Bogforum Dag 2: Scene-nervøsitet, Elsebeth Egholm & Svar På Jeres Spørgsmål

Jeg har brugt dagen på Bogforum, og i meget fint selskab, nemlig sammen med krimiforfatterinden, Elsebeth Egholm. Jeg har interviewet hende to gange i dag, og det er ikke uden en vis nervøsitet og lampefeber, jeg sætter mig i stolen for at interviewe et komptent menneske om det hun ved mere om end alle andre, nemlig hendes værk, hendes bog. Jeg blev ærligt talt nervøs, da jeg først havde forladt familien og roen lige nåede at sænke sig på vej derud i metroen. Det kommer lidt bag på mig, at jeg stadig får det sådan; for jeg har efterhånden holdt foredrag og den slags en del år her i gøglerlivet. Men da jeg åbnede døren og så denne enorme sal til dagens første foredrag, måtte jeg lige samle mig:

foto-387

Det vildeste var at lokalet blev fyldt. 500 pladser var der. Her er vi sammen på en storskærm.

IMG_8854

(Og når jeg ser sådan et billede og ser hvor mærkelig jeg kan se ud, så tænker jeg at noget af det bedste ved instagram er filtrene…)

Men jeg talte med den kloge dame, som også svarede på jeres spørgsmål, og her er nogle af svarene:

Ja, der kommer en Dicte-krimi mere – Elsebeth er halvvejs igennem bogen, så om et års tid, ligger den der nok.

Det tager hende cirka et år at skrive en bog, og der er ikke langt fra tanke til handling. Når hun begynder en ny bog, bygger hun den op ud fra en art tidslinje, så hun ved hvornår hvilke personer skal møde hinanden.

Inspirationen kommer fra verden omkring os – fra aviser, fra nyheder , fra små ideer, der vokser. Som Elsebeth sagde, så er virkeligheden værre end fantasien; Fritzel-sagen overgår enhver forestillingsevne.

Jeg smækker flere billeder fra Bogforum op i aften, når jeg trækker vinderne på denne konkurrence.

 

7 Comments
Previous Post
Next Post