Om Magi – Og Hvad Der Deraf Følger

IMG_5730

Jeg ved at jeg har talt meget om det, og vist mange billeder, og jeg tvivler på at jeg bliver færdig med tour de Thailand foreløbig. Sagen er nemlig den, at nu hvor vi er hjemme, er der nogle ting, der begynder at falde på plads. Både inden i og udenpå.

For det der med at holde ferie; det er altså noget, jeg skal gøre mere i. Det er rent faktisk første gang Johan og jeg har holdt regulær ferie i to uger sammen. Første gang nogensinde. Altså to uger i streg, uden at nogen lige skulle omkring et studie, et kontor eller en kunde. Og det har virket for os. Ungerne, Johan og jeg er blevet rullet helt tæt sammen i en stor klump, hvor al den nærhed, vi normalt oplever blev forstørret og kom til at betyde endnu mere, være endnu finere og endnu mere betydningsfuld. Og den hænger ved; nærheden. Den forsvandt ikke da vi steg ud af flyet. Ungerne er rykket tættere sammen, de har begge flyttet sig og er vokset, og al den magi der opstod der ude, er fulgt med hjem.

Så nej; magien handler ikke om grønt vand, koraller og sommertemperaturer, men om at være sammen i det. Jeg er SÅ taknemmelig for at vi gjorde det.

IMG_5731

 

10 kommentarer

 1. Jamen det er da fantastisk dejligt! Det er en gave at genopdage og endda forstærke kærligheden til hinanden. Så må man endnu engang erkende, at ting tar’ tid. Det er ikke tilfredsstillende med en times kvalitetstid om aftenen i det lange løb.

 2. Det er en god observation at gære sig, og vigtig at huske. Da de viste “husk lige tandbørsen” og mulighederne var Bali eller Bjerringbro, sagde én af mine piger (hun var nok 7): “Jeg tror nu også vi kunne hygge os i Bjerringbro”.
  Det er så vigtigt at bruge tid sammen med familien, man bliver rystet sammen og får fælles oplevelser, som er så vigtige for at vi føler et fællesskab. Om det så er i Thailand, Berlin eller Bjerringbro betyder faktisk lidt mindre (siger damen der lige er kommet hjem fra to uger i Japan med familien……. men jeg mener det faktisk).

 3. Kære Susanne, nej, det er det på ingen måde. Og det er en balencegang; både mellem forventninger, hverdag, virkelighed og muligheder. Tak for endnu en dejlig kommentar.
  Kære Anne Dorte – Åh det er klogt. Jeg tror også det er ligemeget hvor man er – for os var dette særligt specielt fordi vi blev revet ud af tid og rum på en ganske særlig måde. Fællesskab er sådan en ualmindelig vigtig ting, og det begynder at ramme mig, nu hvor Elias bliver større, at vi jo kun har de unger til låns. Om lidt er de ude i livet, så det handler om at nyde dem.
  TAK!

  Kærlig hilsen,
  J

 4. Nu har jeg siddet med dig blog bog, næsten hver aften og tror sørme jeg springer ud i det der blogging inden længe. Jeg læste din lidt skuffende artikel i IN. Der var sørme ikke meget at læse der. Havde regnet med en lidt mere fyldig artikel. Jeg så du havde nogle fantastiske rød/orange sko på i artiklen, hvor er de fra? Kunne jeg nemlig ikke læse mig til desværre.

 5. Kære Julia, jeg har netop skrevet et indlæg på min blog om, hvad rejser betyder for mig. Du nævner nærheden, som jeg ikke fik nævnt. Men du har så ret (!), nærheden er det mest dyrebare ved at tage på ferie som familie. Og det styrker nærheden at få dejlige, nye, anderledes oplevelser sammen. Det styrker fællesskabsfølelsen. Og det er fantastisk at kunne samles om minderne efterfølgende. Tak for en i øvrigt skøn blog!

 6. Jeg er offentligt ansat og får derfor altid holdt min ferie! ;0)
  Men…jeg ved lige hvad du mener! Faktisk føler jeg et stort savn de første dage efter en ferie, hvor vi har tilbragt alle timer sammen! Jeg kan næsten ikke kapere, at skulle adskilles fra mand og barn efter en 3 ugers symbiose….
  Hverdagen kalder, men det positive er jo så….at jeg blir bekræftet i, at dét vi 3 har…det er fantastisk! :0)
  Mvh Henriette

 7. Kære Line – jeg er ked af at interviewet ikke levede op til dine forventninger. Jeg bestemmer jo ikke selv hvor langt sådan et skal være, og det er journalisten og magasinet, der sætter rammerne, når de er så søde overhovedet at finde plads til mig. Skoene er fra Moshi Moshi og du kan købe dem her; http://www.moshimoshi.dk/repetto-dansesko-floyd.html

  Kære Danish in San francisco – hold nu op en fantastisk blog du har – jeg er så glad for at jeg nu har lært den at kende! Tak! og ja – nye oplevelser, steder og bare det at forholde sig til noget nyt sammen for familien, styrker både nærheden og fællesskabsfølelsen. KH J

  Kære Henriette – det er vildt som man kan savne hinanden efter sådan en ferie! Jeg har det stadig sådan – synes dagene er lidt lange og jeg længes efter at kramme dem.
  KH
  J

 8. @Line B – lån eller køb Julias Blogbog – den er god og så undgår du måske nogle af de fejl, som vi andre lavede, da vi startede en blog 😉

 9. Har hørt at Dalai Lama har sagt, at man skal rejse til et sted man ikke har set før en gang om året. Bjerringbro eller Bermuda…det giver inspiration og åbner sindet at opleve nyt.

 10. Det ser jo helt fantastisk ud! Og hvor er det smukt beskrevet, den måde I er rykket tættere sammen på som familie. Nogle gange er det vigtigt bare at give hinanden opmærksomhed, selvom man alligevel føler man er sammen hele tiden i hverdagen.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *