Ud med ungerne, og ikke mindst: Med Sallys Far

Det er sommer! I hvert fald nogle steder i landet og i hvert fald noget af tiden. Og det er jo helt og aldeles vidunderligt, bortset fra, som en pædagog engang sagde til mig: “Jeg skal selv undgå at mine børn ser skyggen af en bi. Hvis de gør, sidder de indendøre resten af sommeren”.

Og sådan er det heldigvis ikke hos os, det er ikke fordi ungerne smider alle skærme af sig selv altid, men de er heldigvis ret opmærksomme på at det handler om at komme udenfor. I hvert fald ind i mellem. Og for mig handler det i høj grad om at lære dem at være opmærksomme. Om at få øje på hvordan korn bevæger sig som bølger når det blæser, eller hvordan jord dufter når det har regnet. Ting, som jeg måske i virkeligheden selv først har fattet at sætte nogenlunde pris på efter jeg er blevet voksen.

Men det hele handler om balance, og derfor er det så sjovt at læse den nye bog af Thomas Brunstrøm med ungerne. Sallys far er langt ude i skoven, er simpelthen SÅ sjov, og kombinerer kloge, vilde og snusfornuftige unger, med en far der har regnet det hele ud, uden at omsorg for hinanden bliver holdt ud i strakt arm. Jeg tror faktisk ikke jeg overdriver, når jeg mener at serien af Sallys Far bøger er blandt de bedste nye højtlæsningsbøger der er derude lige nu. Og det der med at læse højt for sine unger, det holder jeg fast i med næb og klør:

 

 

Bogens første side…

 

1 kommentar

  1. Højtlæsning er virkelig godt ! Jeg savner det. Mine børn er 15 og 17, så det er en lidt anden – men bestemt også spændende – tid. Kan ikke gå på biblioteket uden lige at skele til, om der er kommet nye, gode børnebøger, selv om det ikke er aktuelt mere. Dine anbefalinger er rigtig gode.

    Hvis du skulle støde på gode bøger på engelsk, som også kan læses af unge, vil vi være lutter ører.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *