Interview: Silke, Vintage Kimonoer og 1001 nat til dig. Mød ReLoveAndRoses grundlægger Mia Staunsager

 

Måske vidste du det godt i forvejen… Men jeg er stærkt tiltrukket, dybt afhængig af, og svært begejstret for farver, mønstre, glimmer og alt det, der får ens cirkusprinsessedrømme til at synes en smule tættere på. Lige så vild jeg er med de ting, lige så vild er jeg med seje damer, der tør, vil og kan leve deres drømme ud. Mia Staunsager er en af den slags kvinder. Jeg fik lidt tilfældigt kontakt til den Aarhus-baserede designer, nemlig gennem hendes søster, som jeg sidder i juryen for Danish Beauty Award sammen med. Efter at have mødt Mia, og købt ind i hendes smukke sager, bad jeg om lov til at interviewe hende, så du derude også kan lære dette fantastiske univers at kende. Mias butik er online, alt er unika, upcykling, genbrug og vintage og hedder ReLoveAndRoses.

Mød Mia her:

Du har startet Relove and roses, som sælger vidunderlige ting fra 1001 nat. Men vil du forklare dit koncept nærmere ?

Tanken bag er genbrug, genbrug af alle de smukke materialer og kreationer der er rundt omkring i verden.

Genbrug enten i deres oprindelige form eller omdannet til nye ting.

Jeg synes at det er fascinerende at stoffet/tøjet har en historie , at det har været vidne til andres liv og traditioner , og at en ny kvinde vil købe det, glædes over det og fortsætte historien.

Hvor meget designer du selv? Og hvor meget sætter du i stand, når du får det hjem?

Jeg designer selv alle de ting jeg laver i Danmark og Indien, kimonoer, tasker, make-up punge mm., der bliver syet af smukke indiske vintage silke- og bomuldssarier og silke fra japanske vintage kimonoer.

Vintage tingene, b.la. japanske kimonoer, uzbekiske kåber, vietnamesiske tribal jakker, køber jeg hjem og ofte bruges de som de er, nogle gange skal jeg reparere lidt eller sy en lomme på eller andet.  Men oftest sælges de videre i deres oprindelige form.

Hvilken slags kvinder køber dine ting?

Alle kvinder, de fleste kan jo bruge et silke hårbånd eller en make-up pung/taske. Og det er egentlig også alle aldersgrupper. Vintage tingene kræver nogle gange lidt mere mod eller lyst til at blive set.  Men igen det er alle aldre og det handler ligeså meget om historien der fortsætter.

Jeg er jo ret glad for farver, glimmer og maksimalisme, og kan ikke helt få nok, men tænker du at vi er flere nu end tidligere, der ikke går amok i det sorte look?

Sort er jo også flot og kan noget, men at kombinere det med farver, gør bare det hele lidt sjovere … og verden bliver gladere , i hvert fald at se på.

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *