Det her skal du kende: Vidunderligt projekt for piger mellem 9 og 11

Nu hvor sommersolen er ankommet, skriver jeg snart et meget langt blogindlæg om forbedret livskvalitet, og hvor meget mit humør tilsyneladende er underlagt vejret. Jeg bliver nødt til at have ind til flere planer, for hvordan jeg kommer igennem næste vinter. En sådan plan, bør naturligvis indeholde gode bøger, og læsestof til tunge aftener og lange eftermiddage. Det der med at læse har betydet alt i mit liv – det at kunne forsvinde ind i en verden, lære af andres erfaringer og være alene i et rum andre har skabt er en gave.

Hvis du bor i København kender du sikkert allerede Boghallen på Rådhuspladsen. Hvis du ikke gør, så gør dig selv den tjeneste at gå derind. Det er præcis den slags boghandler, du drømmer om at kende. Hvis du tager på ferie i København, så skynd dig derind forbi. Boghallen ledes af fantastiske Christina Thiemer – hun kan noget helt særligt omkring at levendegøre litteraturen, og nu har hun sat et pilotprojekt i søen. Jeg ville ønske jeg selv kunne være med, men projektet er som det ser ud lige nu, udelukkende for piger mellem 9 og 11 – og det er en regulær læseskole. Ikke for børn med læsevanskeligheder, men for børn, der kan lære at elske litteraturen. Der er meget, meget få pladser, men læs mere om projektet lige her på FacebookProjektet løber hele efteråret, og det ser ud til at være den største gave.

 

2 kommentarer

  1. Jeg tror vi alle kan genkende, at godt vejr giver bedre humør. Det er formodentlig også derfor, mange – som har muligheden for det – tager sydpå i vinterperioden. 🙂
    Når det er sagt, så har det i hvert fald virket godt både med boglæsning, men sandelig også binge-watching af serier. Jeg kom f.eks. hele vejen gennem tre sæsoner af Lucifer, da min yngste niece så serien, og gjorde mig nysgerrig på den. Inspiration og motivation, kombineret med bare at erkende, at når vi ikke kan gøre noget ved vejret, så må vi bare lære at leve med det.
    Dét livssyn gjorde i hvert fald vinteren 2017/18 nemmere at komme igennem end 2016/17 var. For jeg stod nøjagtig samme sted sidste år, og tænkte ‘åh nej, noget SKAL gøres!’
    Hvis ikke det var lykkedes, så havde jeg dog også et par ekstra planer i ærmet, men måske min kommentar kan inspirere andre til parallelle tanker, som kan hjælpe dem. 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *