Kvinder, der kan skrive (og få en til at grine mens man lærer noget)

Hvor mange bøger kan man egentligt læse på en ferie, og stadig være en nærværende mor og kæreste? Flere end jeg havde regnet med, viste det sig, men jeg må så også sige at årets sommerferie var det reneste og skæreste lykkeland.

Her er de første to af de fem, jeg nåede at læse, hvoraf den ene klart er bedre end den anden:

Amy Poehlers Yes please, er et memoir (som jo, som bekendt er min all time yndlingsgenre, og sjovt nok også en af de genrer der udgives allermindst i på dansk). Titlen handler om at uanset hvad, er det sjovere at sige ja end nej, og at uanset hvad, er det bedre at bede pænt om noget end at råbe sig til det. Den er en gennemgang af hendes karriere som komiker, handler om de erfaringer, hun har gjort sig, og ikke mindst om, hvor langt det kan bringe én når man går mod strømmen og tør tage ansvar (og lån) for sine ambitioner. Den handler om kvinder, venskaber, børn, familie, kærlighed og skilsmisse. Den sidste tredjedel føles lidt lang, men ellers er det collageagtige layout og det fine, hurtige sprog en fornøjelse. Du finder den på Amazon.

Wallflower at the orgy af Nora Ephron er en essaysamling fra manuskriptforfatterens tid som journalist. Samtlige artikler og essays er fra slutningen af 1960erne og begyndelsen af 1970erne, og hvis du synes hendes navn lyder bekendt er det fordi det er Ephron der står bag manuskripter til hits som Da Harry mødte Sally og Søvnløs i Seattle.

Du skal læse den fine samling fordi den er et tidsbillede på hvad der skete i New York og USA inden for mode, mad, musik og litteratur i netop den periode og så fordi det seriøst er så langt ude, at rigtigt meget af det gentager sig selv nu. Hun skriver vidunderligt, observant og hylende morsomt, og medrivende og den får min varmeste anbefaling. Du finder bogen på Amazon.

2 kommentarer

  1. I den her sommervarme får jeg også læst en del. Det er simpelthen for varmt til at være effektiv herhjemme. Jeg læser i denne sommer historiske romaner af Maria Helleberg – det er en helt ny opdagelse for mig. Hvis jeg skal læse noget, der får mig til at grine, så er det dine vidunderlige bøger! De er de bedste både til underholdning og livsklogskab.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *