“Jeg gerne være med til at sprede en positiv bevægelse, hvor vi kigger på os selv og vores medsøstre med mindre kritiske øjne”: Mød Helena Fernando-Kristensen: Kvinden bag Ginger Organic

Dette indlæg er muligvis reklame, eftersom vi hos Lahme arbejder sammen med GingerOrganic. Men ikke desto mindre er dette en historie, jeg simpelthen er blevet så glad for at lære at kende:

Det er ved at være et stykke tid siden, jeg sidst har præsenteret dig for et spændende menneske, som har bedrevet noget imponerende. Ikke desto mindre holder jeg hele tiden øje med, hvem vi kan lade os inspirere af. Der er mange spændende kvinder og mænd derude, og nogle af dem får ideer, som man er nødt til at lægge sig fladt ned for. GingerOrganic revolutionerer for eksempel de hygiejneprodukter, vi kvinde bruger hver måned. I stedet for at de er proppet med blegemidler og halløj, producerer GingerOrganic nemlig bind, tamponer og tamponer med indføringshylster (plus alt muligt andet) som er lavet af økologisk bomuld. Det er knivskarpt og jeg er vild med det, for hvorfor spise økologisk og  Men én ting er at producere produkterne, noget helt andet er at gøre en aktiv indsats for at ændre den måde vi kvinder betragter vores cyklus på. Læs med her:

Hvordan fik du idéen til GingerOrganic?

”GingerOrganic har været længe undervejs. Det bunder egentlig i en blanding af mine egne private behov og ønsker, at jeg så et hul i markedet, og at jeg ønskede at gøre en forskel.

Min daværende mand og jeg ville gerne lave et projekt sammen, og vi var ret hurtigt enige om, at det skulle være noget, der kunne gøre en forskel. Det blev så til GingerOrganic.

Idéen om at det skulle være økologiske bind og tamponer i god kvalitet kom, fordi jeg selv har haft problemer med at tåle konventionelle hygiejneprodukter, og i mit arbejde som sygeplejerske har jeg været vidne til adskillelige allergiske reaktioner hos patienter på grund af bleer, plastre osv. Det undrede mig, at der endnu ikke var nogen, der havde tænkt det samme og gjort noget ved det. Så det gjorde vi! Vi tænkte: Hvorfor laver vi ikke en webshop med ordentlige, økologiske og allergivenlige produkter? Alle sagde, at det ikke ville kunne lade sig gøre. Det har også været hårdt, men vi står her jo i dag.”

Oplever du, at vi kvinder stadig mangler at forstå ting omkring vores cyklus?

”For det første: ja! Mange ignorerer fuldstændig det faktum, at vi har en cyklus, hvilket, jeg synes, er ærgerligt. Vi bliver nødt til at forholde os til, at vi haren cyklus og omfavne den.

Hvis vi i første omgang accepterer, at vi har en cyklus og derefter prøver at forstå den, tror jeg, det vil gøre, at vi får et mere kærligt blik på vores krop. Hvis man lever med sin cyklus, kan man nemlig få rigtig meget gavn af den. Det er vigtigt, at man er opmærksom på sine behov i forbindelse med sin cyklus og indretter sig derefter, når man har lært den at kende. Hvis man gør dét, kan man bedre mærke, hvad man har brug for og dermed finde styrke i cyklussen.”

Hvad er den største forskel, du gerne vil gøre for kvinder?

”Ja, hvad er det egentlig, jeg vil? Når jeg kigger tilbage på 20-årige Helena, ville jeg ønske, at jeg hvilede mere i mig selv – og det er nok dét, det hele bunder i. Med GingerOrganic vil jeg gerne være med til at sprede en positiv bevægelse, hvor vi kigger på os selv og vores medsøstre med mindre kritiske øjne. Men vigtigst af alt, ønsker jeg at inspirere til at turde gå forrest. Forrest, når det gælder om at tale højt om det at være kvinde og forrest, når det gælder om at tage et aktivt og bevidst valg for ens egen krop, sundhed og den planet, vi bor på. ”

Hvordan har du oplevet det at gå selvstændig med så stort et projekt som GingerOrganic?

”Heldigvis vidste jeg ikke, hvor stort og omfattende det ville blive. Jeg siger ”heldigvis”, for havde jeg vidst, hvor svært det ville blive, er det ikke sikkert, jeg havde kastet mig ud i det i dag. Men jeg har aldrig været bange for at gøre noget for første gang. Jeg tænker ikke så meget i konsekvenser men mere i muligheder, så min mand og jeg tænkte: ’the sky is the limit’ og tog én ting ad gangen. Det var selvfølgelig skræmmende, men vi var sikre på, at det var et godt projekt, og vi tænkte: hvorfor er det ikke gjort før?”

Hvad er dit bedste råd til kvinder med en god idé, som din?

”Mit bedste råd må være: Pas på din idé, som var det dit barn. Én ting, jeg har lært, er nemlig, at folk stjæler med arme og ben. Når det er sagt, skal man først og fremmest gøre sit fodarbejde grundigt og forberede sig på, at det er ok at fejle. Derudover bliver man nødt til at sørge for, at man har støtte i sit bagland. Hvis man er i et parforhold, må man være enige om, at der skal bruges meget tid – for det kommer til at tage tid. Meget tid!”

Se mere her.

2 kommentarer

  1. Meget sej kvinde, dygtig, gør en forskel og er godt med 🙂
    Ligesom du selv er rigtig godt med og gør en stor forskel 🙂
    Tak !

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *