Om Botanik i 1800tallet & Romanen Du Ikke Må Gå Glip Af

signature1

Denne smukke bog, har jeg før omtalt her. Jeg ville gerne have vist den igen i eget foto, men jeg har foræret den væk. Gode bøger skal ud at leve, og nu er den givet videre.

Jeg er nemlig blevet færdig med den, og det er noget af det fineste jeg har læst det sidste lange stykke tid. Oplevelsen blev ikke dårligere af at jeg læste den færdig på den smukkeste strand, men Elizabeth Gilberts The Signature Of All Things, er en overraskende roman. Den har en heltinde i hovedrollen hvis liv ikke bliver som hun ønsker sig, men hvor hun alligevel slutter fred med det og med sig selv, den handler om uforløst kærlighed, om spiritualitet og naturvidenskab, og om at opdage verden og sig selv.

Omdrejningspunktet er 1800tallets opdagelse og brug af verden; og ikke mindst: Katalogiseringen af plantelivet. Romanen foregår i hele verden, med med trædesten i sydstaterne, hvor en englænder bliver rig på at samle plantefrø ind og udvinde medicin af dem. Det er hans datters liv, vi følger i romanen.

Du skal læse romanen hvis du trænger dig til at lade dig suge ind i viden, ahaoplevelser, kærlighedshistorier, rejseeventyr og med ind i opdagelsen af verdenen, af kønnet og af selvet. Du skal læse den, hvis modige, kloge og nysgerrige kvinder interesserer dig, og hvis du trænger til at få varmen i en blød stol, her i vinter.

Den er vidunderlig.

PS – følg med hos Linnea, som har et eksemplar liggende, hvis du vil glæde dig til en andens vurdering. Klik her.

6 Comments
Previous Post
Next Post