(Klima: Hvad kan vi gøre?) Sol – Sol – Sol – creme & koraller

Dette indlæg er sponseret eftersom vi hos Lahme arbejder sammen med de omtalte virksomheder.

(Ok, den sætning er jeg ved at være træt af. Men jeg forstår naturligvis godt hvorfor jeg skal skrive den, men pointen er bare at jeg hverken skriver om, eller arbejder for produkter eller ideer, jeg ikke selv ville betale for, og det gør jeg så også – betaler altså.)

Nå, men måske har du det som jeg, og det er ved at gå op for dig, at der er flere og flere hensyn vi skal tage for at passe både på os selv, og på planeten. Hensyn, som egentligt sket ikke behøver at være hverken store, dyre eller besværlige, for at bære frugt. Vi har for eksempel alle sammen fattet at man ikke smider mad ud (mere), at man ikke lader vores rene, klare, velsmagende drikkevand løbe mens vi børster tænder, bare fordi vi har masser af det.

Faktisk peger det mere og mere i retning af at jo bedre vi passer på os selv, på vore kroppe, på vore ting, på vores mad, jo bedre passer vi rent faktisk også på miljøet. Og uden at komme til at lyde mere pling end godt er, så synes jeg faktisk også at jeg mærker en stemning af at vi er ved at være enige om at vi er del af planeten, at det hele hænger sammen. Så hverken vores kroppe eller vores have skal være fulde af affald eller tungmetaller.

Problemet, som jeg ser det, i hele denne måde at overveje hvordan vi kan være i verden på, er at vi skal træffe mere bevidste valg. Det nytter ikke noget at købe billigt halløj længere, uden at vide hvor det kommer fra eller ender. Et andet problem er den såkaldte greenwashing, hvor vi kommer til at tro at noget er mere grønt end det er. Varemærket Den grønne slagter, slagter ikke agurker, men producerer kødpålæg.

Vi arbejder for to producenter af Solcreme, der begge i dén grad har deres på det tørre når det kommer til at passe på vores hud og på korallerne – dem fortæller jeg mere om en anden gang. Men i arbejdet for Derma har jeg lært virkeligt meget om mærkninger. Jeg har selv glæde af denne oversigt, som jeg nu vil dele med dig, så vi ikke uden at vide det kommer til at smøre os ind i solcremer, der skader både havdyr, koraller og vandmiljøet i såvel Danmark som i udlandet:

1 kommentar

  1. Puha, det her forår minder allerede om sidste sommers forfærdelige tørke. Midt i marts slog regnen rekord. Men siden er der ikke kommet mere end et par dråber regn i min have. Det er halvanden måned siden. Og det er forår. Det brude være plantetid. Hvis noget da var normalt. Det er det bare ikke.

    Så fint med fokus på solcreme. Det er der jo brug for. Og tak for den positive vinkel. Der er så mange kampagner, der skræmmer. Jeg er også glad for Derma.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *