Småbørnslivet, kaffen og et TVprogram (du kan være med i)

 

Mine oplevelser med at være småbørnsmor har ikke været anderledes end for mange andre. Men da mine unger var mindre havde jeg konstant ondt i hovedet, og var konstant så træt at jeg havde svært ved at hænge sammen. Meget af det der lykkes i de år (for eksempel aftensmaden…) skete på viljestyrke og så absolut ikke med overskud. I den tid drak jeg kaffe i litervis. Vi taler otte kopper fra fire til otte om morgenen, og det samme i løbet af dagen. Det så jeg absolut ingen problemer i, og jeg var så absolut heller ikke den der ville bringe mig selv dybere ned i underskuddet ved at gøre noget ved det.

Så skete der det i 2015 at jeg fik et ophold på en holistisk center i Østrig forærende. Det de havde glemt at sige til mig inden jeg kom var at jeg burde have skåret ned på kaffe og på sukker inden ankomsten for ingen af dele var tilgængelige. Især det med kaffen var slem. Jeg fik seriøse abstinenser, hovedpine så jeg stod op af en dørkarm og tudede, og jeg var konstant sulten (du kan læse om den tur her). I dag drikker jeg væsentligt mindre kaffe – men kan på ingen måde undvære det. Nå, men alt det kom jeg til at tænke på da jeg så at DR søger folk der vil stoppe med at drikke kaffe. Jeg vil under ingen omstændigheder.  Klik her hvis du vil læse mere.

4 kommentarer

 1. Jeg melder også pas – et kaffestop er ikke noget for mig!
  Jeg drikker 3-4 kopper kaffe om dagen og har det fint med det. Jeg køber en god, økologisk kaffe og maler den selv, det er hverdagsluksus for mig.
  Jeg tror på at alt handler om balance. Jeg spiser også engang imellem hvidt brød og kartofler. En gang imellem. Men jeg spiser også grønt og groft, og slik fredag aften hvis jeg har lyst. Jeg træner 3-4 gange om ugen og ryger ikke. Jeg er på ingen måde fanatisk, og jeg hørte engang nogen sige at summen af laster er konstant, det lever jeg efter.
  God onsdag til dig, Julia, og tillykke med bogen forresten 🙂

 2. Jeg kunne aldrig opgive min kaffe! Det er simpelthen en af mine få laster, som stadig ikke er helt blacklistet. Jeg er vild med søde sager, hvidt brød og vin, og de er alle puttet i skammekrogen, og kommer kun frem i weekenden. Men min daglige kaffe, den skærer jeg altså ikke væk..

 3. Heller ikke jeg. Nyder min kaffe alt for meget til nogensinde helt at lade være med at drikke en god kop kaf’ Dog skar jeg væsentligt ned under min graviditet og derefter er lysten ikke på samme niveau som før. Så nu bliver det til 2-3 kopper dagligt og det føles godt.
  Earl Grey med mælk er så blevet en ny kær favorit…gad vide om det er godt eller skidt!?

  Kærlig hilsen
  Katrine

 4. Jeg kan heller ikke undvære den kaffe!
  Og jeg er enig, Randi – alt er efterhånden småforbudt, bortset fra kogt vand. Sejt at du kan holde sådan en snorlige hverdag.
  Rie – jeg er enig; det må handle om balance, men nogle gange kan man godt længes mod 1980erne, hvor pasta var helsekost…
  Katrine – jeg er sikker på det er godt! Nej, graviditeten nulstiller ind i mellem smagsløgene, men man kan godt vende stærkt tilbage!
  Kærligst
  J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.