Postkort fra Mauritius

Vi er i den grad taget på ferie, og faktisk begynder det at lakke mod enden. Johan, Sofus, Elias og jeg er rejst med Gulliver til Mauritius, og det er så vanvittigt fedt, at jeg må knibe mig selv i armen over det. Vi har jo rejst med dem en del gange før, og konceptet er det samme: Familierejser der tager hensyn til store og små, ikke har noget som helst at gøre med alt det man forbinder med charterrejser, og som altid tager udgangspunkt i en vidunderlig location. Jeg har skrevet et indlæg om Gulliver Rejser her, men der er flere rundt om på bloggen her. 

Vi tog med denne gang, fordi vi har så stor tillid til konceptet og folkene bag, at det føltes som verdens bedste idé at rejse med dem på den anden side af jorden. Og vi er på ingen måde blevet skuffede. Mauritius er alt det man forbinder med tropeparadis, men uden malaria, giftige slanger, og vilde sygdomme, man skal være bange for. Stemningen er rolig, afslappet og i øjenhøjde. Der er ingen strandsælgere der løber efter én, ingen der tigger, ingen der hiver i en for at sælge noget, men i stedet ro, afslappethed, og en måde at være i verden på, hvor der er plads til alle. Mauritius er gennemført multikulturelt: et hindutempel ligger helt konkret ved siden af en moske, som ligger overfor en kirke. Der bor folk med alle hudfarver, helt forskellige kulturer, og de har formået både at leve sammen uden kriser, men også at få enormt meget positivt ud af det. Maden her er fantastisk på en måde, hvor Indien møder Afrika.

Når man rejser med Gulliver er der nogle aktiviteter, der er med i prisen, og masser af tid til at man selv fylder sine dage ud. Mixet er altid lige i øjet, og det er det bestemt også på denne tur. De planlagte aktiviteter (for eksempel en overdådig katamarantur i går) er altid planlagt så både store og små børn kan få noget ud af dem, og det med at de store børn (dem over 10) og de små børn (dem under fem) mixet og blandes i leg og aktivitet gør så meget godt for alle. Sofus og Elias er sammen næsten hele tiden, og også med de andre børn.

Vi har boet to steder: Et meget lækkert hotel, hvor der er plads til seks personer (godt for familien med mange børn!), i hver lejlighed, og i et glampingområde midt ude i en skov, op af en flod. To vidt forskellige steder, men begge lige i øjet på hver sin måde. Sofus og Elias opdagede i går at der nu kun er et par dage til vi skal hjem, og de synes slet ikke de er klar til det endnu. Jeg kan godt forstå dem. Det er det reneste børneparadis det her, og totalt afslapning.

Hvis du vil prøve en Gulliverrejse til sommer, skal du ikke vente for længe. Som altid er der rift om pladserne, og det kan jeg helt ærligt godt forstå. Du kan læse mere her. Og nej, dette indlæg er ikke sponseret.

1 kommentar

  1. Jeg bliver SÅ glad, hver gang jeg hører om fredelig sameksistens mellem mennesker af forskellig tro. Vi har her i landet så travlt med at italesætte konflikter mellem folk – og det er præcis derfor, man skal ud at rejse. Det kvikker én op!
    Vi kan så tit lande i en osteklokke, hvor #dkpol har det med at tale alt ned, så hurra for dette indlæg – og fortsat god ferie til jer. 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.