Familien med på arbejde – og med på stranden


Der er steder i Danmark, jeg SÅ gerne vil have at mine unger skal se, så de forstår hvor vi er landet henne, men også – og uden at lyde for storladen her – hvad vi er rundet af. Et af de steder er Skagen (og ja, der er ca 20 andre på listen), og da jeg var så heldig at blive inviteret til at medvirke i Dahl på Hack-radioprogrammet (en foroptagelse til en af sommerens udgaver) i Skagen, sagde jeg ja tak! Og inviterede familien med.

Vi tog over i fredags; og turen ER lang fra København. Vi landede i på Skagen Strand (et feriecenter hvor man bor i små huse, og har adgang til indendørs pool, som de er kommet til at oversælge som “badeland”), spiste aftensmad og gik en tur. I fredags var det sommersolhverv, og natten var lang og lys og smukkere end smuk. Billedet her er taget klokken 23 fredag aften:

Vi nåede Den tilsandede kirke, Grenen, frokost på Ruths hotel, masser af badetid, fodbold og stille tid, og da vi kom hjem søndag aften, føltes det som om vi havde været væk i en evighed. Men vi er enige; vi skal tilbage – vi skal se noget mere, og bare være noget mere lige der, på de endeløse strande, hvor det tilsyneladende altid blæser lidt.

 

1 kommentar

  1. Jeg er også vild med Skagen – og har heldigvis familie i det nordjyske så kommer af og til på de kanter, herligt! Skagen ER bare noget helt særligt! Lyset er helt specielt, og så er det ret vildt at tænke på at indtil midten af 1800-tallet var Skagen et sted man næsten ikke kunne komme til (nok også derfor Skagensmalerne og menneskene omkring dem var så eksklusive?). Der var jo ingen biler, og jernbanen kom først fra København til Roskilde i 1847! Så hvis man feks skulle fra København til Skagen skulle man køre 1 dag i hestevogn til Korsør, overnatte og sejles over Storebælt, derpå 1 dag i hestevogn over Fyn, overnatte og sejles over Lillebælt, derpå 3-4 dages hestevognskørsel op gennem Jylland, inkl færge over Limfjorden. Det var dyrt og besværligt og ikke noget almindelige mennesker havde råd til. Og det sidste stykke vej var ad et sandet, dårligt hjulspor! Ret vildt at tænke på synes jeg!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.