Om Grove Grøntsager og Om At Lave Mad + En Opskrift

IMG_5240

I princippet har Johan og jeg ret mange principper om hvad vi spiser. Nogle af dem overholder vi endda. For eksempel spiser vi så økologisk vi overhovedet kan finde ud af. Også selvom det ind i mellem koster (kassen), og nej det gælder ikke bestemte typer slik, som jeg ikke kan leve uden adgang til.

Men sagen er så også bare den at vi ikke laver al mad selv, hver dag. Nogle gange henter vi den pizza, eller spiser de rugbrødsmadder, den risengrød eller gør, hvad der skal til for at få hverdagen til at hænge sammen. Heldigvis er vi herhjemme enige om at roen om bordet og den rolige vej hen til bordet, er præcis ligeså vigtig som det vi sætter på det.

Men når det hele spiller, og der er tid, som for eksempel i går, hvor vi fik gæster, så nyder (læs: ELSKER) jeg at lave mad. Og den her salat er et hit til grove grøntsager. Den smager både surt og sødt, og efter behag kan du også smække et ordentligt skud chili i; samtidig gør varmen fra dressingen de lidt tunge grøntsager sprøde:

IMG_5236

Hak og snit 1000 gram grove grøntsager fint. Løg, gulerødder, alle slags kål.

Bland:

3 spiseskeer sukker

1 dl eddike

1 knivspids salt

1 teskefuld tørret ingefær fra Urtekram

2 finthakkede fed hvidløg

(frisk chili, hvis du ønsker det)

med

3 spiseskeer vand og kog det hurtigt op. Hæld det over grøntsagerne og top eventuelt med hakkede mandler og abrikoser. Og det var det.

IMG_5242

IMG_5238

IMG_5245

5 kommentarer

  1. Det lyder lækkert. Og en fornyelse i forhold til bare at smide lidt olie-eddike over de grove grøntsager. Må prøves lige på den anden side af julerierne…. 🙂 Tak!

  2. Sikke en lækker salat og dejligt med et sundhedsrealistisk blik på det hele. Det er netop sundt (i mine øjne) når det hele går op i en højere enhed og man har tid til at nyde hinanden i hverdagen – nogen gange er det med pizza og nogle gange er det med gulerødder!

    Jeg forsøger selv at være kreativ i køkkenet så alle opskrifter kan laves på kort tid, forberedes i forvejen osv. På den måde minimerer jeg sandsynligheden for at det bliver take away der kommer på bordet, men jeg synes bestemt det skal være ok (også at sige højt!) ind i mellem.

    Kh Anna
    http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *