Ny Bog: Damen i Midten: 150 års mode, kvinder & danmarkshistorie set gennem et stormagasins vinduer

Magasin_212.tif

For et par år siden begyndte en lang proces, som jeg nu sidder med resultatet af. Jeg blev bedt om at foreslå en lang række forfattere, der kunne skrive en bog om Magasin, med fri adgang til Magasin du Nord Museum, og museets arkiver. Magasins grundlæggeres arvinger bestyrer i dag en fond, Magasin du Nord Fonden, som er dybt involveret i dansk mode, og en masse tiltag af mere social karakter. De havde tjekket kalenderen og set at Magasin i 2018 – altså nu på lørdag – fyldte 150 år, og tog det som et passende sted at skrive husets historie fra. Men vor tids blik, og med billedmaterialet i centrum, og ikke mindst: Præcis det fokus den pågældende forfatter valgte. Så det gjorde jeg; skrev en liste, hvor jeg foreslog nogle af de fantastiske historikere og skribenter der er i Danmark, men jeg sagde faktisk også: Hvad med mig?

Jeg fik lov til at ansøge om opgaven. Jeg skrev indtil flere forskellige synopser, forslag og mulige vinkler, var til en perlerække af møder, og til sidst, da jeg havde givet op, sad jeg fandme i et mødelokaler og fik opgaven. Ja, der var sgu en tåre. Og med opgaven var der nemlig frihed serveret, jeg måtte sådan set bruge materialet til hvad jeg ville, tæt flankeret af ikke bare én, men to redaktører og ikke mindst af Magasin du Nord Museums museumsinspektør Trine Halle, som har været fedtet helt ind i opgaven også.

Og nu er der gået halvandet år siden jeg skrev den første sætning på bogen, og her er den så. En guldfarvet coffeetablebog om mode, kvindehistorie og Danmarkshistorie, og om glemte tider, glemte forhold, udfordringer, lommetyve og skibsforlis. Store dramaer og små fine hverdagsglimt. Jeg viser flere billeder fra bogen i morgen, og holder nok ikke op med at tale om den de næste par dage. Den kan købes fra i morgen i alle landets boghandlere og lige her. (og læg mærke til prisen; den koster en tredjedel af hvad så fiiiine, gennemillustrerede bøger normalt koster, og det er jeg heller ikke for fin til at elske!)

 

7 kommentarer

  1. Det var da en spændende opgave at få! Modigt at foreslå dig selv – det tror jeg sgu de blir glade for! Og så er du så glad for at skrive. Perfekt! Stort tillykke!

  2. Kære Julia! Har lige set dig i go’morgen Danmark! Ud over at du så dejlig, er du også en fantastisk formidler! Din nye bog lyder virkelig interessant, tænk at du kan få en fin lille historie ud af en kjole min søster og jeg, elsker Magasin! Hun har fødselsdag lige om lidt, så det er en oplagt gave til hende! Jeg kan godt huske du skrev om det tidligere, selv om du ikke røbede, at det var dig der fik opgaven! Godt gået Julia! Jeg glæder mig til at læse din fortælling om mode gennem 150 år så tillykke med den Julia
    Kh Rikke

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *