.)

IMG_6096

IMG_6097

11 kommentarer

 1. Få en housekeeper eller i det mindste en rengørings dame. Mindre rod og rengøring gør hverdagen mere overskuelig og der bliver mere plads til neglelak og bøger (som jeg også holder af)

 2. Sådan en holdning vil jeg til enhver tid støtte og Love linke til i eget indlæg. Du har jo ret. Vi skal frem med overskuddet, ikke forde vi nødvendigvis har en masse af det, men så overskud til, at indrømme og acceptere det som det er og vise overskud i det. Love linke og linklove skal bare ind som en naturlig del af at dele og støtte og bære hinanden frem. Væk med smagsdommeriet og frem med lovelinkeriet. Glimmer og farver er heller ikke stærkt på mode alle vegne, men husk, at øjet opfatter farver som rene vitaminer og omsætter dem til ren lykkerus i hjernen.
  Rengøringshjælp er jeg helt med på og husk at begge parter hjælper hinanden. Nogen har tiden, tjener penge og nogen elsker endda at gøre rent, også for andre og et rent hjem giver dejligt overskud. Dans er heller ikke at kimse af. Dans for pokker. Selv danser jeg mavedans og det giver både talje, motion og godt humør. God dag i bloglovelinkland.

 3. Kære Julia
  Sikke et dejligt indlæg – det ramte lige der, hvor der var behov for det hos mig. Jeg tillader mig at tage det som en opfordring og følger i dine positive fodspor.
  Kh. Josefine

 4. Åh, jeg ville ønske, jeg havde råd til rengøringshjælp. Jeg har haft det engang (da jeg var alene med 2 små unger) og det var guld værd!
  Til gengæld har jeg masser at være taknemmelig og glad over i januar: stort set ingen sygdom, arbejdet er ikke for stressende pt, mine ungers glæde over snevejret osv.
  Så skidt med at det er tisse-koldt og jeg har spist alt for usundt 😉

 5. Kære Stella Dea – jeg tror SÅ meget på at dele hvad man har. Alle får altid mere ud af det. Nærighed og påholdenhed er den direkte vej til underskud, oplever jeg. Tak for en dejlig kommentar.

  Kære Josefine – hvor er du sød. Dejligt at vi skal følges. KH J

  Kære Birgitte B – Ja, det ER guld værd, når man kan. Dejligt at I er gået (næsten) fri i januar, og at du er inde i en god gænge… (PS -det usunde varmer altså ind i mellem…Men du ved hvordan jeg har det med det…)
  KH
  J

 6. Jeg hepper på dig!
  Jeg lavede en aftale med mig selv i december, da jeg var ved at segne over sygdom, juleri og brok over det ene og det andet. At 2014 er året, hvor jeg stopper min indre brokkerøv, jeg klør på og roser mine sønners pædagoger i børnehaven og lærene i skolen. Jeg viser min taknemmelighed til de mennesker der er omkring mine børn, min mand & jeg – og gør deres bedste – og jeg mærke og se, hvor meget det hele kommer godt igen…

 7. @Ditte : jeg har det på præcis samme måde som dig, nu skal ja-hatten på:-)

  Jeg har også bestemt at 2014 skal være bedre. Det startede faktisk allerede i efteråret da jeg så småt lurede en tendens til at vores drenge (7-9-13) ikke var så meget syge som tidligere, det har indtil videre holdt ved. Og så bestemte jeg mig for at denne vinter simpelthen bare SKULLE være bedre end de foregående. Jeg synes at det hjælper at sige tingene højt, og jeg har helt bevidst snakket meget med kolleger, venner og mand om at vinteren (før nu) ikke har været særlig kold, fuld af sne og i det mindste ikke startede med at sne og være -20 grader i starten af november, som de seneste år.
  Jeg synes at det hele blir meget mere udholdeligt når man tænker på at lige om lidt blir det forår og januar er slut.

 8. Total god idé ! Bevidst hælde overskud udover januar og andre grå(sne)dage – det vil jeg også !
  Ha en dejlig dag Julia.

  KH Maria

 9. Tusind tak for de søde ord Julia. Tænk at du bliver glad for en lille pose dims – DET er ægte overskud! 🙂

  KH Sara

 10. Hej Julia. Ved det ikke er seneste oplæg men må lige sige tak for det alligevel. Har været ramt af influenza siden søndag aften og den har været så fæl og ond at den nu også har ramt vores 2 1/2 årrige og min kæreste. Heldigvis er den 5 årrige ikke ramt endnu. Stresser lidt over en uge hvor jeg ikke har været i stand til at arbejde og over frygten for at sygdommen forfølger os ind i næste uge. Men så læste jeg dit indlæg og du har ret. Det hjælper jo ikke noget må bare få det bedste ud af det og bevare humøret.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *