Pilgrimstur: Dinoer, Aber & Kage

IMG_4949

Elias og jeg kom hjem i nat, og vi har SLET ikke haft tid nok i London, sammen. Men nogle få ting blev det til, blandt andet det museum, der efter sigende huser Europas største samling af dinoer.

Yes. Ikke mit behov, men i høj grad Elias store ønske. Elias er dybt optaget af dinoer, af tidsperioder, af forskellen på flora og fauna i kridttiden og juratiden; af hvilke dinoer, der uddøde hvornår og af, hvad man kan udlede af en klo, en tand eller et lårben. Han husker alle oplysninger, læst op på skilte, fra bøger, eller blot videregivet af ligesindede i børnehaven. Så at se museets samling (og så sammenligne med, hvad de har i Berlin…), var et absolut must for os.IMG_4947IMG_4954Museet er ret fantastisk; briterne kan noget med formidling, og alene bygningen er en oplevelse. Det Naturhistoriske Museum er bygget til at være netop det, det er, så der kravler aber op og ned af søjlerne, og lofterne er bemalet med botaniske mesterværker. Bagefter gik vi ned ad gaden og ind på V&A, hvor såvel museums-shop, som museums-café er et besøg værd. Vi havde kun tid til cafeen, men vi nød den.

I det hele taget, er der noget ganske særligt over at lade sig suge med ind i sine ungers verden. Ja, ind i mellem ville jeg hellere tale om sko end aftryk i mudder sat for 65 millioner år siden, men når Elias fortæller med fagter, bevægelser og lykkeglimt i øjnene, er det svært ikke at nyde det sammen med ham.

IMG_4967

IMG_4969

10 Comments
Previous Post
Next Post