Den Ultimative Liste Over Ting, Vi Gerne Vil Vide (og det er ikke min)

Du ved sikkert allerede at jeg elsker memoirs. Altså den helt særlige litterære genre, hvor man deler viden, oplevelser, indsigter og følelser med hinanden. En af de helt store memoirfortællere (og sjove) er Nora Ephron, som desværre er død nu. Det var også hende der skrev “Da Harry Mødte Sally” og “Sleepless in Seattle” – hun har engang skrevet en liste, som jeg har fundet igen, nemlig listen over ting, hun ville ønske hun havde vidst. Den deler jeg med jer her, og jeg har fundet den (igen) her. MEN: skriv lige en kommentar om, hvad du gerne ville have vidst noget før! Så samler jeg op og deler:

People have only one way to be.

Buy, don’t rent.

Never marry a man you wouldn’t want to be divorced from.

Don’t cover a couch with anything that isn’t more or less beige.

Don’t buy anything that is 100 per cent wool even if it seems to be very soft and not particularly itchy when you try it on in the store.

You can’t be friends with people who call after 11 p.m.

Block everyone on your instant mail.

The world’s greatest babysitter burns out after two and a half years.

You never know.

The last four years of psychoanalysis are a waste of money.

The plane is not going to crash.

Anything you think is wrong with your body at the age of 35 you will be nostalgic for at the age of 45.

At the age of 55 you will get a saggy roll just above your waist even if you are painfully thin.

This saggy roll just above your waist will be especially visible from the back and will force you to re-evaluate half the clothes in your closet, especially the white shirts.

Write everything down.

Keep a journal.

Take more pictures.

The empty nest is underrated.

You can order more than one dessert.

You can’t own too many black turtleneck sweaters.

If the shoe doesn’t fit in the shoe store, it’s never going to fit.

When your children are teenagers, it’s important to have a dog so that someone in the house is happy to see you.

Back up your files.

Overinsure everything.

Whenever someone says the words, “Our friendship is more important than this,” watch out, because it almost never is.

There’s no point in making piecrust from scratch.

The reason you’re waking up in the middle of the night is the second glass of wine.

The minute you decide to get divorced, go see a lawyer and file the papers.

Overtip.

Never let them know.

If only one-third of your clothes are mistakes, you’re ahead of the game.

If friends ask you to be their child’s guardian in case they die in a plane crash, you can say no.

There are no secrets.

7 kommentarer

 1. Lige præcis “Anything you think is wrong with your body at the age of 35 you will be nostalgic for at the age of 45” har jeg tænkt over de sidste par uger. For jeg finder mig selv falde i staver over gamle billeder og tænke, at jeg virkelig skulle have nydt den krop meget mere dengang. Jeg skulle have rost den og sat pris på den. For de 10 år (og +10 kilo) er altså ikke gået ubemærket hen over mig. Selv om jeg prøver at bilde mig selv det ind 😉 kh. Birgitte
  PS. det skal ikke læses som at jeg er (alvorlig) ked af min krop som 44 årig. Bare at jeg ville ønske, at jeg havde sat mere pris på den før hen.

 2. Andre mennesker bliver ikke vrede eller begynder at undgå dig hvis du siger “nej”… Det ville jeg gerne have vidst for 8-10 år siden, så jeg kunne have ladet være med at (forsøge) please alle!
  Det har været og er fortsat en stejl læringskurve, men det er bedre for mig at sige nej, end at deltage halvhjertet.

 3. At man ikke er udødelig. Da vi var unge var der ikke noget at være bange for, vi kunne kækt løbe over for rødt lys, kaste os efter et tog hvor dørene var ved at lukke, gå i byen og drikke os sanseløst berusede flere dage i træk… Det tænkte jeg på da jeg sad i toget fra Aarhus til København onsdag d. 29. maj (jeg skulle til konfirmation Kr. Himmelfartsdag), og der, på de tre sæder der var der hvor jeg sad, fik jeg selskab af tre ugen piger, de stod også på i Aarhus. De snakkede om at de skulle starte på gymnasiet til august, så de havde nok været 16-17 år gamle. De, kunne jeg høre, glædede sig SÅ meget fordi de for første gang skulle på egen hånd til København – og deltage i Distortion! Jeg var lige ved at sige til dem at de skulle passe godt på dem selv og hinanden, men nøjedes klogelig med at tænke det – og så håbede jeg ellers at de havde deres bagland i orden og god kontakt til ansvarlige forældre der kunne hjælpe (med penge feks).

 4. Man skal ikke bruge tid på folk som er dårlig for en. Det er en energidræber af dimensioner, uanset om det er en ven, kollega, kæreste, familiemedlem osv. Det er helt okay at lade et venskab ebbe ud, ikke at snakke med kollegaer i privatlivet eller bare smile og snakke med en anden til familiefesten.

 5. 1) Aldrig tro på ham, når han forsikrer at han skam er ovre hende, der knuste hans hjerte

  ( Medmindre du vil have knust dit, når han går tilbage til hende …)

  2) Du kan aldrig få for mange sko. Eller veninder

 6. Som kvinde er du ikke ene-ansvarlig for at undgå en graviditet og du behøver ikke at tage p-piller, selvom andre måske synes, at det er en god idé.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *